joi, martie 28, 2024

Rusia condamnă noua operațiune militară a Turciei din Siria

Ministerul Apărării al Rusiei a condamnat, marți, propunerea Turciei de a efectua o nouă operațiune militară în nordul Siriei, a raportat presa rusă.

Într-o declarație scrisă, ministerul rus a răspuns la propunerea Turciei criticând acțiunea militară. Ministerul rus al Apărării a adăugat că Rusia trimite mai mulți militari pentru a stabiliza situația de la granița siriană cu Turcia.

Ministrul turc de externe, Mevlüt Çavuşoğlu a amenințat că Turcia poate interveni pentru a doua oară în Siria.

“Am ajuns la un conses, noi ne îndeplinim responsabilitatea. Dacă există abuzuri sau dacă nu putem combate amenințările teroriștilor suntem obligați să îi exterminăm. Dacă nu vedem rezultatele consensului, putem intervini din nou”, a declarat ministrul turc, într-un discurs la Parlamentul turc. 

Majoritatea deținuților ISIS,  repatriați până la sfârșitul anului

Turcia va repatria majoritatea deținuților săi din ISIS în țările lor de origine până la sfârșitul anului, a declarat luni, ministrul de Interne turc, transmite Reuters. 

„Numărul de deținuți care vor fi repatriați până la sfârșitul anului depinde de cât timp durează procesele, dar mai ales pentru Europa, procesul este în desfășurare”, a declarat ministrul de Interne, Suleyman Soylu. „Cred că vor fi trimişi o mare parte dintre ei în țările lor până la sfârșitul anului”, a adăugat ministrul.

Promisiunea Turciei către Rusia

Administraţia Recep Tayyip Erdogan a oferit asigurări Rusiei că nu va relua ofensiva militară în nord-estul Siriei, a declarat miercuri ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov,potrivit Mediafax.


Despăgubire de 4.670 de dolari pentru familiile minerilor care au murit în dezastru din Turcia

Deși, asigurarea pentru accidentele miniere a fost recent crescută la 1 milion de lire turcești (31.145 de dolari), familiile victimelor celor nouă mineri îngropați sub o alunecare de teren contaminată cu cianuri și acid sulfuric trebuie să se mulțumească cu suma de 150.000 de lire (4.670 de dolari).

Turcia a urcat 8 locuri în raportul Fericirii Mondiale. Bătrânii mai fericiți decât cei tineri

Raportul anual arată o schimbare notabilă, deoarece Statele Unite și Germania au coborât din primele 20 și sunt acum pe locurile 23, respectiv 24. Între timp, Costa Rica și Kuweit au făcut progrese semnificative, trecând în top 20 pe locurile 12 și, respectiv, 13.

Bulgaria în spațiului Schengen: Coadă de camioane de 20 de kilometri la Edirne

Bulgaria în spațiului Schengen: Coadă de camioane de 20 de kilometri la Edirne

Ionuț Cojocaru despre Ramadan și Atatürk: „Nu a fost interzisă religia.”/ „Președintele care a construit peste 13.000 de moschei..”(Part.I)

Ionuț Cojocaru, expert în politică externă și specializat în domeniul otoman și turc, a vorbit cu reporterii Zaman România despre islam, schimbările în societatea turcă în perioada lui Atatürk, dar și viața politică și religioasă din Turcia de azi.

Ionuț Cojocaru despre Ramadan: „Luna empatiei, luna solidarității, luna unității”.(Part II)

Ionuț Cojocaru, expert în politică externă și specializat în domeniul otoman și turc, a vorbit cu reporterii Zaman România, într-un articol în două părți. Prima parte conținând aspecte legate despre viața politică și religioasă de la Abdülhamid al II -lea, trecând în revistă perioada lui Ataturk până la Erdoğan.

Erdoğan va merge la Casa Albă pentru prima dată ca invitat a lui Joe Biden

Dacă informațiile se dovedesc adevărate, Erdogan și Biden, care au purtat deja discuții la summituri internaționale, se vor întâlni pentru prima dată în Biroul Oval.