joi, aprilie 15, 2021

Constanța: Consulul Turciei a dat-o jos de pe scenă pe o diplomată americană

Adjunctul șefului misiunii diplomatice a SUA la București, Abigail Rupp, nu i s-a permis să își țină discursul, consulul Turciei i-a cerut să coboare pe motiv că nu figurează în programul evenimentului de luni, dedicat nașterii profetului Mohamed.

La evenimentul de la Constanța organizat de Muftiatul Cultului Musulman din România şi de autoritatea religioasă din Turcia (Diyanet), dedicat comunității muslumane, Abigail Rupp a fost anunțată pe scenă că va ține un discurs după Muftiul Iusuf Muurat.

Imediat, ce Abigail a salutat, consulul Turciei la Constanța, Sulhi Turan s-a dus la baza scenei și i-a spus că discursul ei nu face parte din eveniment.

“Ne pare rău, dar discursul nu este în program”, a spus consulul turc.

Într-o filmare surprinsă de Dobrogea TV, atașatul afacerilor religoase Yunus Akaya din București a intervenit, vorbind în turcă în spatele consulului Turciei.  “Ăsta e programul nostru. Nu! Mulțumim!”, a spus el. 

Vizibil încurcată, adjuncta șefului misiunii SUA la București coboară de pe scenă fără să-și mai țină discursul.

”Mulțumesc pentru ospitalitate”,  a spus adjuncta în limba română, înainte să coboare de pe scenă.

Reacții Ambasadei SUA

Reprezentanții ambasadei SUA au declarat că „este regretabil faptul că reprezentanții Guvernului turc au obiectat în mod public față de rolul unui înalt reprezentant al SUA”

Consulatul Turciei din Constața s-a apărat spunând că reprezentatului american i s-a explicat politicos și că aceasta nu era în program.

Reacțiile muftiului

Iusuf Muurat, șeful Cultului Musulman din România, contrazice vehement Consulatul Turciei la Constanța și susține că lista de invitați și discursuri a fost făcute de ambele instituții.

”Noi ne-am cerut scuze, dumneaei era pe lista vorbitorilor, evenimentul era organizat de Muftiat, ne pare rău de atitudinea pe care au avut-o reprezentanții statului turc, respectiv consulul și cei doi atașați pe servicii religioase. Ne-am cerut scuze și față de Ambasada SUA, ne cerem scuze și public pentru incident”, a declarat Iusuf Muurat.

https://www.facebook.com/watch/?ref=external&v=1313591018819317

Basketbalistul turc, Enes Kanter a făcut doborât două recorduri la NBA

Baschetbalistul turc, Enes Kanter a făcut istorie pentru Portland Trail Blazers în victoria echipei 118-103 asupra Detroit Pistons, conform fansided.com

Ramadan la un an după marele lockdown – la fel sau doar pe alocuri diferit

Ramadan la un an după marele lockdown – la fel sau doar pe alocuri diferit

Ancheta lansată după ce guvernul a fost tras la răspundere: “Unde sunt cei 128 de miliarde de dolari?”

Procuratura provinci din Bursa a lansat o anchetă asupra afișelor plasate de principalul opoziție Partidul Popular Republican (CHP) în care trăgea guvernulul la răspundere pentru 128 de miliarde de dolari din rezerva de schimb valutar al Băncii Centrale

Ramadan în Turcia: Ghidul COVID-19 pentru rugăciunea în moschee

Direcția pentru afaceri religioase a Turciei a publicat ghiduri de pandemie pentru toate moscheile pe care să le urmeze în timpul lunii sfinte islamice a Ramadanului, conform ahval.news

Poveste incredibilă!A înmormântat omul greșit lângă mama. Fiul a leșinat când l-a văzut pe tatăl său mergând

Un scenariu ca de film a avut loc în provincia Canakkale din Turcia după ce spitalul a sunat familia în mod eronat, atunci când un bărbat internat la ATI a decedat, conform presei turce.

Turcia a sechestrat averea unui ziarist din România. Necdet Celik:”Eu nu sunt terorist, sunt ziarist”

Autoritățile turc au sechestrat averea unui ziarist turc din România și a altor 205 de susținători ai clericului Fethullah Gulen, pentru “a prevenii finanțarea terorismului”.

Campanie de eliberare din închisoare a mamei lui Hakan, un băiețel bolnav de cancer

O campanie a fost lansată pe Twitter solicitând autorităților să o elibereze pe mama lui Hakan,băiețelul în vârstă de 11 ani, care luptă singur împotriva cancerului într-un spital,

Controlul social media continuă în Turcia: Pinterest a numit un reprezentant local în Turcia

Rețeaua de socializare Pinterest a fost de acord să numească un reprezentant local în țară, a declarat Ministerul Turciei pentru Transporturi și Infrastructură, conform Duvar English.