joi, aprilie 25, 2024

Reuniunea miniștrilor apărării din statele NATO

Miniştri apărării ai ţărilor NATO au examinat la 26 octombrie 2016 progresele realizate în consolidarea poziţiilor de disuasiune şi de apărare ale Alianţei, S-a pus accent pe desfăşurarea forţelor prevăzută , mai exact patru batalioane multinaţionale în Estonia, Letonia, Lituania şi Polonia. Secretarul general al NATO, dl. Stoltenberg

‘NATO trebuie să rămână unită’

 

a declarat că această prezenţă (de disuasiune)transmite „Un mesaj fără nici o ambiguitate”: NATO este unită ăn acţiune.

Miniştri au evocat întărirea prezenţei NATO în regiunea Mării Negre, au discutat despre activitţile militare ale Rusie în proximitatea frontierelor ţărilor membre ale Alianţei, cyberparărarea şi structura comandamentului NATO:Din conferinţa de presă reţinem şi exprimarea :” And Romania and the United Kingdom will join the US-led battalion in Poland”..Romania este evocata si referitor la intarrea dispozitivelor din Marea Neagra.

Pe de altă parte :ministrul britanic al apărării Michael Fallonc a făcut o  declarație la sosirea la reuniunea miniștrilor apărării din statele NATO( la Bruxelles):Marea Britanie va desfășura în România avioane Eurofighter Typhoon.

Fallon și-a exprimat totodată îngrijorarea cu privire la actuala deplasare a unei flotile militare ruse către Siria, flotilă din care face parte și portavionul ‘Amiral Kuznețov’ și care ar putea participa la atacurile asupra orașului sirian Alep. Prin urmare, ministrul britanic al apărării a cerut guvernului de la Madrid să nu accepte realimentarea acestor nave ale Rusiei în porturile spaniole.

Turcia: 24 de studenți internați după ce au consumat mâncarea de la cantina școlii

În ultimele luni, focarele de intoxicație alimentară au tulburat instituțiile de învățământ din întreaga țară, ducând la sute de studenți să necesite îngrijiri medicale.

Amnesty criticat că a ignorat situația dificilă a membrilor Mișcării Gülen

În noul raport, care evidențiază consecințele îngrozitoare ale escaladării conflictelor și defalcării dreptului internațional în întreaga lume, tratează diverse probleme juridice în secțiunea sa din Turcia, de la detenții ilegale la libertatea de exprimare.

Boicot! Turcii nu merg în weekend la restaurant. „Aceasta nu este inflație, este profit”

Organizatorii și susținătorii boicotului susțin că întreprinderile folosesc inflația din Turcia ca o scuză pentru a-și crește profiturile. Boicotul urmărește să protesteze prețurile crescute pentru porții mai mici, precum și creșterea costului vieții.

CEDO condamnă Turcia pentru arestarea unui judecător: „Pentru prima dată în istoria CEDO”

CEDO a declarat într-o hotărâre emisă, marți, că cazul lui Aydin Sefa Akay a vizat arestarea unui judecător ONU, precum și percheziția casei și persoanei sale, ca urmare a tentativei de lovitură de stat militară din 2016 în Turcia, în ciuda imunității sale diplomatice.

Rata inflației la nivel mondial. Turcia, pe locul patru, imediat după Argentina, Siria și Liban 

Turcia a devenit țara cu a patra cea mai mare rată anuală a inflației de consum din lume, înregistrând 68,5%, conform Bianet.org