joi, aprilie 14, 2022

Remedii naturale la Câmpulung Moldovenesc, poarta Bucovinei

România devine tot mai interesantă din punct de vedere turistic, atât pentru români, cât și pentru străini, iar una din regiunile din ce în ce mai căutate este Bucovina. Nu este de mirare că municipiul Câmpulung Moldovenesc, situat în sudul Bucovinei, oferă multe atracții, iar locurile de popas pe care le propune sunt dintre cele mai interesante.

Această zonă a Bucovinei, aflată la o altitudine de 600 de metri și la poalele masivului Rarău, poate fi numită, pe drept cuvânt, un tărâm de vis. Peisajele sunt pitorești, cu cărări care îndeamnă la drumeție. Pasionații de plimbări pe dealuri și munți, de cățărări montane, de aventuri off-road, mountainbike, vânătoare, pescuit sau sporturi de iarnă vor avea un mare avantaj dacă se vor caza în Câmpulung Moldovenesc. Poziția privilegiată a localității este dată și de faptul că se află la doar 5 kilometri de Pârtia de schi „Rarău” și de șoseaua Transrarău, care ajunge până în vârful masivului Rarău, la Pietrele Doamnei, unde există mai multe trasee montane interesante. În plus, din acest municipiu pleacă traseele de pelerinaj către locurile sfinte bucovinene, mânăstirile și bisericile încărcate de istorie și credință din Țara de Sus a Bucovinei românești. Toate aceste obiective turistice merită din plin să fie vizitate, căci, după cum spunea marele Nicolae Iorga, referindu-se la Bucovina, „pentru puține popoare se găsește un ținut relativ mic, ca acesta, în care să se cuprindă atâta frumusețe, atâta bogăție de astăzi și amintiri din trecut așa de îmbelșugate, de îndepărtate și sfinte.”

Pe plaiuri bucovinene

Cetatea de Scaun a Sucevei a fost construită în secolul al XIV-lea, alături de multe alte fortificații strategice, pe Nistru și în zona subcarpatică, și de alte fortificații ale curților domnești și ale mânăstirilor. A fost scena a numeroase lupte și evenimente importante ale Evului Mediu, devenind, practic, centrul rezistenței Moldovei în fața invadatorilor. Foarte aproape de Câmpulung Moldovenesc se afla Lacul Iezer. Se ajunge la el din Sadova, trecând printr-o frumoasă pădure de conifere. Locul este superb, cu brazii ajungând până la apă și cu munții în fundal. Lacul nu este însă indicat pentru înot, nici pentru pescuit. La doi kilometri de el se află un alt lac, Bolatău, despre care legendele locale spun că este fără fund. Codrul secular Slătioara, de o mare frumusețe, se află în partea estică a Rarăului. Este o pădure virgină și cvasivirgină, rezervație naturală, cu copaci foarte bătrâni, și are trasee marcate care merg până în vârful masivului Rarău, la cabană.

Renumitele mânăstiri Sucevița, Voroneț, Putna, Moldovița, Dragomirna, Humor, Probota și Rașca sunt obiective culturale și istorice deosebit de importante, care trebuie vizitate măcar o dată în viață de către fiecare român. De altfel, unele dintre ele fac parte din Patrimoniul Cultural UNESCO. La rândul său, salina Cacica este una din cele mai vechi exploatări saline prin recristalizare din saramură din Europa, fiind inițiată la sfârșitul secolului al XVIII-lea. În interiorul acesteia pot fi vizitate, astăzi, capela romano-catolica și capela ortodoxă, Lacul Sarat și sala de dans, un loc în care odinioară se organizau baluri și întâlniri festive. De asemenea, în Bucovina au loc și evenimente de mare interes, precum Festivalul Internațional de Folclor „Întâlniri Bucovinene”, care are loc în fiecare an, la sfârșitul lunii iulie, în municipiul Câmpulung Moldovenesc și care este cel mai mare festival de folclor din Europa. www.hoteledengardenspa.ro

Pentru turiștii care își doresc în primul rând relaxare și desfătare, liniște și odihnă, Hotel Eden Garden & SPA (4 stele) din Câmpulung Moldovenesc este locul de popas ideal. Aici au parte de toate facilitățile puse la dispoziție de SPA-ul Adam & Eva, printre care piscină interioară și jacuzzi, sală de masaj, saună umedă și saună uscată, salină, cabinet de înfrumusețare, precum și pool bar și zonă de bowling. Restaurantul este generos, cu terasă, iar meniul e alcăuit, în general, din delicioase preparate tradiționale locale. Hotel Eden are mai multe tipuri de camere – single, duble și triple, care dispun de toate dotările necesare, de la TV cu ecran plat, frigobar și seif până la cadă cu

hidromasaj. Alături de hotel, există, de asemenea, serie de bungalouri/căsuțe. Complexul oferă Wi-Fi gratuit, precum și garaj pentru motociclete și biciclete. Iubitorii de aventură sunt și ei bineveniți aici. Pot alege între o repriză de vânătoare, una de pescuit sau o drumeție prin natură, putându-se caza și la Cabana Eden. Situată în afara orașului, la câțiva kilometri de Hotel Eden, aceasta are o capacitate de 12 locuri în 6 camere. E dotată impecabil, are o bucătărie complet echipată, spații de socializare și un heleșteu cu pește.

SURSA: ARENA COMMUNICATIONS

Aeroportul din Istanbul s-a clasat pe locul 2 la nivel internațional

Aeroportul din Istanbul s-a clasat pe locul 2 la nivel internațional

Istanbul: Prețul la  transportul public crește pentru a doua oară anul acesta. Cât costă un bilet?

condus de principalul partid de opoziție, Partidul Popular Republican (CHP), a majorat pe 6 aprilie prețurile transportului public cu 40% din cauza inflației,

Cum afectează inflația Turcia: Legume la bucată, unele și extra-mature. „Care să aleg ardei sau carne?

Însă, inflația din Turcia care a atins un nivel record în ultimi 20 de ani, i-a forțat pe cetățenii turci să treacă prin situații dificile și mai nemaiîntâlnite până acum.

Scandalul Khashoggi. Cum a ajuns Turcia să renunțe la dosarul jurnalistului care a intrat în ambasadă și nu mai ieșit niciodată

Cazul jurnalistului arab, Jamal Khashoggi a cutremurat întreaga lume, după ce în 2018 a intrat în consulatul Arabiei Saudite din Istanbul pentru a obține acte necesare pentru a se căsătorii, iar de atunci nu a mai ieșit din clădire.

Portret de campion. Diana Țolu, tânăra care a pus pentru prima dată România pe locul I, la Olimpiada Europeană de Matematică 

Diana Țolu, la doar 18 ani a făcut istorie în cadrul Olimpiadei Europeană de Matematică pentru Fete, fiind prima româncă care a câștigat aurul în istoria de 11 ani a acestei competiții.

Turcia: Numărul deținuților a atins un nou record

Numărul deținuților din închisorile turcești a atins un record de 314.512 până la sfârșitul lunii martie, conform Turkish Minutes.

Asociație americană: Avocații turci sunt puși după gratii pentru că-și fac munca

Turcia: Avocații puși după gratii pentru că-și facă munca

Turcia: Anchetă după ce o duzină de cărți au fost lăsate la o moschee

Poliția de la departamentul Combaterea Terorismului caută persoana care a lăsat la intrarea moscheii, șase Coranuri și alte cărți religioase scrise de Fethullah Gulen, care se dădeau ca promoție la ziarului Zaman, în urmă cu 20 de ani.