joi, aprilie 25, 2024

Refugiaţi sirieni, adulţi dar şi copii, sunt exploataţi în industria confecţiilor de îmbrăcăminte din Turcia

Refugiaţi sirieni, printre care şi copii, lucrează în condiţii mizerabile pentru furnizori intermediari ai marilor companii de articole vestimentare, în Turcia, informează presa internaţională.

turkey2

Refugiaţi sirieni, adulţi, dar şi copii, au fost filmaţi în ateliere din Turcia care produc articole vestimentare pentru companii de îmbrăcăminte, precum Marks and Spencer, Asos, Zara sau Mango.

Refugiaţii sirieni sunt plătiţi cu salarii sub renumeraţia minimă a statului turc şi lucrează în condiţii de muncă îngrozitoare, a declarat Darragh MacIntyre, jurnalist britanic.

Conform declaraţiilor reprezentanţilor companiilor mai sus menţionate, acestea nu tolerează exploatarea refugiaţilor şi nici a copiilor. Criticii afirmă însă, că acţiunile acestora nu sunt suficiente pentru a sista problema exploatării refugiaţilor şi minorilor.

Potrivit lui Danielle McMullan, din partea Centrului de Resurse pentru Drepturile Omului, companiile de îmbrăcăminte trebuie să înţeleagă că ele sunt responsabile pentru exploatarea refugiaţilor pentru că au responsabilitatea de a monitoriza şi de a înţelege unde sunt făcute articolele lor vestimentare şi în ce condiţii.

Multe din hainele acestor companii sunt produse în Turcia pentru că aceasta este mai aproape de Europa şi poate prelua comenzi de ultim moment. Acesta fapt le permite comercianţilor să introducă în magazine modele noi mult mai repede, decât dacă acestea ar fi făcute în alt loc.

Majoritatea refugiaţilor care lucrează pentru furnizori intermendiari ai companiilor de haine europene nu au permise de muncă şi lucrează ilegal în industria confecţiilor de îmbrăcăminte.

Jurnalistul Darragh MacIntyre, care a discutat cu zeci de muncitori sirieni, a declarat: „Ei ştiu că sunt exploataţi, dar ştiu că nu pot face nimic în această privinţă”.

 

Boicot! Turcii nu merg în weekend la restaurant. „Aceasta nu este inflație, este profit”

Organizatorii și susținătorii boicotului susțin că întreprinderile folosesc inflația din Turcia ca o scuză pentru a-și crește profiturile. Boicotul urmărește să protesteze prețurile crescute pentru porții mai mici, precum și creșterea costului vieții.

Turcia: 24 de studenți internați după ce au consumat mâncarea de la cantina școlii

În ultimele luni, focarele de intoxicație alimentară au tulburat instituțiile de învățământ din întreaga țară, ducând la sute de studenți să necesite îngrijiri medicale.

Amnesty criticat că a ignorat situația dificilă a membrilor Mișcării Gülen

În noul raport, care evidențiază consecințele îngrozitoare ale escaladării conflictelor și defalcării dreptului internațional în întreaga lume, tratează diverse probleme juridice în secțiunea sa din Turcia, de la detenții ilegale la libertatea de exprimare.

CEDO condamnă Turcia pentru arestarea unui judecător: „Pentru prima dată în istoria CEDO”

CEDO a declarat într-o hotărâre emisă, marți, că cazul lui Aydin Sefa Akay a vizat arestarea unui judecător ONU, precum și percheziția casei și persoanei sale, ca urmare a tentativei de lovitură de stat militară din 2016 în Turcia, în ciuda imunității sale diplomatice.

Rata inflației la nivel mondial. Turcia, pe locul patru, imediat după Argentina, Siria și Liban 

Turcia a devenit țara cu a patra cea mai mare rată anuală a inflației de consum din lume, înregistrând 68,5%, conform Bianet.org