vineri, aprilie 8, 2022

RECOMANDĂRI DE LA ARTMARK PENTRU MUZEE CU EXPOZIȚII DE VALOARE

În anul Centenarului României, Muzeele prezintă expoziţii interesante pe care renumita Casă Artmark ni le sugerează. Este o modalitate modernă, actualizată şi foarte eficace de a şti ce se întâmplă în ţară în lumea muzeelor.

Artmark vă recomandă să vizitaţi expoziţiile organizate de către muzeele pe care le admiră şi le sprijină.„Ştefan Luchian, maestrul artei grafice româneşti”.Peste nouăzeci de pasteluri, acuarele şi desene realizate de Ştefan Luchian de-a lungul vieții reconstituie cronologic și pe tehnici parcursul pictorului și contribuția sa la dezvoltarea graficii autohtone într-o perioadă de descoperire și definire a modernității românești.

2 camera de comert
„Artă și comerț”. Organizată cu ocazia a 150 de ani de la fondarea Camerei de Comerț și Industrie a Municipiului București,

Organizator: Muzeul Naţional de Artă al României
Curatori: dr. Elena Olariu
Durata: 19 mai – 23 septembrie 2018

„Artă și comerț”. Organizată cu ocazia a 150 de ani de la fondarea Camerei de Comerț și Industrie a Municipiului București, expoziția reunește 35 de lucrări de pictură românească și europeană, grafică, sculptură, artefacte pre-moderne și facsimile de documente din arhiva CCIB, mărturii peste timp ale evoluției vieții comerciale din țara noastră.

foto 3 artiste din romania
„Centenarul femeilor din arta românească”

Organizatori: Muzeul Naţional de Artă al României şi Camera de Comerț și Industrie a Municipiului București
Durata: 26 aprilie – 27 mai 2018

„Centenarul femeilor din arta românească”.Latura inedită a expoziției este prezentarea, ca index și ca arhivă digitală, a peste 1.000 de artiste din România.

Organizatori: Muzeul de Artă Braşov şi PostModernism Museum
Curatori: Cosmin Nasui și Radu Popica
Durata: 8 martie – 27 mai 2018

„Marius Bunescu”. A paisprezecea expoziție din cadrul proiectului „Vindecări miraculoase” își propune să prezinte publicului nouă lucrări de pictură din patrimoniul Pinacotecii Municipiului București readuse la imaginea de origine în urma unui proces de restaurare.

foto 4 marius bunescu
„Vindecări miraculoase” , nouă lucrări de pictură din patrimoniul Pinacotecii Municipiului București

Organizator: Muzeul Municipiului Bucureşti
Durata: 14 decembrie 2017 – 17 iunie 2018

“Primul Război Mondial reflectat în colecția de artă a Muzeului Național Brukenthal”. Colecția Muzeului Național Brukenthal cuprinde tablouri, lucrări de grafică și sculptură referitoare la Primul Război Mondial, datorate mai ales unor artiști transilvăneni sau originari din alte regiuni ale Imperiului Austro-Ungar.

Organizator: Muzeul Brukenthal, Cabinetul de stampe și desene
Curatori: dr. Alexandru Sonoc şi dr. Laura Coltofean
Durata: 26 aprilie – 1 iulie 2018

5 razboi
“Primul Război Mondial reflectat în colecția de artă a Muzeului Național Brukenthal”.

 

 

Cine este de vină pentru pentru invazia din Ucraina? Iată ce cred turcii

Cine este de vină pentru pentru invazia din Ucraina? Iată ce cred turcii

Un nou sondaj arată că 60% din turci nu au bani destui pentru strictul necesar

Potrivit rezultatelor sondajului distribuit de directorul general, Can Selçuki, pe Twitter, doar  27% dintre cei chestionați au spus că veniturile lor au fost „doar suficiente” pentru a-și acoperi cheltuielile.

Prima zi de Ramazan în 2022.Un imam din Constanța răspunde la curiozitățile tale!

Musulmanii din întreaga lume sărbătoresc începând, de pe 2 aprilie, luna Ramadan, în care  30 de zile țin post negru de la zori zilei până la apus soarelui. Urmând ca pe 2 mai, familiile să se unească și să sărbătorească Ramadan Bayram.

Istanbul: Prețul la  transportul public crește pentru a doua oară anul acesta. Cât costă un bilet?

condus de principalul partid de opoziție, Partidul Popular Republican (CHP), a majorat pe 6 aprilie prețurile transportului public cu 40% din cauza inflației,

Acuzat de „insulta președintelului”, din cauza unui articol despre incendiile forestiere

Columnistul Ender İmrek, de la ziarul de stânga Evrensel, se confruntă cu acuzații de insultare pe președinte într-un articol intitulat „ (Turcia arde, palatul [o referire la Erdoğan]se uită” din 31 iulie 2021, în care a  raportat răspunsul guvernului la incendiile din țară din vara anului 2021.

Erdogan modifică legile electorale pentru a-și asigura puterea la alegerile de anul viitor

Schimbările închid, de asemenea, o lacună care ar fi permis principalului partid pro-kurd al țării, în prezent al treilea ca mărime din parlament, să eludeze o potențială interdicție.

Asociație americană: Avocații turci sunt puși după gratii pentru că-și fac munca

Turcia: Avocații puși după gratii pentru că-și facă munca

Care este cea mai problemă din Turcia? Iată ce cred turcii

31,4% dintre persoane au spus că este violență domestică, 29,5% au spus că sunt toate problemele menționate în sondaj, inclusiv șomajul, presiunea familială sau socială și hărțuirea sexuală, 12 la sută au spus lipsa de educație, iar 6,2% au spus inegalitatea de gen.