vineri, aprilie 19, 2024

RECOMANDĂRI DE LA ARTMARK PENTRU MUZEE CU EXPOZIȚII DE VALOARE

În anul Centenarului României, Muzeele prezintă expoziţii interesante pe care renumita Casă Artmark ni le sugerează. Este o modalitate modernă, actualizată şi foarte eficace de a şti ce se întâmplă în ţară în lumea muzeelor.

Artmark vă recomandă să vizitaţi expoziţiile organizate de către muzeele pe care le admiră şi le sprijină.„Ştefan Luchian, maestrul artei grafice româneşti”.Peste nouăzeci de pasteluri, acuarele şi desene realizate de Ştefan Luchian de-a lungul vieții reconstituie cronologic și pe tehnici parcursul pictorului și contribuția sa la dezvoltarea graficii autohtone într-o perioadă de descoperire și definire a modernității românești.

2 camera de comert
„Artă și comerț”. Organizată cu ocazia a 150 de ani de la fondarea Camerei de Comerț și Industrie a Municipiului București,

Organizator: Muzeul Naţional de Artă al României
Curatori: dr. Elena Olariu
Durata: 19 mai – 23 septembrie 2018

„Artă și comerț”. Organizată cu ocazia a 150 de ani de la fondarea Camerei de Comerț și Industrie a Municipiului București, expoziția reunește 35 de lucrări de pictură românească și europeană, grafică, sculptură, artefacte pre-moderne și facsimile de documente din arhiva CCIB, mărturii peste timp ale evoluției vieții comerciale din țara noastră.

foto 3 artiste din romania
„Centenarul femeilor din arta românească”

Organizatori: Muzeul Naţional de Artă al României şi Camera de Comerț și Industrie a Municipiului București
Durata: 26 aprilie – 27 mai 2018

„Centenarul femeilor din arta românească”.Latura inedită a expoziției este prezentarea, ca index și ca arhivă digitală, a peste 1.000 de artiste din România.

Organizatori: Muzeul de Artă Braşov şi PostModernism Museum
Curatori: Cosmin Nasui și Radu Popica
Durata: 8 martie – 27 mai 2018

„Marius Bunescu”. A paisprezecea expoziție din cadrul proiectului „Vindecări miraculoase” își propune să prezinte publicului nouă lucrări de pictură din patrimoniul Pinacotecii Municipiului București readuse la imaginea de origine în urma unui proces de restaurare.

foto 4 marius bunescu
„Vindecări miraculoase” , nouă lucrări de pictură din patrimoniul Pinacotecii Municipiului București

Organizator: Muzeul Municipiului Bucureşti
Durata: 14 decembrie 2017 – 17 iunie 2018

“Primul Război Mondial reflectat în colecția de artă a Muzeului Național Brukenthal”. Colecția Muzeului Național Brukenthal cuprinde tablouri, lucrări de grafică și sculptură referitoare la Primul Război Mondial, datorate mai ales unor artiști transilvăneni sau originari din alte regiuni ale Imperiului Austro-Ungar.

Organizator: Muzeul Brukenthal, Cabinetul de stampe și desene
Curatori: dr. Alexandru Sonoc şi dr. Laura Coltofean
Durata: 26 aprilie – 1 iulie 2018

5 razboi
“Primul Război Mondial reflectat în colecția de artă a Muzeului Național Brukenthal”.

 

 

Muzeele din Turcia: 4 milioane de vizitatori în primele 3 luni a anului 2024. Care au fost cele mai vizitate muzee

Potrivit unui anunț recent făcut de Ministrul Culturii și Turismului, Mehmet Nuri Ersoy, în special, Muzeul Mevlana din orașul central Konya a atras peste 383.000 de vizitatori, urmat de situl arheologic Hierapolis, din provincia vestică Denizli, cu 259.000 de vizitatori. 

Președintele Germaniei în vizită în Turcia. Prima întâlnire cu primarul Istanbulului, apoi cu Erdogan

Președintele Frank-Walter Steinmeier va călătorii în Republica Turcia în perioada 22-24 aprilie 2024, cu ocazia împlinirii a 100 de ani de la stabilirea relațiilor diplomatice între cele două țări.

Din Dubai până în Chile, serialele turcești cuceresc lumea. Cum sunt produse faimoasele seriale

În cartierului Tophane, din Istanbul, pescărușii sunt împrăștiați de o dronă care filmează un polițist care arestează tânără. Filmarea este numit „Dengeler”, unul dintre cele aproximativ 60 filmate anual în Turcia, care au făcut ca Istanbulul și alte orașe turcești să fie cunoscute telespectatorilor din aproape 170 de țări din întreaga lume. 

Festivalul Lalelelor în Istanbul. Iată unde poți să găsești grădinile cu lalele!

Mugurii de lalele, care sunt produși în principal pentru această ocazie în orașul Konya, înfloresc în aprilie și poate ține până în mai, în funcție de vreme.