sâmbătă, ianuarie 8, 2022

Reacţia etnicior tătari faţă de exprimările lui Binali Yildirim

Etnicii tătari au reacționat dur la expresia insultătoare exprimată de Prim ministrul turc Binali Yildirim ,,I-am scăpat de tătari, ne-am lovit de mai rău”

Platforma Organizațiilor Tătarilor Krimeeini a reacționat dur la expresia Premierului Binali Yildirim. Platforma tătarilor declară: ,,Ne exprimăm tristețea și resentimentele față de expresia utilizată de primul ministru.”

Binali Yildirim a participat la festivitatea de prezentare a Băncii Datelor Judiciare. Referinduse la referendumul din 2010, acesta a folosit exprimarea următoare: ,,În timp ce ne ocupam cu eliminarea unui pericol, ne-a sunat la ușă un alt pericol. I-am scăpat de tătari, am dat de mai rău”.

Nici o reacţie faţă de ocuparea Crimeei şi în faţa lui Putin din partea Guvernului lui Erdogan. Tătarii Crimeeni au reacționat..

După ce Guvernul Erdogan nu a a avut nici o atitudine faţă de ocuparea Crimeei de către Rusia codusă de Vladimir Putin, modul de exprimare a Prim ministrului turc a declanşat reacții adverse din partea tătarilor Crimeeni. Platforma Organizațiilor Tătarilor Crimeeni a reamintit persecuțiile Rusiei după ocuparea Crimeei menționând „Tătarii Crimeeni știu Anatolia ca pământul lor. Tătarii vor continua să servească elementul de coeziune al unității națiunii și pentru supraviețuirea statului. Tătarii Crimeeni știu foarte bine ce înseamnă să pierzi patria.

”Platforma Tătarilor, a mai menționat că oficialii turci “nu au scos nici un sunet împotriva încălcării drepturilor omului, crimelor împotriva umanității și ocupării Crimeei de către Rusia”.

Binali Yildirim a mai folosit aceeași expresie insultătoare

La 16 August 2016 la ședința grupului de partid AKP Binali Yildirim a folosit expresia ,,Am scăpat de tătar, a devenit mai grav”. Tătarii crimeeni au cerut ca oficialul să-și modifice limbajul considerat insultător.

4 eurodeputați cer eliberara a studenților de la Universitatea Boğaziçi

otrivit unui comunicat de presă publicat pe site-ul Fundației pentru Drepturile Omului din Turcia (TİHV),

Un nou efect al crizei economice. Turcia a devenit o țară ieftină pentru străini

2021 pentru turci a fost un an plin cu emoții din cauza fluctuației lirei turcești, care a dus la creșterile a chiriilor cu până la 300 la sută și a mâncării cu o medie de 60 la sută. 

COVID-19: Turcia a atins cel mai mare număr de cazuri în ultimele opt luni

Ministerul Sănătății a confirmat 44.869 de noi cazuri de coronavirus și 160 de decese într-o zi, fiind cel mai mare număr de cazuri noi zilnic din 23 aprilie.

Inflația din Turcia a ajuns la 36,1%, nivelul record în era lui Erdogan

Inflația din Turcia a ajuns la 36,1%, nivelul record în era lui Erdogan

Demirtaș: Erdogan ar putea convoca alegeri anticipate

Filantropul închis și fostul președinte al Partidului Democrat Popular (HDP). Selahattin Demirtaș a făcut declarații despre situația politică a Turciei pentru ziarul de opoziție, Yeni Yașam.

Tratatul Lausanne și cum plănuiește Erdogan să câștige alegerile de anul viitor

Tratatul Lausanne și cum plănuiește Erdogan să câștige alegerile de anul viitor

Turcia reduce perioada de carantină pentru cazurile pozitive la 7 zile. Iată condițiile

Turcia reduce perioada de carantină pentru cazurile pozitive la 7 zile. Iată condițiile

Raport: 280 de cazuri de femicid în Turcia în 2021

80 de cazuri de feminicid, din care 217 de femei au murit în circumstanțe suspecte au avut loc în Turcia, în 2021,