luni, ianuarie 4, 2021

Reacţia etnicior tătari faţă de exprimările lui Binali Yildirim

Etnicii tătari au reacționat dur la expresia insultătoare exprimată de Prim ministrul turc Binali Yildirim ,,I-am scăpat de tătari, ne-am lovit de mai rău”

Platforma Organizațiilor Tătarilor Krimeeini a reacționat dur la expresia Premierului Binali Yildirim. Platforma tătarilor declară: ,,Ne exprimăm tristețea și resentimentele față de expresia utilizată de primul ministru.”

Binali Yildirim a participat la festivitatea de prezentare a Băncii Datelor Judiciare. Referinduse la referendumul din 2010, acesta a folosit exprimarea următoare: ,,În timp ce ne ocupam cu eliminarea unui pericol, ne-a sunat la ușă un alt pericol. I-am scăpat de tătari, am dat de mai rău”.

Nici o reacţie faţă de ocuparea Crimeei şi în faţa lui Putin din partea Guvernului lui Erdogan. Tătarii Crimeeni au reacționat..

După ce Guvernul Erdogan nu a a avut nici o atitudine faţă de ocuparea Crimeei de către Rusia codusă de Vladimir Putin, modul de exprimare a Prim ministrului turc a declanşat reacții adverse din partea tătarilor Crimeeni. Platforma Organizațiilor Tătarilor Crimeeni a reamintit persecuțiile Rusiei după ocuparea Crimeei menționând „Tătarii Crimeeni știu Anatolia ca pământul lor. Tătarii vor continua să servească elementul de coeziune al unității națiunii și pentru supraviețuirea statului. Tătarii Crimeeni știu foarte bine ce înseamnă să pierzi patria.

”Platforma Tătarilor, a mai menționat că oficialii turci “nu au scos nici un sunet împotriva încălcării drepturilor omului, crimelor împotriva umanității și ocupării Crimeei de către Rusia”.

Binali Yildirim a mai folosit aceeași expresie insultătoare

La 16 August 2016 la ședința grupului de partid AKP Binali Yildirim a folosit expresia ,,Am scăpat de tătar, a devenit mai grav”. Tătarii crimeeni au cerut ca oficialul să-și modifice limbajul considerat insultător.

Turcia:”Vaccinul COVID-19 deschide calea către educație față în față”

Ministrul Educației, Ziya Selcuk a declarat că după vaccinarea grupurilor cu risc crescut, profesorii se pot vaccina dacă doresc.

Erdogan vrea legături mai bune cu Israelul:”Politica Palestinei este linia noastră roșie.”

Președintele Tayyip Erdogan a vorbit cu reporterii, după rugăciunea de vineri, despre evenimentele din Israel. De asemenea, a criticat apropierile recente intermediate de SUA între Israel și patru țări musulmane.

Jurnalistă scoasă de Ministrul Sănătății de pe grupul de informare din cauza întrebărilor critice la adresa lui Erdogan

Jurnalista Özge Uyanık, de la Yol TV a fost eliminată din grupul de comunicare WhatsApp al Ministerului Sănătății, după ce a adresat o întrebare critică președintelui Recep Tayyip Erdoğan.

Turcia:3 femei ucise brutal în 24 de ore. Apartament incendiat pentru a acoperi fapta

3 cazuri de ucidere brutală au fost raportate în Turcia în doar 24 de ore, printre victime este și o profesoară din Istanbul care a fost arsă de vie de iubitul ei, conform presei turcești.

Istanbul:Copacii înfloresc în decembrie. Specialiștii trag semnale de avertizare

Experții au avertizat asupra schimbărilor climatice, după ce în Turcia s-a înregistrat temperaturi mari în decembrie,

TRT folosită ca marioneta guvernului turc pentru a impune cenzura pe Youtube

TRT, unul dintre cei mai mari furnizori de conținut pe YouTube, din Turcia este folosită de către guvernul turc pentru a cenzura canalele de Youtube critice asupra oficialilor turci, informează Turkish Minutes.

Scandal: Un diplomat turc prins cu 100 de kg de heroină este acoperit de guvernului turc

Un fost diplomat a fost prins cu 100 de kg de heroină la granița cu Bulgaria și este acoperit de oficialii turci aflați la conducere, conform Ahval News.