sâmbătă, septembrie 25, 2021

Reacţia etnicior tătari faţă de exprimările lui Binali Yildirim

Etnicii tătari au reacționat dur la expresia insultătoare exprimată de Prim ministrul turc Binali Yildirim ,,I-am scăpat de tătari, ne-am lovit de mai rău”

Platforma Organizațiilor Tătarilor Krimeeini a reacționat dur la expresia Premierului Binali Yildirim. Platforma tătarilor declară: ,,Ne exprimăm tristețea și resentimentele față de expresia utilizată de primul ministru.”

Binali Yildirim a participat la festivitatea de prezentare a Băncii Datelor Judiciare. Referinduse la referendumul din 2010, acesta a folosit exprimarea următoare: ,,În timp ce ne ocupam cu eliminarea unui pericol, ne-a sunat la ușă un alt pericol. I-am scăpat de tătari, am dat de mai rău”.

Nici o reacţie faţă de ocuparea Crimeei şi în faţa lui Putin din partea Guvernului lui Erdogan. Tătarii Crimeeni au reacționat..

După ce Guvernul Erdogan nu a a avut nici o atitudine faţă de ocuparea Crimeei de către Rusia codusă de Vladimir Putin, modul de exprimare a Prim ministrului turc a declanşat reacții adverse din partea tătarilor Crimeeni. Platforma Organizațiilor Tătarilor Crimeeni a reamintit persecuțiile Rusiei după ocuparea Crimeei menționând „Tătarii Crimeeni știu Anatolia ca pământul lor. Tătarii vor continua să servească elementul de coeziune al unității națiunii și pentru supraviețuirea statului. Tătarii Crimeeni știu foarte bine ce înseamnă să pierzi patria.

”Platforma Tătarilor, a mai menționat că oficialii turci “nu au scos nici un sunet împotriva încălcării drepturilor omului, crimelor împotriva umanității și ocupării Crimeei de către Rusia”.

Binali Yildirim a mai folosit aceeași expresie insultătoare

La 16 August 2016 la ședința grupului de partid AKP Binali Yildirim a folosit expresia ,,Am scăpat de tătar, a devenit mai grav”. Tătarii crimeeni au cerut ca oficialul să-și modifice limbajul considerat insultător.

Situația economică din Turcia: O treime din populația are datorii. În total de 875 de miliarde de lire

Situația economică din Turcia: O treime din populația are datorii. În total de 875 de miliarde de lire

Un tribunal simbolic de la Geneva va judeca încălcările drepturilor omului din Turcia

Un tribunal simbolic de la Geneva va judeca încălcările drepturilor omului din Turcia