28.7 C
București
vineri, septembrie 25, 2020

Reacţia etnicior tătari faţă de exprimările lui Binali Yildirim

Etnicii tătari au reacționat dur la expresia insultătoare exprimată de Prim ministrul turc Binali Yildirim ,,I-am scăpat de tătari, ne-am lovit de mai rău”

Platforma Organizațiilor Tătarilor Krimeeini a reacționat dur la expresia Premierului Binali Yildirim. Platforma tătarilor declară: ,,Ne exprimăm tristețea și resentimentele față de expresia utilizată de primul ministru.”

Binali Yildirim a participat la festivitatea de prezentare a Băncii Datelor Judiciare. Referinduse la referendumul din 2010, acesta a folosit exprimarea următoare: ,,În timp ce ne ocupam cu eliminarea unui pericol, ne-a sunat la ușă un alt pericol. I-am scăpat de tătari, am dat de mai rău”.

Nici o reacţie faţă de ocuparea Crimeei şi în faţa lui Putin din partea Guvernului lui Erdogan. Tătarii Crimeeni au reacționat..

După ce Guvernul Erdogan nu a a avut nici o atitudine faţă de ocuparea Crimeei de către Rusia codusă de Vladimir Putin, modul de exprimare a Prim ministrului turc a declanşat reacții adverse din partea tătarilor Crimeeni. Platforma Organizațiilor Tătarilor Crimeeni a reamintit persecuțiile Rusiei după ocuparea Crimeei menționând „Tătarii Crimeeni știu Anatolia ca pământul lor. Tătarii vor continua să servească elementul de coeziune al unității națiunii și pentru supraviețuirea statului. Tătarii Crimeeni știu foarte bine ce înseamnă să pierzi patria.

”Platforma Tătarilor, a mai menționat că oficialii turci “nu au scos nici un sunet împotriva încălcării drepturilor omului, crimelor împotriva umanității și ocupării Crimeei de către Rusia”.

Binali Yildirim a mai folosit aceeași expresie insultătoare

La 16 August 2016 la ședința grupului de partid AKP Binali Yildirim a folosit expresia ,,Am scăpat de tătar, a devenit mai grav”. Tătarii crimeeni au cerut ca oficialul să-și modifice limbajul considerat insultător.

Faimoasa pisică Gli din Hagia Sophia a intrat în izolare și primește tratament

Faimoasa pisică Gli, care locuiește în Haghia Sophia a fost pusă în izolare și primește tratament după ce s-a îmbolnăvit.

Turcia avertizată să elimine hidroxiclorochina din tratamentul COVID-19

Oamenii de știință din Turcia au cerut Ministerului Sănătății să elimine imediat hidroxiclorochina din planurile de tratament COVID-19, după ce Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a renunțat la el în iunie pe motiv că „face mai mult rău decât bine”,

Turcia: Ministerul Educației plătește daune de 1,7 milioane de lire unei student umilit pentru că ar fi sărut o fată

Turcia: Ministerul Educației plătește daune de 1,7 milioane de lire unei student umilit pentru că ar fi sărut o fată

Agentul turc susține că a fost pus de Turcia să asasineze un politician kurd din Austria

Un argent turc care care lucrează pentru serviciul național de informații turc MİT s-a autodenunțat la autoritățile austriece că i s-a ordonat, în august, să o asasineze pe Berivan Aslan, un politician kurd-austriac și membru al Partidului Verde al Austriei, relatează Ahval News.

100 de muzicieni s-au sinucis în timpul pandemiei în Turcia

Aproape 100 de muzicieni s-au sinucis de la începutul pandemiei COVID-19 în Turcia, potrivit datelor Uniunii Muzicienilor și Interpreților (Müzik-Sen), a declarat pe 15 septembrie, principalul adjunct al opoziției Gamze Tașcıer.

Dezinfectantele din spitalele turcești sunt false, afirmă șeful unei companii farmaceutice

Șeful unei companii farmaceutice i-a semnalizat ministrului Sănătății, Fahrettin Koca, că majoritatea produselor de igienizare utilizate în spitalele turcești sunt false,

Turcia se pregătește pentru noi restricții de călătorie pe fondul creșterii numărului de cazuri COVID-19

Președintele Recep Tayyip Erdoğan a declarat că Turcia a trecut la o „nouă fază” în lupta împotriva pandemiei COVID-19, semnalând că guvernul...

Istanbul: Tânăr reținut pentru contrabandă cu maimuțe

Un tânăr influencer, în vârstă de 24 de ani, a fost reținut pentru contrabandă cu maimuțe.