vineri, martie 29, 2024

Raportul annual – Comisia Europeană împotriva Rasismului şi Intoleranţei (ECRI) din cadrul Consiliului Europei (CoE).

Populismul xenofob şi discursul bazat pe ură au continuat să se intensifice în 2017, în contextul în care peste tot în Europa s-au înregistrat niveluri ridicate ale migraţiei şi provocări precum integrarea, extremismul religios, atacurile teroriste şi situaţia socio-economică determinată de austeritate, se arată în raportul anual, publicat vineri, de Comisia Europeană împotriva Rasismului şi Intoleranţei (ECRI) din cadrul Consiliului Europei (CoE).

Retorica populistă a promovat ura faţă de străini sau minorităţi, iar migraţia şi multiculturalismul au continuat să fie prezentate ca o ameninţare la adresa coeziunii şi securităţii, se atrage atenţia în raport, care menţionează de asemenea că media tradiţionale şi reţelele de socializare au încurajat auto-segregarea şi au accentuat diviziunile sociale.

foto 1 logo

Îngrijorările existente privind securitatea au fost exploatate pentru a justifica compromisuri uriaşe privind drepturile fundamentale ale migranţilor şi ale altor grupuri vulnerabile, a subliniat raportul.

„Deşi recunoaştem dificultăţile cu care se confruntă statele europene, trebuie să le încurajăm în continuare să-şi schimbe discursul într-unul mai echilibrat şi bazat pe fapte care evidenţiază contribuţia pozitivă a migraţiei bine gestionate, în special prin sublinierea oportunităţilor şi resurselor pe care le pot aduce migranţii”, a precizat preşedintele ECRI, Jean-Paul Lehners, citat într-un comunicat al Consiliului Europei.

Gestionarea migraţiei şi respectarea în acelaşi timp a drepturilor omului au rămas o provocare majoră în multe state membre, conform raportului.

ECRI mai atrage atenţia că retorica anti-musulmană în multe state persistă, situaţia evreilor în Europa nu s-a îmbunătăţit substanţial, discursul antisemit rămânând extrem de răspândit, iar romii şi populaţiile nomade sunt în continuare în mare măsură victime ale excluziunii sociale

Ionuț Cojocaru despre Ramadan și Atatürk: „Nu a fost interzisă religia.”/ „Președintele care a construit peste 13.000 de moschei..”(Part.I)

Ionuț Cojocaru, expert în politică externă și specializat în domeniul otoman și turc, a vorbit cu reporterii Zaman România despre islam, schimbările în societatea turcă în perioada lui Atatürk, dar și viața politică și religioasă din Turcia de azi.

Turcia a urcat 8 locuri în raportul Fericirii Mondiale. Bătrânii mai fericiți decât cei tineri

Raportul anual arată o schimbare notabilă, deoarece Statele Unite și Germania au coborât din primele 20 și sunt acum pe locurile 23, respectiv 24. Între timp, Costa Rica și Kuweit au făcut progrese semnificative, trecând în top 20 pe locurile 12 și, respectiv, 13.

Despăgubire de 4.670 de dolari pentru familiile minerilor care au murit în dezastru din Turcia

Deși, asigurarea pentru accidentele miniere a fost recent crescută la 1 milion de lire turcești (31.145 de dolari), familiile victimelor celor nouă mineri îngropați sub o alunecare de teren contaminată cu cianuri și acid sulfuric trebuie să se mulțumească cu suma de 150.000 de lire (4.670 de dolari).

Bulgaria în spațiului Schengen: Coadă de camioane de 20 de kilometri la Edirne

Bulgaria în spațiului Schengen: Coadă de camioane de 20 de kilometri la Edirne

Ionuț Cojocaru despre Ramadan: „Luna empatiei, luna solidarității, luna unității”.(Part II)

Ionuț Cojocaru, expert în politică externă și specializat în domeniul otoman și turc, a vorbit cu reporterii Zaman România, într-un articol în două părți. Prima parte conținând aspecte legate despre viața politică și religioasă de la Abdülhamid al II -lea, trecând în revistă perioada lui Ataturk până la Erdoğan.

Erdoğan va merge la Casa Albă pentru prima dată ca invitat a lui Joe Biden

Dacă informațiile se dovedesc adevărate, Erdogan și Biden, care au purtat deja discuții la summituri internaționale, se vor întâlni pentru prima dată în Biroul Oval.