luni, februarie 26, 2024

Qatar: 10.000 de containere de la Cupa Mondială donate pentru Turcia și Siria


Qatarul va trimite Turciei și Siriei 10.000 de containere și rulote folosite în timpul Cupei Mondiale, care vor găzdui acum oameni care și-au pierdut casele, conform Stockholm Center for Freedom.

Căsuțele mobile au fost folosite câteva săptămâni când Qatar a găzduit Cupa Mondială de fotbal anul trecut.

„Având în vedere nevoile urgente din Turcia și Siria, am luat decizia de a expedia cabinele și rulotele în regiune, oferind sprijinul atât de necesar și imediat poporului Turciei și Siriei”, declară un oficial din Qatar.

Primul transport este programat să părăsească portul Doha spre Turcia luni, fiind așteptate livrări suplimentare în zilele următoare.

Emirul statului din Golf, şeicul Tamim bin Hamad Al-Thani, a vizitat duminică Turcia, fiind primul lider străin care a făcut acest lucru de la cutremurul de săptămâna trecută.

Liderul a stat departe de zonele afectate, purtand discuții la Istanbul cu președintele turc Recep Tayyip Erdogan asupra modalităților în care Doha ar putea ajuta la „atenuarea acestui dezastru”.

Qatar are una dintre cele mai mari echipe străine de salvare din Turcia, cu aproximativ 130 de oameni la sol.

SUA vizează 16 entități comerciale din Turcia pentru că ar fi ajutat Rusia

Firmele turcești menționate în lista întocmită de Departamentul Comerț au fost incluse în trei categorii diferite, în funcție de activitățile lor.

Operațiunea de căutare de la controversată mina de aur a fost oprită

Ministerul Mediului, Urbanizării și Schimbărilor Climatice, pe 17 februarie, a anunțat că licența minei a fost anulată.

52 de candidați pentru primăria Istanbulului la alegerile din martie 2024

Taylan Yıldız, care a fost membru al Consiliului Municipal din Istanbul între 2019 și 2023 din Partidul İYİ, va candida independent.

Un jurnalist riscă 10 ani de închisoare pentru insultarea lui Erdogan

Insultarea președintelui este o crimă în Turcia, conform controversatului articol 299 din Codul penal turc (TCK). Cine îl jignește pe președinte riscă până la patru ani de închisoare, pedeapsă care poate fi majorată dacă infracțiunea a fost comisă prin intermediul mass-media.

Un englez s-a mutat într-un resort de cinci stele din Antalya ca să facă economie

Josh Kerr și-a împărtășit călătoria pe contul său TikTok și a spus că preferă să petreacă o lună la hotel în Antalya unde este „cald și însorit” și care costă 944 de lire sterline, decât să cheltuiască 950 de lire sterline pe lună pentru chirie și facturi pentru apartamentul său din Manchester.