luni, iulie 15, 2024

Qatar: 10.000 de containere de la Cupa Mondială donate pentru Turcia și Siria


Qatarul va trimite Turciei și Siriei 10.000 de containere și rulote folosite în timpul Cupei Mondiale, care vor găzdui acum oameni care și-au pierdut casele, conform Stockholm Center for Freedom.

Căsuțele mobile au fost folosite câteva săptămâni când Qatar a găzduit Cupa Mondială de fotbal anul trecut.

„Având în vedere nevoile urgente din Turcia și Siria, am luat decizia de a expedia cabinele și rulotele în regiune, oferind sprijinul atât de necesar și imediat poporului Turciei și Siriei”, declară un oficial din Qatar.

Primul transport este programat să părăsească portul Doha spre Turcia luni, fiind așteptate livrări suplimentare în zilele următoare.

Emirul statului din Golf, şeicul Tamim bin Hamad Al-Thani, a vizitat duminică Turcia, fiind primul lider străin care a făcut acest lucru de la cutremurul de săptămâna trecută.

Liderul a stat departe de zonele afectate, purtand discuții la Istanbul cu președintele turc Recep Tayyip Erdogan asupra modalităților în care Doha ar putea ajuta la „atenuarea acestui dezastru”.

Qatar are una dintre cele mai mari echipe străine de salvare din Turcia, cu aproximativ 130 de oameni la sol.

Apel către ONU. Tortura este o problemă sistematică în Turcia

Cea de-a 80-a sesiune a CAT, programată în perioada 8 iulie - 26 iulie 2024, la Geneva, va aborda conformitatea diferitelor state părți cu Convenția împotriva torturii, examinând rapoarte din țări precum Turcia, Ecuador, Republica Coreea și Côte d' fildeș.

Erdogan la summitul NATO: Turcia vrea să fie membră a Organizației de Cooperare de la Shanghai, condusă de China

Președintele turc, Recep Tayyip Erdogan, a declarat la summitul NATO, de la Washington, care marchează cea de-a 75-a aniversare de la înființarea Alianței, că vrea să se aliaza cu China.

China va deschide o fabrică de mașini electrice în Turcia

Acordul a fost semnat la Istanbul de CEO-ul BYD, Wang Chuanfu, și de Ministrul turc al Industriei și Tehnologiei, Fatih Kaçır, în timpul unei ceremonii la care a participat președintele turc, Recep Tayyip Erdoğan.

CEDO: Alte 1.000 de cereri privind condamnările pentru utilizarea unei aplicații de pe telefon

În urma unei hotărâri de referință din septembrie 2023 care a constatat că utilizarea aplicației ByLock nu este constituie o probă de încredere sau o infracțiune, CEDO a trimis al treilea lot de 1.000 de cereri.

Fraudă ca în filme în Istanbul comisă de doi cetățeni britanici de origine română

Un agent imobiliar care dorea să vândă o casă de lux în valoare de 140 de milioane de lire în cartierul Levent, din Istanbul, a fost fraudat cu 14 milioane de lire de către doi cetăţeni britanici de origine română.