vineri, aprilie 8, 2022

Putin și Erdogan au vorbit la telefon

    Președintele rus Vladimir Putin a discutat din nou sâmbătă cu omologul său turc Recep Tayyip Erdogan despre situația din Siria, a informat Kremlinul într-un comunicat preluat de AFP. Dialogul telefonic a fost al doilea pe acest subiect în ultimele 48 de ore.

     Convorbirea de vineri a fost inițiată de Ankara, după ce patru soldați turci au fost uciși vineri în Siria de bombardamente puse pe seama regimului de la Damasc, susținut de Moscova.

      Cu exact un an în urma acestui incident, armata turcă a doborât un bombardier rus în zona de frontieră dintre Turcia și Siria, reamintește AFP. A urmat o criză diplomatică serioasă între cele Ankara și Moscova, dar între timp relațiile s-au ameliorat. Cele două state au însă în continuare puncte de vedere opuse asupra Siriei. Turcia, alături de SUA, Arabia Saudită și Qatar, luptă de partea rebelilor. Rusia și Iranul susțin, inclusiv militar, regimul președintelui Bashar al-Assad.

      Chiar sâmbătă, într-un interviu acordat agenției Reuters, vicepremierul turc Numan Kurtulmus a reafirmat poziția țării sale, potrivit căreia președintele sirian trebuie să renunțe la putere ca să se poată face pace în Siria. „Assad a comis de mai multe ori crime de război”, a reafirmat oficialul turc.

http://100pour100-velo.com/2016/11/26/erdogan-holds-phone-conversation-with-putin-over-syria/

Turkish President Recep Tayyip Erdogan spoke via phone with his Russian counterpart about Thursday’s killing of three Turkish soldiers in Syria by a Syrian regime airstrike.

Erdogan modifică legile electorale pentru a-și asigura puterea la alegerile de anul viitor

Schimbările închid, de asemenea, o lacună care ar fi permis principalului partid pro-kurd al țării, în prezent al treilea ca mărime din parlament, să eludeze o potențială interdicție.

Acuzat de „insulta președintelului”, din cauza unui articol despre incendiile forestiere

Columnistul Ender İmrek, de la ziarul de stânga Evrensel, se confruntă cu acuzații de insultare pe președinte într-un articol intitulat „ (Turcia arde, palatul [o referire la Erdoğan]se uită” din 31 iulie 2021, în care a  raportat răspunsul guvernului la incendiile din țară din vara anului 2021.

Asociație americană: Avocații turci sunt puși după gratii pentru că-și fac munca

Turcia: Avocații puși după gratii pentru că-și facă munca

Miliarde de dolari pierduți: Invazia din Ucraina afectează domeniu vital din Turcia

Potrivit președintelui Federației pentru Afaceri Turistice și Cazare din Marea Egee, Mehmet İşler, cele trei milioane de ucraineni așteptați nu vor veni în Turcia în acest an, în timp ce sosirea celor șapte milioane de turiști ruși așteptați rămâne fără răspuns, în funcție de traiectoria războiului.

Prima zi de Ramazan în 2022.Un imam din Constanța răspunde la curiozitățile tale!

Musulmanii din întreaga lume sărbătoresc începând, de pe 2 aprilie, luna Ramadan, în care  30 de zile țin post negru de la zori zilei până la apus soarelui. Urmând ca pe 2 mai, familiile să se unească și să sărbătorească Ramadan Bayram.

Istanbul: Prețul la  transportul public crește pentru a doua oară anul acesta. Cât costă un bilet?

condus de principalul partid de opoziție, Partidul Popular Republican (CHP), a majorat pe 6 aprilie prețurile transportului public cu 40% din cauza inflației,

Un nou sondaj arată că 60% din turci nu au bani destui pentru strictul necesar

Potrivit rezultatelor sondajului distribuit de directorul general, Can Selçuki, pe Twitter, doar  27% dintre cei chestionați au spus că veniturile lor au fost „doar suficiente” pentru a-și acoperi cheltuielile.

Care este cea mai problemă din Turcia? Iată ce cred turcii

31,4% dintre persoane au spus că este violență domestică, 29,5% au spus că sunt toate problemele menționate în sondaj, inclusiv șomajul, presiunea familială sau socială și hărțuirea sexuală, 12 la sută au spus lipsa de educație, iar 6,2% au spus inegalitatea de gen.