miercuri, februarie 8, 2023

Putin și Erdogan au vorbit la telefon

    Președintele rus Vladimir Putin a discutat din nou sâmbătă cu omologul său turc Recep Tayyip Erdogan despre situația din Siria, a informat Kremlinul într-un comunicat preluat de AFP. Dialogul telefonic a fost al doilea pe acest subiect în ultimele 48 de ore.

     Convorbirea de vineri a fost inițiată de Ankara, după ce patru soldați turci au fost uciși vineri în Siria de bombardamente puse pe seama regimului de la Damasc, susținut de Moscova.

      Cu exact un an în urma acestui incident, armata turcă a doborât un bombardier rus în zona de frontieră dintre Turcia și Siria, reamintește AFP. A urmat o criză diplomatică serioasă între cele Ankara și Moscova, dar între timp relațiile s-au ameliorat. Cele două state au însă în continuare puncte de vedere opuse asupra Siriei. Turcia, alături de SUA, Arabia Saudită și Qatar, luptă de partea rebelilor. Rusia și Iranul susțin, inclusiv militar, regimul președintelui Bashar al-Assad.

      Chiar sâmbătă, într-un interviu acordat agenției Reuters, vicepremierul turc Numan Kurtulmus a reafirmat poziția țării sale, potrivit căreia președintele sirian trebuie să renunțe la putere ca să se poată face pace în Siria. „Assad a comis de mai multe ori crime de război”, a reafirmat oficialul turc.

http://100pour100-velo.com/2016/11/26/erdogan-holds-phone-conversation-with-putin-over-syria/

Turkish President Recep Tayyip Erdogan spoke via phone with his Russian counterpart about Thursday’s killing of three Turkish soldiers in Syria by a Syrian regime airstrike.

Tragedie după tragedie! Portul Iskenderun arde de 24 de ore

Incendiu izbucnit în portul Iskenderun de la Marea Mediterană, care a pornit în urma cutremurelor de ieri, continuă să arde de 24 ore, conform presei turcești.

Cutremur din Turcia! Elon Mask vrea să trimită sateliți Starlink 

Omul de afaceri miliardar Elon Musk, proprietarul Twitter și Tesla, anunțat pe contul său de Twitter că a existat o mare problemă de comunicare în Turcia după cutremur și că, dacă guvernul turc ar aproba ar putea trimite sateliții Starlink pentru ajutor.

Harta corupție: Turcia a avut cel mai mic punctaj din ultimii 10 ani

Harta corupției la nivel mondial situează Turcia cu cinci locuri mai jos, după ce reușit să obțină 34 de puncte din 100 în 2022, pierzând 2 puncte într-un an, având cel mai mic scor din ultimii zece ani.

Turcia: Copil prins sub dărâmături așteaptă să fie salvat

Cetățenii au încercat să-l ajute, însă nu au putut scoate copilul afară, în schimb i-au dat apă și l-au învelit cu pilota.

VIDEO! Dezastru în Turcia! Cutremur de 7,4 magnitudine. 284 de morți și 2.323 de răniți

Un cutremur cu magnitudinea de 7,4 pe scara Richter s-a produs în cartierul Pazarcık, din provincia sudică, Kahramanmaraş, conform presei turcești.

Clădire veche de 1 an vândută ca „rezistentă la cutremur” s-a prăbușit

În anunțul privind imobilul se precizează că apartamentele vândute cu 2 850 000 de lire respectă reglementările cutremurelor.

Cutremur Turcia! Un faimos fotbalist cere ajutor în lacrimi:„Nu putem face mare lucru singuri.”

Fostul portar al echipei națională și actualul directorul tehnic Hatayspor, Volkan Demirel, a ajuns viral după ce a început să plângă într-un live de pe contul său de Twitter.

Turcia: Mama și copilul ei de 6 luni scoși de sub dărâmături după 29 de ore 

Hülya Yılmaz, în vârstă de 30 de ani, și copilul ei, Ayşe Vera Yılmaz, în vârstă de 6 luni, au fost salvați 29 de ore mai târziu de sub dărâmăturile clădirii distruse din districtul Odabaşı, din Hatay.