marți, noiembrie 24, 2020

Putin și Erdogan au vorbit la telefon

    Președintele rus Vladimir Putin a discutat din nou sâmbătă cu omologul său turc Recep Tayyip Erdogan despre situația din Siria, a informat Kremlinul într-un comunicat preluat de AFP. Dialogul telefonic a fost al doilea pe acest subiect în ultimele 48 de ore.

     Convorbirea de vineri a fost inițiată de Ankara, după ce patru soldați turci au fost uciși vineri în Siria de bombardamente puse pe seama regimului de la Damasc, susținut de Moscova.

      Cu exact un an în urma acestui incident, armata turcă a doborât un bombardier rus în zona de frontieră dintre Turcia și Siria, reamintește AFP. A urmat o criză diplomatică serioasă între cele Ankara și Moscova, dar între timp relațiile s-au ameliorat. Cele două state au însă în continuare puncte de vedere opuse asupra Siriei. Turcia, alături de SUA, Arabia Saudită și Qatar, luptă de partea rebelilor. Rusia și Iranul susțin, inclusiv militar, regimul președintelui Bashar al-Assad.

      Chiar sâmbătă, într-un interviu acordat agenției Reuters, vicepremierul turc Numan Kurtulmus a reafirmat poziția țării sale, potrivit căreia președintele sirian trebuie să renunțe la putere ca să se poată face pace în Siria. „Assad a comis de mai multe ori crime de război”, a reafirmat oficialul turc.

http://100pour100-velo.com/2016/11/26/erdogan-holds-phone-conversation-with-putin-over-syria/

Turkish President Recep Tayyip Erdogan spoke via phone with his Russian counterpart about Thursday’s killing of three Turkish soldiers in Syria by a Syrian regime airstrike.

Constănțean dispărut de 8 luni. Soția turcoaică din Istanbul face un apel disperat

O turcoaică din Istanbul face un apel disperat pentru a-și găsi soțul român, despre care nu a mai auzit nimic de 8 luni, după ce s-a întors în România, relatează Romanya Haber.

Turcia: Tânără paralizată condamnată la 6 ani închisoare pentru terorism

O tânără a fost condamnată la șase ani, trei luni de închisoare pentru presupusa apartenență la o organizație teroristă, în ciuda faptului are mâinile și picioarelor paralizate de la naștere.

Turcia: 49 de deținuți au murit. 1.600 de deținuți bolnavi sunt încă după gratii

49 de prizonieri au murit în spatele gratiilor de la începutul anului, conform cifrelor Comisiei Asistenței pentru Drepturile Omului (İHD), relatează Duvar...

Turcia: Peste 4 milioane de tineri nu au acces la educație

Peste patru milioane de tineri nu au acces la educația în Turcia, după ce guvernul turc a decis închiderea școlile până la sfârșitul anului, a declarat Feray Aytekin Aydoğan, președintele sindicatului turc Eğitim-Sen, citat de Duvar English.

Turcia: Un taximetrist a folosit un manechin pentru distanțare socială

Un șofer de taxi din provincia de nord-vest Düzce și-a pus un manechin pe scaunul din dreapta, pentru a impune distanțarea socială cu clienții,

Erdogan vrea Turcia în UE: ”Ne gândim să ne construim viitorul împreună”

Președintele Recep Tayyip Erdoğan a afirmat că vrea Turcia în Europa și a cerut UE să-și țină promisiunile,

COVID-19: Turcia trece printr-o perioadă de „contagiune în masă”

Ministrul Sănătății, Fahrettin Koca, a declarat, pe 18 noiembrie, că Turcia trece acum printr-o perioadă de „contagiune în masă”

Povestea unui profesor turc care a trebuit să se mute în 4 țări ca să evite extrădarea

Un profesor turc care predă în Libia a povestit despre experiențele sale după puciul eșuat din 15 iulie 2016, de când s-a mutat în patru țări diferite pentru a evita extrădarea în Turcia.