vineri, aprilie 19, 2024

PROPUNEREA COMISIEI EUROPENE PRIVIND VIITORUL POLITICII DE COEZIUNE

Comisarul european pentru politică regională, Corina Creţu, efectuează, la o săptămână de la prezentarea propunerii Comisiei Europene privind viitorul politicii de coeziune, o vizită oficială la Tallinn, în Estonia, pentru a participa la Forumul anual al Strategiei Uniunii Europene pentru regiunea Mării Baltice.

„Viitorul Strategiei UE pentru regiunea Mării Baltice, ca pol de creştere de nivel mondial în domeniul digital, şi protecţia bogatului ecosistem din Marea Baltică se vor afla în centrul discuţiilor noastre. Pentru perioada post-2020, ne dorim consolidarea sprijinului oferit cu ajutorul fondurilor europene, în mod special prin intermediul programelor Interreg, îndeplinirii obiectivelor cuprinse în strategiile macro-regionale, pentru a stimula şi mai mult cooperarea între ţări, în domenii esenţiale în care există provocări ce nu pot fi soluţionate la nivel naţional”, a declarat oficialul european, înaintea vizitei.

Comisarul Corina Creţu va discuta propunerea Comisiei pentru viitoarea politică de coeziune cu prim-ministrul Estoniei, Juri Ratas, premierul Letoniei, Maris Kucinskis, prim-ministrul Lituaniei, Saulius Skvernelis, şi premierul Poloniei, Mateusz Morawiecki.

Adoptată de Consiliul European în 2009, Strategia UE pentru regiunea Mării Baltice oferă sprijinul necesar Suediei, Danemarcei, Estoniei, Finlandei, Germaniei, Letoniei, Lituaniei şi Poloniei pentru a soluţiona împreună provocările comune cu care se confruntă acestea, cum ar fi protecţia mediului, îmbunătăţirea conexiunilor de transport şi crearea de condiţii pentru creşterea economică. http://www.caleaeuropeana.ro/comisarul-european-corina-cretu-participa-la-forumul-anual-al-strategiei-ue-pentru-regiunea-marii-baltice-din-tallin/

Președintele Germaniei în vizită în Turcia. Prima întâlnire cu primarul Istanbulului, apoi cu Erdogan

Președintele Frank-Walter Steinmeier va călătorii în Republica Turcia în perioada 22-24 aprilie 2024, cu ocazia împlinirii a 100 de ani de la stabilirea relațiilor diplomatice între cele două țări.

Boicot! Turcii nu merg în weekend la restaurant. „Aceasta nu este inflație, este profit”

Organizatorii și susținătorii boicotului susțin că întreprinderile folosesc inflația din Turcia ca o scuză pentru a-și crește profiturile. Boicotul urmărește să protesteze prețurile crescute pentru porții mai mici, precum și creșterea costului vieții.

Muzeele din Turcia: 4 milioane de vizitatori în primele 3 luni a anului 2024. Care au fost cele mai vizitate muzee

Potrivit unui anunț recent făcut de Ministrul Culturii și Turismului, Mehmet Nuri Ersoy, în special, Muzeul Mevlana din orașul central Konya a atras peste 383.000 de vizitatori, urmat de situl arheologic Hierapolis, din provincia vestică Denizli, cu 259.000 de vizitatori. 

Din Dubai până în Chile, serialele turcești cuceresc lumea. Cum sunt produse faimoasele seriale

În cartierului Tophane, din Istanbul, pescărușii sunt împrăștiați de o dronă care filmează un polițist care arestează tânără. Filmarea este numit „Dengeler”, unul dintre cele aproximativ 60 filmate anual în Turcia, care au făcut ca Istanbulul și alte orașe turcești să fie cunoscute telespectatorilor din aproape 170 de țări din întreaga lume.