joi, octombrie 22, 2020

PROPUNEREA COMISIEI EUROPENE PRIVIND VIITORUL POLITICII DE COEZIUNE

Comisarul european pentru politică regională, Corina Creţu, efectuează, la o săptămână de la prezentarea propunerii Comisiei Europene privind viitorul politicii de coeziune, o vizită oficială la Tallinn, în Estonia, pentru a participa la Forumul anual al Strategiei Uniunii Europene pentru regiunea Mării Baltice.

„Viitorul Strategiei UE pentru regiunea Mării Baltice, ca pol de creştere de nivel mondial în domeniul digital, şi protecţia bogatului ecosistem din Marea Baltică se vor afla în centrul discuţiilor noastre. Pentru perioada post-2020, ne dorim consolidarea sprijinului oferit cu ajutorul fondurilor europene, în mod special prin intermediul programelor Interreg, îndeplinirii obiectivelor cuprinse în strategiile macro-regionale, pentru a stimula şi mai mult cooperarea între ţări, în domenii esenţiale în care există provocări ce nu pot fi soluţionate la nivel naţional”, a declarat oficialul european, înaintea vizitei.

Comisarul Corina Creţu va discuta propunerea Comisiei pentru viitoarea politică de coeziune cu prim-ministrul Estoniei, Juri Ratas, premierul Letoniei, Maris Kucinskis, prim-ministrul Lituaniei, Saulius Skvernelis, şi premierul Poloniei, Mateusz Morawiecki.

Adoptată de Consiliul European în 2009, Strategia UE pentru regiunea Mării Baltice oferă sprijinul necesar Suediei, Danemarcei, Estoniei, Finlandei, Germaniei, Letoniei, Lituaniei şi Poloniei pentru a soluţiona împreună provocările comune cu care se confruntă acestea, cum ar fi protecţia mediului, îmbunătăţirea conexiunilor de transport şi crearea de condiţii pentru creşterea economică. http://www.caleaeuropeana.ro/comisarul-european-corina-cretu-participa-la-forumul-anual-al-strategiei-ue-pentru-regiunea-marii-baltice-din-tallin/

Erdogan declară că este mai mult gaz în Marea Neagră decât se credea

Recep Tayyip Erdogan a declarat, sâmbătă, că un vast câmp de gaze naturale descoperit în Marea Neagră este chiar mai mare decât s-a estimat, relatează Business Times.

“Mentalitate fascistă”: Poliția a intervenit la primul spectacol de teatru kurd din Istanbul

Poliția a intervenit la prima piesă în limba kurdă care a fost pusă în scenă în Teatrul Municipal din Istanbul din cauza „preocupărilor de securitate publică”, relatează Duvar English.

Românii în vacanță în Antalya: ”Nu am uitat niciodată acel gest”

O româncă alături de soțul ei german și-au găsit prieteni pe viață în timpul unei vacanțe în Antalya, relatează RomanyaHaber.

Mărturisiri despre planurile de asasinat preconizate de Turcia pe teritoriul Austriei

Mărturisiri despre planurile de asasinat preconizate de Turcia pe teritoriul Australiei

Un jurnalist turc renumit a murit

Ziaristul notoriu Bekir Coşkun a murit, ieri, unde se trata într-un spital din Ankara pentru cancer la plămâni, relatează presa turcească.

COVID-19: Peste 40.000 de lucrători în domeniul sănătății din Turcia testați pozitiv

Mai mult de 40.000 de lucrători în domeniul sănătății au fost infectați cu coronavirus în Turcia de la izbucnirea pandemiei, relatează people.cn

Turcia: Un deținut a murit torturat de gardienii penitenciarului

Serkan Tumay, în vârstă de 25 de ani, care se aflat de șase ani în penitenciarul Kırıkkale, din Ankara pentru furt, a murit în celula sa solitară, în care a fost mutat după ce colegul său a informat famila despre tortura fizică.

Copiii refugiați sunt izolați pentru că părinții altor elevi cred că au „influență proastă”

Copiii refugiaților sirieni, irakieni și afgani au fost grupați într-o singură școală după ce părinții turci au refuzat să-și trimită copiii la școală pentru că aceștia ar exercita o „influență proastă”,