sâmbătă, aprilie 9, 2022

PROMISIUNILE LUI ERDOGAN: FĂRĂ MITINGURI ÎN GERMANIA

Preşedintele turc, Recep Tayyip Erdogan, nu intenţionează să desfăşoare o campanie electorală în Germania, în perspectiva alegerilor prezidenţiale anticipate ce vor avea loc în iulie în Turcia, a indicat miercuri o sursă ministerială, citată de agenţia DPA.

Nici Erdogan, nici membri ai cabinetului său nu vor face campanie în Germania, înainte de alegerile prezidenţiale şi parlamentare anticipate din 24 iunie din Turcia, potrivit Ministerului turc de Externe.

”În cursul campaniei electorale nu sunt planificate discursuri pentru populaţia (de origine) turcă în Germania”, a adăugat ministerul.

Sursa nu confirmă planurile lui Erdogan de a rosti un discurs de campanie în Bosnia, după ce cotidianul turc Yeni Safak a relatat că evenimentul este programat pentru data de 20 mai la Sarajevo.

Ministrul turc de externe, Mevlut Cavusoglu, care se va deplasa în Germania la sfârşitul lui mai pentru a comemora împlinirea a 25 de ani de la atacul prin incendiere de la Solingen, nu se va adresa etnicilor turci din Germania în cursul vizitei sale.

În iunie trecut, Ministerul german de Externe le-a interzis tuturor oficialilor străini să întreprindă vreo campanie cu trei luni înainte de alegerile sau referendumul din ţările lor, după o dispută cu oficiali turci.

În Germania trăieşte cea mai numeroasă comunitate de etnici turci din Europa, aproximativ 1,4 milioane având drept de vot la alegerile din iunie.

 

Un nou sondaj arată că 60% din turci nu au bani destui pentru strictul necesar

Potrivit rezultatelor sondajului distribuit de directorul general, Can Selçuki, pe Twitter, doar  27% dintre cei chestionați au spus că veniturile lor au fost „doar suficiente” pentru a-și acoperi cheltuielile.

Erdogan modifică legile electorale pentru a-și asigura puterea la alegerile de anul viitor

Schimbările închid, de asemenea, o lacună care ar fi permis principalului partid pro-kurd al țării, în prezent al treilea ca mărime din parlament, să eludeze o potențială interdicție.

Miliarde de dolari pierduți: Invazia din Ucraina afectează domeniu vital din Turcia

Potrivit președintelui Federației pentru Afaceri Turistice și Cazare din Marea Egee, Mehmet İşler, cele trei milioane de ucraineni așteptați nu vor veni în Turcia în acest an, în timp ce sosirea celor șapte milioane de turiști ruși așteptați rămâne fără răspuns, în funcție de traiectoria războiului.

Istanbul: Faimosul iftar din Piața Sultanahmet interzis

Pe 23 martie, secretarul general al İBB, Can Akın Çağlar, a trimis o scrisoare de notificare biroului guvernatorului despre activitățile pe care municipalitatea plănuia să le desfășoare în timpul lunii Ramadan în tot orașul.

Istanbul: Prețul la  transportul public crește pentru a doua oară anul acesta. Cât costă un bilet?

condus de principalul partid de opoziție, Partidul Popular Republican (CHP), a majorat pe 6 aprilie prețurile transportului public cu 40% din cauza inflației,

Care este cea mai problemă din Turcia? Iată ce cred turcii

31,4% dintre persoane au spus că este violență domestică, 29,5% au spus că sunt toate problemele menționate în sondaj, inclusiv șomajul, presiunea familială sau socială și hărțuirea sexuală, 12 la sută au spus lipsa de educație, iar 6,2% au spus inegalitatea de gen.

Asociație americană: Avocații turci sunt puși după gratii pentru că-și fac munca

Turcia: Avocații puși după gratii pentru că-și facă munca

Cum afectează inflația Turcia: Legume la bucată, unele și extra-mature. „Care să aleg ardei sau carne?

Însă, inflația din Turcia care a atins un nivel record în ultimi 20 de ani, i-a forțat pe cetățenii turci să treacă prin situații dificile și mai nemaiîntâlnite până acum.