luni, decembrie 4, 2023

Proiectul ELI-NP de la Măgurele va fi în pavilionului României la Expo Astana 2017

Proiectul ELI-NP de la Măgurele va fi elementul central al pavilionului țării noastre la Expo Astana 2017, a hotărât comisia română însărcinată cu organizarea acestei manifestări, informează Ministerul Afacerilor Externe, într-un comunicat transmis AGERPRES.

Anunțul a fost făcut în contextul în care joi a avut loc reuniunea inaugurală a Comisiei de organizare a participării României la Expo Astana 2017, la nivel de secretari de stat din patru ministere (Ministerul Energiei, Ministerul Mediului de Afaceri, Comerțului și Antreprenoriatului, Ministerul Cercetării și Inovației și Ministerul Culturii și Identității Naționale), sub coordonarea comisarului Secțiunii Române la expoziție, din Ministerul Afacerilor Externe.

S-a convenit regulamentul de funcționare a comisiei și conceptul cadru al participării României la expoziția internațională, care va avea loc în perioada 10 iunie – 10 septembrie la Astana, în Kazahstan. De asemenea, s-au schițat obiectivele diverselor ministere pe toată durata celor trei luni de desfășurare a expoziției, căzându-se de acord asupra elementului central al pavilionului României, proiectul ELI-NP de la Măgurele, cea mai importantă investiție în cercetarea românească din ultima jumătate de secol, care evidențiază tradiția română în știința și tehnologia laser, arată MAE. La 22 noiembrie 1928 a fost semnată, la Paris, Convenția privind Expozițiile Internaționale, pe care România, ca membru fondator, a ratificat-o prin Decretul nr. 2581/1930. România a participat, după 1989, la toate expozițiile mondiale și internaționale organizate sub egida Biroului Internațional pentru Expoziții. http://www.eli-np.ro/ro/

Portret de campion: Andrei-Darius Dragomir, medaliat cu aur la Astronomie și Fizică

Încă de după probe știam că există o posibilitate să iau locul 1, deoarece simțeam că m-am descurcat și știam că nu sunt așa mulți participanți ca la alte olimpiade

Belgia: Conferința„ Crimes Against Humanity”, organizată de victimele puciului din Turcia

O conferința pentru drepturile omului, organizată de profesori universitari turci, victimele ale puciului eșuat din 2016, a reunit experți pentru a discuta probleme critice ale drepturilor omului la nivel global, conform presei internaționale.

Povestea unei avocate, închise pentru terorism, dezvăluie situația copiilor care își însoțesc mamele în închisorile

Avocată care a făcut parte din Baroului din Istanbul, Hendekci a fost închisă la sfârșitul anului 2017, când fiica ei avea doar trei luni. În spatele gratiilor, ea a avut de-a face cu un gardian agresiv care a numit-o „teroristă” deși nu fusese condamnată pentru nicio crimă la momentul respectiv.

Turcia: Coasta Mării Negre, care a costat peste 4,2 de miliarde de dolari, a fost înghițită de ape

Creșterea apelor mării după ploile abundente a făcut autostrada inutilizabilă și multe vehicule au rămas blocate în mijlocul valurilor.

VIDEO: O bucată de beton s-a prăbușit în Hagia Sofia, la un metru de oameni

Experții au avertizat că restaurarea urgentă este necesară și că nu ar putea supraviețui unui potențial cutremur.