miercuri, aprilie 24, 2024

Primăvara Istoriei Neamului

Există un loc în timp unde găsim majoritatea miturilor formatoare de spiritualitate, pe care s-au putut ridica popoare și civilizații, așa cum s-a întâmplat cu poporul român. Iar pentru acel loc trebuie să ne întoarcem mai bine de 8000 de ani în urmă, în neoliticul românesc, într-o încercare de a înțelege logic, bazată pe cercetări științifice interdisciplinare, o lume dispărută dar care ne-a lăsat în urmă mărturii fascinante.

„Descoperirea în anii ’60 a tăbliţelor de la Tărtăria avea să schimbe ordinea cronologica a apariţiei limbajului scris şi chiar şi localizarea leaganului în care a luat naştere prima civilizaţie a lumii.”
„Descoperirea în anii ’60 a tăbliţelor de la Tărtăria avea să schimbe ordinea cronologica a apariţiei limbajului scris şi chiar şi localizarea leaganului în care a luat naştere prima civilizaţie a lumii.”

Filiala din București a Fundației Origini Carpatice vă invită marți 28 februarie, ora 18, în amfiteatrul Disciplinei de Fiziologie și Neuroștiințe, et. 1, din Facultatea de Medicină din B-dul Eroii Sanitari, nr 8, la debutul unei serii de conferințe despre neoliticul romanesc văzute prin prisma marilor descoperiri arheologice dar, mai ales ale noilor interpretări interdisciplinare: Templu de la Parța, Amuletele de la Tărtăria, Sanctuarele de piatra din Munții Buzăului, Secretele Civilizației Cucuteni – mitul spiralei, Taina Marii Zeițe Mama etc.

Prima sesiune va fi dedicată așezării de la Parța și complexului sacru din jurul templului, ca parte componentă și reprezentativă a culturii Turdaș-Vinca, susținută de regizorul și istoricul Leonardo Tonitza”.

Intrarea este condiționată doar de dorința de a participa și de numărul locurilor disponibile. Vă așteptăm la o întâlnire cu primăvara… istoriei neamului.

Leon Zăgrean,* Președintele Filialei Origini Carpatice

* Notă: Leon Zagrean MD, PhD Head, Division of Physiology and Neuroscience „Carol Davila” University of Medicine and Pharmacy

http://www.prehistory.it/sitoromeno/parta/parta_archaeological_excavations01.htm

Turcia: 24 de studenți internați după ce au consumat mâncarea de la cantina școlii

În ultimele luni, focarele de intoxicație alimentară au tulburat instituțiile de învățământ din întreaga țară, ducând la sute de studenți să necesite îngrijiri medicale.

Rata inflației la nivel mondial. Turcia, pe locul patru, imediat după Argentina, Siria și Liban 

Turcia a devenit țara cu a patra cea mai mare rată anuală a inflației de consum din lume, înregistrând 68,5%, conform Bianet.org

Boicot! Turcii nu merg în weekend la restaurant. „Aceasta nu este inflație, este profit”

Organizatorii și susținătorii boicotului susțin că întreprinderile folosesc inflația din Turcia ca o scuză pentru a-și crește profiturile. Boicotul urmărește să protesteze prețurile crescute pentru porții mai mici, precum și creșterea costului vieții.

CEDO condamnă Turcia pentru arestarea unui judecător: „Pentru prima dată în istoria CEDO”

CEDO a declarat într-o hotărâre emisă, marți, că cazul lui Aydin Sefa Akay a vizat arestarea unui judecător ONU, precum și percheziția casei și persoanei sale, ca urmare a tentativei de lovitură de stat militară din 2016 în Turcia, în ciuda imunității sale diplomatice.

Președintele Germaniei în vizită în Turcia. Prima întâlnire cu primarul Istanbulului, apoi cu Erdogan

Președintele Frank-Walter Steinmeier va călătorii în Republica Turcia în perioada 22-24 aprilie 2024, cu ocazia împlinirii a 100 de ani de la stabilirea relațiilor diplomatice între cele două țări.