vineri, martie 29, 2024

Primarii europeni câștigători la alegerilor locale. De la Timișoara până la București


Două dintre orașele din România vor fi conduse în următorii patru ani de către primari europeni, respectiv Timișoara și sectorul 1 din București.

Una dintre cele mai mari surprize oferite de scrutinul de duminică a fost câștigarea alegerilor locale pentru Primăria Timișoarei de germanul Dominic Fritz, în potriva lui Nicolae Robu, care a condus orașului timp de 8 ani.

Candidatul USR-PLUS la funcţia de primar al Timişoarei, Dominic Fritz, a fost declarat câștigător la alegerilor locale din 27 septembrie, cu peste 50% din voturile.

Dominic Fritz s-a bucurat de victoria în alegerile locale în Piaţa Victoriei din Timişoara, alături de câteva sute de persoane.

“Timișoara astăzi a scris istorie, Timișoara astăzi a înfăptuit o nouă revoluție. Astăzi Timișoara încheiat definitiv perioada de tranziție de 30 de ani după căderea comunismului. E o onoare foarte mare pentru mine că m-ați ales primarul vostru, un om care a venit pentru prima dată aici în 2003, care nu vorbeam niciun cuvânt în română, pentru prima dată ați scris istorie: ați ales pentru prima dată un primar care nu s-a născut în România, care nu are rude din România”, a spus Dominic Fritz, la discursul din Piața Victoriei.

Frantuzoaica a câștigat! ” Fostul primar al Sectorului 1 nu știe să numere.”

Clotilde Armand, candidata celor de la USR pentru Primăria Sectorului 1 a câștigat conducerea primăriei contra  Daniel Tudorache din partea PSD şi Ioana Constantin din partea PMP.

Cu toate acestea, luni, Dan Tudorache, fostul primar a scris pe contul său de Twitter că el este adevăratul câștigător, având „200 de voturi în plus față de Clotilde Armand, după terminarea numărătorii paralele”. Armand a răspuns ironic la declarația fostului edil al sectorului I, susținând că “PSD este istorie”

Dan Tudorache, fostul primar, susține că el este adevăratul câștigător.

“Aud că fostul primar al Sectorului 1 nu știe să numere. Nu-i nimic. Îl învățăm noi. Până atunci vă spun doar atât: PSD este istorie în Sectorul 1 și nu-i vine a crede. Oricum, suntem cu ochii pe ei până avem toate datele oficiale.” a susținut franțuzoica

Urmând ca după câteva ore, Clotilde Armand armand să dezvăluie suspiciunile de fraudă a voturilor, într-o postare de contul său de Facebook.

Hai să vă arăt cum arătau cele "200 de voturi în plus" despre care vorbea fostul primar pesedist. Priviți codul QR din acest proces verbal. Cu foarfeca. Așa a numărat PSD voturile. Acum nu le-a mers.

Gepostet von Clotilde Armand am Montag, 28. September 2020

Valul de acuzări de fraudă a voturilor a strânit furia publicului, după ce și în sectorul 5 al capitalei, candidatul PNL la Sectorul 5, Cristian Băcanu, afirmă că au descoperit fraude în procesul de raportare a rezultatelor votului către BEC.

Astfel, oamenii s-au mobilizat cerând Parchetului General anchetarea suspiciunii de fraudă electorală.

Născută în Franța, Armand a dobândit cetățenie română din 2015, urmând să fie activă în politică încă din 2016. 

În 2020, franțuzoaica cu susținerea PNL și USR-PLUS a obținut 41,53%, față de 39,32%, cât a obținut candidatul PSD.

Sectorul 1 a avut cea mai mare prezență dintre celelalte sectoare ale capitalei. Din totalul de 190.200 de alegători, 91.088 s-au prezentat la urne.

Erdoğan va merge la Casa Albă pentru prima dată ca invitat a lui Joe Biden

Dacă informațiile se dovedesc adevărate, Erdogan și Biden, care au purtat deja discuții la summituri internaționale, se vor întâlni pentru prima dată în Biroul Oval.

Bulgaria în spațiului Schengen: Coadă de camioane de 20 de kilometri la Edirne

Bulgaria în spațiului Schengen: Coadă de camioane de 20 de kilometri la Edirne

Ionuț Cojocaru despre Ramadan și Atatürk: „Nu a fost interzisă religia.”/ „Președintele care a construit peste 13.000 de moschei..”(Part.I)

Ionuț Cojocaru, expert în politică externă și specializat în domeniul otoman și turc, a vorbit cu reporterii Zaman România despre islam, schimbările în societatea turcă în perioada lui Atatürk, dar și viața politică și religioasă din Turcia de azi.

Despăgubire de 4.670 de dolari pentru familiile minerilor care au murit în dezastru din Turcia

Deși, asigurarea pentru accidentele miniere a fost recent crescută la 1 milion de lire turcești (31.145 de dolari), familiile victimelor celor nouă mineri îngropați sub o alunecare de teren contaminată cu cianuri și acid sulfuric trebuie să se mulțumească cu suma de 150.000 de lire (4.670 de dolari).

Ionuț Cojocaru despre Ramadan: „Luna empatiei, luna solidarității, luna unității”.(Part II)

Ionuț Cojocaru, expert în politică externă și specializat în domeniul otoman și turc, a vorbit cu reporterii Zaman România, într-un articol în două părți. Prima parte conținând aspecte legate despre viața politică și religioasă de la Abdülhamid al II -lea, trecând în revistă perioada lui Ataturk până la Erdoğan.

Turcia a urcat 8 locuri în raportul Fericirii Mondiale. Bătrânii mai fericiți decât cei tineri

Raportul anual arată o schimbare notabilă, deoarece Statele Unite și Germania au coborât din primele 20 și sunt acum pe locurile 23, respectiv 24. Între timp, Costa Rica și Kuweit au făcut progrese semnificative, trecând în top 20 pe locurile 12 și, respectiv, 13.