vineri, decembrie 9, 2022

Prim-vicepreşedintele Comisiei Europene, Frans Timmermans, la Bucureşti, pentru o vizită oficială.

În cursul vizitei, acesta a avut întâlniri cu oficialități-cheie ale statului român: preşedintele Klaus Iohannis, preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, premierul Viorica Dăncilă, precum şi cu procurorul-şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, şi cu ministrul Justiţiei, Tudorel Toader.

2
„România este gata de Schengen”, a spus Timmermans, într-o conferinţă de presă

„România este gata de Schengen”, a spus Timmermans, într-o conferinţă de presă.  „Ca și acum ați alergat un maraton. Mesajul meu este să alergați în continuare. Sunteți aproape de final. Nu vă opriți. Și nu începeți să alergați în direcția opusă”,” cei implicați să muncescă din greu și împreună (…) Am convenit că vom intensifica contactele pe care le avem. Echipele noastre vor fi în legătură directă”

3
„În discuțiile cu Dragnea, după cum puteți vedea și în alte țări, nu țin cont de familia politică. Nu e importantă pentru mine când vorbesc despre justiție. Când am vorbit de politica de partid, (…) i-am spus că nouă ne place să le vorbim oamenilor despre educație, despre sănătate, nu despre reforma justiției.”

Frans Timmerman a lăudat-o pe reprezentanta de la Bucureşti despre care sugerează că ar transmite informaţii exacte El a pledat pentru mai mult respect manifestat în atitudinile publice” Atacurile riscă să creeze impresia că e o problemă cu justiția”.S-a făcut referire la locul României în complexul UE pentru anul 2919 : „Avem o ambiție: 2019. Dar această ambiție poate fi pusă în aplicare doar prin pași concreți”. Vreau să evit orice fel de neînțelegere, de aceea am stabilit că vom avea contacte directe. Vă asigur că se depun eforturile foarte intense. Sunt foarte bine informați, nu vă faceți griji. Nu am avut impresia că am fost dezinformat. Poate nu am avut toate informațiile”

Referitor la  relaţia cu preşedintele Camerei Deputaţilor şi cu preşedintele Senatului : „Le-am spus ambilor președinți ai Camerelor când au impresia că n-am înțeles, să mă sune direct. De obicei, merge mai bine dacă ne auzim la telefon și rezolvăm direct între noi”.

4
Sunt norocos să am o echipă bună, condusă de Angela Cristea. Vreau să vă asigur că știm exact ce se întâmplă aiciVom lucra intensiv pe aceste subiecte, Trebuie să lucrăm pe marginea acestor legi ale Justiției, pentru a ne asigura că facem lucrurile cum trebuie

O bună parte din  substanţa discursului său a făcut referire la Justiţie şi marile contradicţii care există în acest moment între cele două „tabere” profilate. Adepţii DNA si ai procurorului Kovesi pe de o parte , iar pe de altă parte cei care reclamă grave abuzuri şi disfuncţionalităţi în manageriatul acestei instituţii .” Nu suntem satisfăcuți cu progresele făcute. În unele zone, s-a bătut pasul pe loc, dar acest lucru se poate rezolva, dacă ne intensificăm cooperarea, dacă evităm conflicte, dacă implicăm și actorii internaționali. Chiar putem să ajungem la capătul acestui maraton. Vreau să fac tot ce îmi stă în puteri. Mă simt încurajat de întâlnirile pe care le-am avut astăzi. Există o dorință pentru progres Dacă sunt cazuri care trebuie verificate, sistemul judiciar trebuie să le verifice. Toți oamenii greșesc. Dacă sunt aici oameni care fac greșeli, trebuie verificați, dar nu de politicieni. E un principiu foarte important, ține de separarea puterilor Am fost informat cu privire la raport, l-am văzut, dar nu sunt un judecător în acest caz. Nu e treaba mea să spun că sunt informații corecte sau greșite (…) Ține de separația puterilor în stat. Sperăm că sfaturile noastre vor duce la îmbunătățiri ale legilor. Ambiția noastră este să putem spune, în 2019, că putem să oprim mecanismul de cooperare și verificare (…) 2019 nu e un termen limită, e o exprimare a ambiției noastre”.

5
Viorica Dăncilă. Timmermans a subiniat :”Mă încurajează că prim ministrul a fost foarte clar,” (Timmermans )

Timmermans a subiniat :”Mă încurajează că prim ministrul a fost foarte clar, precum și liderii comisiilor parlamentare. Nu e un termen limită, e o țintă”

– România a obținut aproape un miracol. Ce ați obținut cu sistemul judiciar e extraordinar. Vrem să fie consolidat Dacă am vorbit despre DNA astăzi, a fost pentru că am vrut eu, nu cealaltă parte a discuțiilor. Când am deschis subiectul, mi s-a explicat ce se întâmplă. Am luat acest de acest lucru. Cred că este o discuție care va continua. Vreau să există și mai multă comunicare. Acum este momentul oportun ca celelalte state să recunoască că România este mai mult decât pregătită să fie parte în Schengen. România e gata de Schengen.

Nu există nicio relație între MCV și art. 7, nu există nicio amenințare față de statul de drept. Încercăm să facem ca etapele să fie parcurse cum trebuie. Nu faceți confuzii, nu suntem în sectorului statului de drept, suntem aici să verificăm că lupta împotriva corupției nu ia o direcție nedorită. Analiza asupra corupției trebuie să constituie parte integrantă a rapoartelor de țară pentru fiecare stat membru, nu există un stat membru în care să nu există corupție, nu scoatem în evidență România și Bulgaria.

 

.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

O nouă fundație a fost inaugurată la București, în prezența ministrului de externe din Turcia

UID, care au fost nevoiți să-și schimbe numele, după ce a membrii acesteia au fost implicați în acțiuni ilegale în mai multe țări UE, în special de Germania, și-a deschis porțile și în România.

Libertatea de exprimare în Turcia: 67 de persoane condamnate la 299 de ani de închisoare

Raportul, intitulat „Costul libertății de exprimare în Turcia: 299 de ani, 2 luni și 24 de zile”, conține date culese prin monitorizarea a 46 de audieri din 210 procese privind libertatea de exprimare desfășurate în 23 de orașe cu sprijinul Regalului Norvegian.

Istanbul: Armenii au mers la urne. Primele alegeri după nouă ani

Alegerile au avut loc pe 16, 20 noiembrie și, de asemenea, în această duminică, 4 decembrie. Peste 3.600 de persoane au votat la alegerile pentru consiliile fundației lor pentru școli, spitale și biserici.

VIDEO: Istanbul. Un tramvai și un autobuz s-au ciocnit: 33 persoane rănite ușor și 4 persoane rănite grav

Accidentul a avut loc, luni, în jurul orei 09:15, în Alibeyköy. Conform informațiilor obținute, autobuzul IETT cu placa TP 7116, cu pasageri a trecut prin fața tramvaiului.

Imagini șocante! Bătaie în parlamentul din Turcia. Un deputat se află la terapie intensivă

În timpul discuțiilor pentru bugetele 2023 ale Parlamentului, a izbucnit o ceartă între deputatul Partidului IYI, Ümit Yılmaz și vicepreședintele Grupului Partidului Justiției și Dezvoltarii (AKP), Bülent Turan.

VIDEO. Un microbuz s-a răsturnat în Istanbul: 9 români au fost răniți

Un microbuz s-a răstunat în Istanbul, după ce șoferul a pierdut controlul din cauza vremii ploioase, confom presei turcești.

Proteste în Turcia: „Așteaptă ca prizonierii bolnavi să moară în închisoare”

„Justice Watch” a organizate pentru a 387-a zi, un protest în provincia estică Diyarbakır, pentru ca prizonierii bolnavi și deținuții a căror eliberare este amânată în mod arbitrar să fie eliberați.

Fără scăpare! Grecia respinge victimele represiunii lui Erdogan. Turcia le arestează

Solicitanții de azil au fost reținuți imediat de soldații turci, care au arestat patru dintre ei pentru că au intrat într-o zonă militară interzisă și au eliberat în mod inexplicabil unul.