miercuri, aprilie 13, 2022

Preşedintele Kârgâzstanului nu a fost acceptat în spitalele turceşti din ordinul preşedintelui Erdoğan

Parlamentarul kârgâz, Omurbek Takebayev, a precizat că preşedintele turc Erdoğan a dat ordin ca preşedintele Kârgâzstanului, care pleca spre New York la Adunarea Generală ONU, desfaşurata pe 20-21 Septembrie, să nu fie primit la nici un spital atunci când acesta s-a îmbolnăvit la Atatürk Airport din İstanbul, relateaza Sputnik News, citat de la agentia KyrTAG.

Cunoscutul deputat opozant din Kârgâzstan, Omurbek Takebayev, a mai precizat că preşedintele turc a fost foarte deranjat din cauză că acesta nu a închis şcolile din Kârgâzstan care au legătură cu Gülen. În cadrul discursului său din parlament pe 8 octombrie, deputatul a dezvăluit care a fost decizia  lui Erdoğan. ‘’Eu nu vreau  un astfel de bolnav. Niciun spital să nu-l primească  pe Atambayev’’, ar fi spus preşedintele turc, potrivit declaraţiilor parlamentarului Tekebayev.

Liderul Kazahstanului a încercat să medieze situația, dar şi acesta a fost refuzat de Erdoğan. Atambayev a fost obligat să se cazeze la un hotel din Ceşme pe langa Izmir, pe propria cheltuială. Liderii Rusiei şi Kazahstanului s-au oferit să îl ajute.

Pe 19 septembrie, când Almazbek Atambayev a ajuns în Istanbul, s-a îmbolnăvit şi nu s-a putut afla nimic de el timp de patru zile. Pe 23 septembrie,din ordinul lui  Vladimiri Putin a fost  trimis un avion care l-a transportat ulterior pe Atambayev la Moscova, pentru a fi tratat.

Ajuns la Bişkek, după ce a fost tratat, Atambayev i-a transmis mulţumiri liderului Rusiei.

Aeroportul din Istanbul s-a clasat pe locul 2 la nivel internațional

Aeroportul din Istanbul s-a clasat pe locul 2 la nivel internațional

Scandalul Khashoggi. Cum a ajuns Turcia să renunțe la dosarul jurnalistului care a intrat în ambasadă și nu mai ieșit niciodată

Cazul jurnalistului arab, Jamal Khashoggi a cutremurat întreaga lume, după ce în 2018 a intrat în consulatul Arabiei Saudite din Istanbul pentru a obține acte necesare pentru a se căsătorii, iar de atunci nu a mai ieșit din clădire.

Asociație americană: Avocații turci sunt puși după gratii pentru că-și fac munca

Turcia: Avocații puși după gratii pentru că-și facă munca

Istanbul: Prețul la  transportul public crește pentru a doua oară anul acesta. Cât costă un bilet?

condus de principalul partid de opoziție, Partidul Popular Republican (CHP), a majorat pe 6 aprilie prețurile transportului public cu 40% din cauza inflației,

Erdogan modifică legile electorale pentru a-și asigura puterea la alegerile de anul viitor

Schimbările închid, de asemenea, o lacună care ar fi permis principalului partid pro-kurd al țării, în prezent al treilea ca mărime din parlament, să eludeze o potențială interdicție.

Acuzat de „insulta președintelului”, din cauza unui articol despre incendiile forestiere

Columnistul Ender İmrek, de la ziarul de stânga Evrensel, se confruntă cu acuzații de insultare pe președinte într-un articol intitulat „ (Turcia arde, palatul [o referire la Erdoğan]se uită” din 31 iulie 2021, în care a  raportat răspunsul guvernului la incendiile din țară din vara anului 2021.

Turcia: Numărul deținuților a atins un nou record

Numărul deținuților din închisorile turcești a atins un record de 314.512 până la sfârșitul lunii martie, conform Turkish Minutes.

Turcia: Anchetă după ce o duzină de cărți au fost lăsate la o moschee

Poliția de la departamentul Combaterea Terorismului caută persoana care a lăsat la intrarea moscheii, șase Coranuri și alte cărți religioase scrise de Fethullah Gulen, care se dădeau ca promoție la ziarului Zaman, în urmă cu 20 de ani.