joi, decembrie 8, 2022

Preşedintele Kârgâzstanului nu a fost acceptat în spitalele turceşti din ordinul preşedintelui Erdoğan

Parlamentarul kârgâz, Omurbek Takebayev, a precizat că preşedintele turc Erdoğan a dat ordin ca preşedintele Kârgâzstanului, care pleca spre New York la Adunarea Generală ONU, desfaşurata pe 20-21 Septembrie, să nu fie primit la nici un spital atunci când acesta s-a îmbolnăvit la Atatürk Airport din İstanbul, relateaza Sputnik News, citat de la agentia KyrTAG.

Cunoscutul deputat opozant din Kârgâzstan, Omurbek Takebayev, a mai precizat că preşedintele turc a fost foarte deranjat din cauză că acesta nu a închis şcolile din Kârgâzstan care au legătură cu Gülen. În cadrul discursului său din parlament pe 8 octombrie, deputatul a dezvăluit care a fost decizia  lui Erdoğan. ‘’Eu nu vreau  un astfel de bolnav. Niciun spital să nu-l primească  pe Atambayev’’, ar fi spus preşedintele turc, potrivit declaraţiilor parlamentarului Tekebayev.

Liderul Kazahstanului a încercat să medieze situația, dar şi acesta a fost refuzat de Erdoğan. Atambayev a fost obligat să se cazeze la un hotel din Ceşme pe langa Izmir, pe propria cheltuială. Liderii Rusiei şi Kazahstanului s-au oferit să îl ajute.

Pe 19 septembrie, când Almazbek Atambayev a ajuns în Istanbul, s-a îmbolnăvit şi nu s-a putut afla nimic de el timp de patru zile. Pe 23 septembrie,din ordinul lui  Vladimiri Putin a fost  trimis un avion care l-a transportat ulterior pe Atambayev la Moscova, pentru a fi tratat.

Ajuns la Bişkek, după ce a fost tratat, Atambayev i-a transmis mulţumiri liderului Rusiei.

Cupa Mondială:Scandal în Turcia după ce numele faimosului fotbalist, Hakan Șukur a fost pronunțat în timpul unui meci 

Alper Bakırcıgil, în timp ce explica golul marcat în meciul Canada-Maroc transmis pe TRT, crainicul a amintind că cel mai devreme gol marcat în istoria Cupei Mondiale i-a aparținut lui Hakan Şükür.

Turcia: Apel de urgențe pentru a închide o mină de aur din estul Turciei

Organizațiile profesionale din Turcia s-au opus împotriva raportului de evaluare a impactului asupra mediului pentru creșterea capacității în mina de aur din İliç.

VIDEO. Un microbuz s-a răsturnat în Istanbul: 9 români au fost răniți

Un microbuz s-a răstunat în Istanbul, după ce șoferul a pierdut controlul din cauza vremii ploioase, confom presei turcești.

Istanbul: Armenii au mers la urne. Primele alegeri după nouă ani

Alegerile au avut loc pe 16, 20 noiembrie și, de asemenea, în această duminică, 4 decembrie. Peste 3.600 de persoane au votat la alegerile pentru consiliile fundației lor pentru școli, spitale și biserici.

Un polițist din cadrul Ambasadei Turciei la Atena a creat o rețea de supraveghere în Grecia

Un polițist turc, angajat în cadrul Ambasadei Turciei din Atena a înființat o rețea de supraveghere în Grecia. Scopul era de a...

VIDEO: Istanbul. Un tramvai și un autobuz s-au ciocnit: 33 persoane rănite ușor și 4 persoane rănite grav

Accidentul a avut loc, luni, în jurul orei 09:15, în Alibeyköy. Conform informațiilor obținute, autobuzul IETT cu placa TP 7116, cu pasageri a trecut prin fața tramvaiului.

Carol Roman, decanul de vârstă al presei, a murit la vârsta de 90 de ani, după 73 de ani de activitate în presă

Roman a primit premiul jurnalistului anului cu ocazia împlinirii a 90 de ani de la înființarea Asociației Jurnaliștilor Profesionisti (UZP), a publicat în revista Balcanii și Europa.

Fără scăpare! Grecia respinge victimele represiunii lui Erdogan. Turcia le arestează

Solicitanții de azil au fost reținuți imediat de soldații turci, care au arestat patru dintre ei pentru că au intrat într-o zonă militară interzisă și au eliberat în mod inexplicabil unul.