duminică, octombrie 18, 2020

Preşedintele Kârgâzstanului nu a fost acceptat în spitalele turceşti din ordinul preşedintelui Erdoğan

Parlamentarul kârgâz, Omurbek Takebayev, a precizat că preşedintele turc Erdoğan a dat ordin ca preşedintele Kârgâzstanului, care pleca spre New York la Adunarea Generală ONU, desfaşurata pe 20-21 Septembrie, să nu fie primit la nici un spital atunci când acesta s-a îmbolnăvit la Atatürk Airport din İstanbul, relateaza Sputnik News, citat de la agentia KyrTAG.

Cunoscutul deputat opozant din Kârgâzstan, Omurbek Takebayev, a mai precizat că preşedintele turc a fost foarte deranjat din cauză că acesta nu a închis şcolile din Kârgâzstan care au legătură cu Gülen. În cadrul discursului său din parlament pe 8 octombrie, deputatul a dezvăluit care a fost decizia  lui Erdoğan. ‘’Eu nu vreau  un astfel de bolnav. Niciun spital să nu-l primească  pe Atambayev’’, ar fi spus preşedintele turc, potrivit declaraţiilor parlamentarului Tekebayev.

Liderul Kazahstanului a încercat să medieze situația, dar şi acesta a fost refuzat de Erdoğan. Atambayev a fost obligat să se cazeze la un hotel din Ceşme pe langa Izmir, pe propria cheltuială. Liderii Rusiei şi Kazahstanului s-au oferit să îl ajute.

Pe 19 septembrie, când Almazbek Atambayev a ajuns în Istanbul, s-a îmbolnăvit şi nu s-a putut afla nimic de el timp de patru zile. Pe 23 septembrie,din ordinul lui  Vladimiri Putin a fost  trimis un avion care l-a transportat ulterior pe Atambayev la Moscova, pentru a fi tratat.

Ajuns la Bişkek, după ce a fost tratat, Atambayev i-a transmis mulţumiri liderului Rusiei.

Afacerist turc care a donat pentru luptat împotriva COVID-19 a murit infectat

Un afacerist turc care a donat bani pentru lupta împotriva coronavirus din România a murit infectat cu COVID-19.

O instanță din Turcia a făcut praf decizia Curții Constituționale

Un tribunal din Istanbul a respins cererea de rejudecare a Curții Constituționale privind încălcările drepturilor unui jurnalist turc, relatează presa turcească.

Mărturisirile unui jurnalist turc închis: Copiii strigă din celulă” Deschideți ușa! Deschideți ușa!”

Un jurnalist aflat după gratii a vorbit într-o scrisoare despre tragediile familiilor destrămate ca urmare a aplicării deciziilor guvernului turc, mai ales despre suferințele copiilor ai căror părinți sunt închiși în penitenciar, printre care și fata lui de patru ani.

Românii în vacanță în Antalya: ”Nu am uitat niciodată acel gest”

O româncă alături de soțul ei german și-au găsit prieteni pe viață în timpul unei vacanțe în Antalya, relatează RomanyaHaber.

Brațul lung a lui Erdogan în Europa: Turcia complotează în vederea unor asasinate în diaspora

Evenimentele recente din Europa arată faptul că „brațul lung” al președintelui turc Recep Tayyip Erdoğan a început din nou să funcționeze în Europa, prin alte activități decât răpirile sponsorizate de guvernul turc, relatează Turkish Minutes.

Spotify și FOXplay interzise în Turcia, dacă nu depun cereri de licență în 72 de ore

Turcia a acordat 72 de ore mai multor corporații de radiodifuziune, inclusiv Spotify și FOXplay, pentru a depune cereri de licență, în caz contrar accesul va fi interzis, relatează Duvar English.

Istanbul: Grădina verticală care costă 1200.000 de lire anual a fost demontată

Primarul Istanbulului a decis să renunțe la grădinile verticale pe motiv că  prezenta „beneficii ecologice limitate, dar costuri financiare mari”, relatează Duvar...

COVID-19: Peste 40.000 de lucrători în domeniul sănătății din Turcia testați pozitiv

Mai mult de 40.000 de lucrători în domeniul sănătății au fost infectați cu coronavirus în Turcia de la izbucnirea pandemiei, relatează people.cn