sâmbătă, iulie 31, 2021

Președintele Fundației Maarif a catalogat școlile Lumina ca”organizație teroristă”

Președintele Fundației Maarif din Turcia, Birol Akgun, la ceremonia de deschidere a școlii İnternational School of Bucharest care a avut loc luni la București, a spus, referindu-se la școlile Lumina: „Noi încercăm să împiedicăm ca oamenii de aici, să mergă la școlile FETO (acronimul folosit de Ankara pentru a desemna Mișcarea Fethullah Gulen)”, potrivit siteului haberler.com, citat de agenția proguvernamentală Anadolu.

La ceremoniei de deschidere a școlii din zona Pipera din Bucuresti, au participat alături de părinți și Președintele Fundației Turcia Maarif, Birol Akgun, membru al consiliului  de admnistrați al fundației Mustafa Çaltılı, Ambasadorul Turciei la București, Füsun Aramaz, Secretarul de Stat al Ministerului Român al Educației, İrina Kovacs, Consilier pentru învățâmânt pe langa Ambasada Turciei în București, Seyfi Özkan, directorul Fundației Turcia Maarif din România Alparslan Ateş.

Încercăm să împiedicăm copiii să meargă la școlile FETO”

După ceremonie, Birol Akgün, a declarat reporterului Anadolu, că ”școala din București este prima instituție de învățâmânt deschisă în Uniunea Europeană”. Mai mult, Akgün a subliniat că cetățenii turci doreau să aibă o școala turcească și acesta ar fi unul din motivele care i-au determinat să deschidă o școală în București.

La ceremoniei de deschidere a școlii din zona Pipera, Bucuresti a participat Ambasadorul Turciei la București, Füsun Aramaz, Secretarul de Stat al Ministerului Român al Educației, İrina Kovacs și alți oficiali de la Fundația Maarif.

„După cum se știe FETÖ are școli aici. Prin deschiderea acestei școli încercăm să împiedicăm copiii acestor oameni să meargă la școlile FETÖ. Și avem cereri însemnate, dinspre cei de acolo, acum, către noi.” a spus Akgün.

Akgün a adăugat că există cereri pentru deschiderea unei școli și în Constanța, unde trăiesc mulți minoritari turci și că deja au început să lucreze pentru deschiderea acesteia.

Ambasadorul Aramaz: ”Se așteaptă de mult timp ” 

Ambasadorul Turciei la București, Füsun Aramaz a subliniat că Fundația Maarif este o instituția emblematica a modelului educațional turcesc în întreaga lumea: ”Școala noastră deschisă cu entuziasm duce la îndeplinirea așteptărilor tuturor  cetățenilor noștri, a compatrioților, a cetățenilor români și străini. ”

„Noi încercăm să împiedicăm ca oamenii de aici, să mergă la școlile FETO (acronimul folosit de Ankara pentru a desemna Mișcarea Fethullah Gulen)”, a declarat președintele Fundației Maarif din Turcia, Birol Akgun.
Autoritățile române nu acceptă teza Ankarei

Școlile Lumina care funcționează în temeiul legilor din România au început să fie calificate după tentativă de lovitură de stat din 15 iulie, de către ambasadorul Turciei drept ”o organizație teroristă.” Cu toate presiunile Ankarei, declarațiile ministrului român de externe de la acel moment, E. S. Lazăr Comănescu și al Ministrului  Educației din România au negat acuzațiile Ankarei. Autoritățile române și-au exprimat părerea că „aceste școli funcționează în conformitate cu legile din România.” (Cu toate presiunile Ankarei, declarațiile ministrului român de externe de la acel moment, E.S.Lazăr Comănescu și al Ministrului Educației din România au negat acuzațiile Ankarei.)

În cadrul școlilor Lumina, peste 4000 de elevi studiază în 10 școli din România. În luna octombrie școlile vor sărbători cea de-a 25 aniversare.
https://www.youtube.com/watch?v=6iqCGbjxWDc

„Brațul lung” al lui Erdogan încearcă să aducă 30 000 de elevi din 34 de țări

Fundația Maarif este strâns legată de jihadiști și  este finanțată de guvernul turc, educă aproape 30.000 de studenți în 34 de țări cu un cost de 723 milioane lire turcești, din banii contribuabililor. Școlile Maarif sunt conduse de figuri islamiste care au fost selectate special de președintele Turciei, Recep Tayyip Erdoğan, potrivit nordicmonitor.com

Fundația este considerată  drept un proiect al Președintelui islamist al Turciei și are drept scop lărgirea influenței lui în străinătate prin furnizarea de servicii educaționale. De asemenea, fundația își propune să ridice o nouă generație de activiști  politici islamiști care să se mobilizeze în jurul figurii lui Erdoğan. Au apărut multe filme video efectuate de aceștia în Africa dar și în țări de pe alte continente care înfățișau elevi ai acestor școli Maarif care scandau și se rugau pentru Erdoğan în timpul campaniilor electorale din Turcia. Așadar,elevii acelstor școli sunt folosiți ca vectori islamiști politici și ca material de propagandă pentru ideologia guvernamentală a Turciei de sub atutoritatea tot mai totalitară și despotică a președintelui turc.

Două turcoaice, care au fugit cu acte false din Turcia condamnate la 6 luni de închisoare

Două turcoaice, care au fugit cu acte false din Turcia condamnate la 6 luni de închisoare

După vacanța de Bayram: Blocaje în trafic. Cazurile de COVID-19 în creștere

Creșterea numărului de oameni și-au vizitat familiile sau au mers în stațiunile de pe litoralul turcesc, cu ocazia Kurban Bayram au dus...

Femeile reprezintă 3% din funcțiile de conducere din Turcia

Femeile reprezintă 3% din funcțiile de conducere din Turcia

UNESCO cere Turciei un raport în care să detalieze modificările aduse în Hagia Sofia

UNESCO cere Turciei un raport în care să detalieze modificările aduse în Hagia Sofia

Turcia: Până la 5 ani de închisoare pentru „dezinformare” pe rețelele de socializare

Turcia: Până la 5 ani de închisoare pentru „dezinformare” pe rețelele de socializare

Moment viral: Erdogan adoarme în timpul unui discurs

Un videoclip a ajuns viral pe rețelele de socializare cu președintele turc,Recep Tayyip Erdoğan adormind o clipă în timp ce se adresa...

Libertatea presei în Turcia:109 jurnaliști au fost anchetați în ultimele două luni

Libertatea presei în Turcia:109 jurnaliști au fost anchetați în ultimele două luni