Warning: getimagesize(): SSL operation failed with code 1. OpenSSL Error messages: error:1416F086:SSL routines:tls_process_server_certificate:certificate verify failed in /var/www/zamanro/web/wp-content/plugins/td-cloud-library/shortcodes/header/tdb_header_logo.php on line 792

Warning: getimagesize(): Failed to enable crypto in /var/www/zamanro/web/wp-content/plugins/td-cloud-library/shortcodes/header/tdb_header_logo.php on line 792

Warning: getimagesize(https://zaman.ro/wp-content/uploads/2020/08/zaman_romania-300x40.png): failed to open stream: operation failed in /var/www/zamanro/web/wp-content/plugins/td-cloud-library/shortcodes/header/tdb_header_logo.php on line 792

Warning: getimagesize(): SSL operation failed with code 1. OpenSSL Error messages: error:1416F086:SSL routines:tls_process_server_certificate:certificate verify failed in /var/www/zamanro/web/wp-content/plugins/td-cloud-library/shortcodes/header/tdb_header_logo.php on line 792

Warning: getimagesize(): Failed to enable crypto in /var/www/zamanro/web/wp-content/plugins/td-cloud-library/shortcodes/header/tdb_header_logo.php on line 792

Warning: getimagesize(https://zaman.ro/wp-content/uploads/2020/08/zaman_romania-300x40.png): failed to open stream: operation failed in /var/www/zamanro/web/wp-content/plugins/td-cloud-library/shortcodes/header/tdb_header_logo.php on line 792
sâmbătă, mai 27, 2023

Președintele Fundației Maarif a catalogat școlile Lumina ca”organizație teroristă”

Președintele Fundației Maarif din Turcia, Birol Akgun, la ceremonia de deschidere a școlii İnternational School of Bucharest care a avut loc luni la București, a spus, referindu-se la școlile Lumina: „Noi încercăm să împiedicăm ca oamenii de aici, să mergă la școlile FETO (acronimul folosit de Ankara pentru a desemna Mișcarea Fethullah Gulen)”, potrivit siteului haberler.com, citat de agenția proguvernamentală Anadolu.

La ceremoniei de deschidere a școlii din zona Pipera din Bucuresti, au participat alături de părinți și Președintele Fundației Turcia Maarif, Birol Akgun, membru al consiliului  de admnistrați al fundației Mustafa Çaltılı, Ambasadorul Turciei la București, Füsun Aramaz, Secretarul de Stat al Ministerului Român al Educației, İrina Kovacs, Consilier pentru învățâmânt pe langa Ambasada Turciei în București, Seyfi Özkan, directorul Fundației Turcia Maarif din România Alparslan Ateş.

Încercăm să împiedicăm copiii să meargă la școlile FETO”

După ceremonie, Birol Akgün, a declarat reporterului Anadolu, că ”școala din București este prima instituție de învățâmânt deschisă în Uniunea Europeană”. Mai mult, Akgün a subliniat că cetățenii turci doreau să aibă o școala turcească și acesta ar fi unul din motivele care i-au determinat să deschidă o școală în București.

La ceremoniei de deschidere a școlii din zona Pipera, Bucuresti a participat Ambasadorul Turciei la București, Füsun Aramaz, Secretarul de Stat al Ministerului Român al Educației, İrina Kovacs și alți oficiali de la Fundația Maarif.

„După cum se știe FETÖ are școli aici. Prin deschiderea acestei școli încercăm să împiedicăm copiii acestor oameni să meargă la școlile FETÖ. Și avem cereri însemnate, dinspre cei de acolo, acum, către noi.” a spus Akgün.

Akgün a adăugat că există cereri pentru deschiderea unei școli și în Constanța, unde trăiesc mulți minoritari turci și că deja au început să lucreze pentru deschiderea acesteia.

Ambasadorul Aramaz: ”Se așteaptă de mult timp ” 

Ambasadorul Turciei la București, Füsun Aramaz a subliniat că Fundația Maarif este o instituția emblematica a modelului educațional turcesc în întreaga lumea: ”Școala noastră deschisă cu entuziasm duce la îndeplinirea așteptărilor tuturor  cetățenilor noștri, a compatrioților, a cetățenilor români și străini. ”

„Noi încercăm să împiedicăm ca oamenii de aici, să mergă la școlile FETO (acronimul folosit de Ankara pentru a desemna Mișcarea Fethullah Gulen)”, a declarat președintele Fundației Maarif din Turcia, Birol Akgun.
Autoritățile române nu acceptă teza Ankarei

Școlile Lumina care funcționează în temeiul legilor din România au început să fie calificate după tentativă de lovitură de stat din 15 iulie, de către ambasadorul Turciei drept ”o organizație teroristă.” Cu toate presiunile Ankarei, declarațiile ministrului român de externe de la acel moment, E. S. Lazăr Comănescu și al Ministrului  Educației din România au negat acuzațiile Ankarei. Autoritățile române și-au exprimat părerea că „aceste școli funcționează în conformitate cu legile din România.” (Cu toate presiunile Ankarei, declarațiile ministrului român de externe de la acel moment, E.S.Lazăr Comănescu și al Ministrului Educației din România au negat acuzațiile Ankarei.)

În cadrul școlilor Lumina, peste 4000 de elevi studiază în 10 școli din România. În luna octombrie școlile vor sărbători cea de-a 25 aniversare.
https://www.youtube.com/watch?v=6iqCGbjxWDc

„Brațul lung” al lui Erdogan încearcă să aducă 30 000 de elevi din 34 de țări

Fundația Maarif este strâns legată de jihadiști și  este finanțată de guvernul turc, educă aproape 30.000 de studenți în 34 de țări cu un cost de 723 milioane lire turcești, din banii contribuabililor. Școlile Maarif sunt conduse de figuri islamiste care au fost selectate special de președintele Turciei, Recep Tayyip Erdoğan, potrivit nordicmonitor.com

Fundația este considerată  drept un proiect al Președintelui islamist al Turciei și are drept scop lărgirea influenței lui în străinătate prin furnizarea de servicii educaționale. De asemenea, fundația își propune să ridice o nouă generație de activiști  politici islamiști care să se mobilizeze în jurul figurii lui Erdoğan. Au apărut multe filme video efectuate de aceștia în Africa dar și în țări de pe alte continente care înfățișau elevi ai acestor școli Maarif care scandau și se rugau pentru Erdoğan în timpul campaniilor electorale din Turcia. Așadar,elevii acelstor școli sunt folosiți ca vectori islamiști politici și ca material de propagandă pentru ideologia guvernamentală a Turciei de sub atutoritatea tot mai totalitară și despotică a președintelui turc.

Turcia: Prețurile la chirii au crescut cu 117% într-un an

Conform studiului al Centrului de Cercetare Economică și Socială a Universității Bahçeşehir (BETAM), chiriile au crescut în medie cu 117 la sută pe o bază anuală în aprilie în Turcia, iar în provinciile afectat de cutremur prețul s-a dublat.

Washington Post: Pe fondul alegerilor din Turcia, asasinarea unui bărbat sirian stârnește teamă în rândul refugiaților

Afișele de campanie care promit deportarea refugiaților sirieni au apărut în dimineața în care Saleh Sabika a fost ucis. Erau peste tot prin oraș când și-a început ultimul drum  într-o țară care nu-l mai dorea.

Alegerile din Turcia. Ultimele sondaje. Erdoğan la 52,7%, Kılıçdaroğlu la 47,3%

Rezultatul primului tur din 14 mai nu se aseamănă cu previziunile sondajelor, care l-au indicat pe Kılıçdaroğu câștigător, fiind o surprinză pentru alegătorilor când președintele Erdoğan a ieșit în fruntea cursei.

VIDEO VIRAL. Erdogan refuză să bea apa oferită de garda de corp din cauza „măsurilor de securitate”.

Un videoclip cu președintele turc, Recep Tayyip Erdogan refuzând să bea apa oferită de garda sa de corp a stârnit o mare...

Simțind victoria lui Erdogan, Tinerii turci se gândesc la viața în străinătate

Hasibe Kayaroğlu a sperat că alegerile prezidențiale din Turcia vor duce la schimbări. În schimb, cu câteva zile înainte de un tur de duminică, care arată din ce în ce mai mult ca o încoronare pentru președintele conservator Recep Tayyip Erdoğan, studentul la inginerie se gândește mai mult ca niciodată la viața în străinătate.

 Kılıçdaroğlu cenzurat. Prezentat ca  „un alt candidat” într-o emisiunea a unui canal pro-Erdogan

La alegerile prezidențiale din 14 mai, Erdoğan a primit oficial 49,52% din voturi, în timp ce Kılıçdaroğlu a primit 44,88%. Este pentru prima dată când Turcia va avea parte de un scrutin electoral pe 28 mai.

Turcia ocupă locul 5 în indicele mondial care măsoară sclavia moderne

Mai mult de 1,3 milioane de oameni trăiesc în sclavia modernă în Turcia, care ocupă locul al cincilea dintre 151 de țări...