luni, aprilie 15, 2024

Premierul grec s-a infectat de COVID-19, după o zi de la întâlnirea cu Erdogan


Premierul grec, Kyriakos Mitsotakis a anunțat, luni, că fost testat pozitiv cu COVID-19, conform politico.eu.

Mitsotakis, într-un videoclip pe contul său de Instagram, a făcut anunțul, luni, după ce cu o zi înainte s-a întâlnit cu președintelui turc, Recep Tayyip Erdogan.

„În testul rapid zilnic pe care l-am făcut astăzi la birou, am fost testat pozitiv pentru COVID-19. În consecință, mă voi autoizolare în casa mea și voi lucra de acolo. Vaccinarea cu cele trei doze oferă cea mai bună protecție posibilă împotriva bolilor grave. Sunt sigur că totul va merge bine.”, a susținut acesta.

La aflarea veștii, Erdogan i-a transmis urări de însănătoșire, iar Kyriakos Mitsotakis i-a mulțumit președintelui turc.

„Mulțumim președintelui Erdogan pentru apelul dumneavoastră și pentru amabilitatea dumneavoastră pentru o recuperare rapidă!” a scris Mitsotakis, într-o postare pe contul de Twitter.

Mitsotakis a participat la summitul informal al Consiliului European de la Versailles la sfârșitul săptămânii trecute, iar apoi a luat prânzul cu președintele turc Recep Tayyip Erdogan, duminică, la Istanbul. De asemenea, sa întâlnit duminică cu Patriarhul Ecumenic Bartolomeu, conducătorul Bisericii Ortodoxe Răsăritene.

Vacanța de Ramadan de 9 zile. Turcii iau în asalt insulele grecești

Vacanța de Ramadan de 9 zile. Turcii iau în asalt insulele grecești

Muzeele din Turcia: 4 milioane de vizitatori în primele 3 luni a anului 2024. Care au fost cele mai vizitate muzee

Potrivit unui anunț recent făcut de Ministrul Culturii și Turismului, Mehmet Nuri Ersoy, în special, Muzeul Mevlana din orașul central Konya a atras peste 383.000 de vizitatori, urmat de situl arheologic Hierapolis, din provincia vestică Denizli, cu 259.000 de vizitatori. 

Din Dubai până în Chile, serialele turcești cuceresc lumea. Cum sunt produse faimoasele seriale

În cartierului Tophane, din Istanbul, pescărușii sunt împrăștiați de o dronă care filmează un polițist care arestează tânără. Filmarea este numit „Dengeler”, unul dintre cele aproximativ 60 filmate anual în Turcia, care au făcut ca Istanbulul și alte orașe turcești să fie cunoscute telespectatorilor din aproape 170 de țări din întreaga lume. 

„Calapodul fesului”, povestea de Bairam a lui Aziz Nesin, cunoscut ca și Caragiale al Turciei

De bairam, in fiecare casă se cumpara zaharicale. În anii aceia, în casa noastra nu prea erau zaharicale de bairam. Musafirii care veneau la noi aduceau o cutie cu dulciuri anume pentru bairam. Dar dulciurile aduse de musafiri nu era pentru noi, le țineam ca să avem cu ce trata musafirii ce vor sosi mai târziu..

Festivalul Lalelelor în Istanbul. Iată unde poți să găsești grădinile cu lalele!

Mugurii de lalele, care sunt produși în principal pentru această ocazie în orașul Konya, înfloresc în aprilie și poate ține până în mai, în funcție de vreme.