luni, martie 20, 2023

Premierul grec s-a infectat de COVID-19, după o zi de la întâlnirea cu Erdogan


Premierul grec, Kyriakos Mitsotakis a anunțat, luni, că fost testat pozitiv cu COVID-19, conform politico.eu.

Mitsotakis, într-un videoclip pe contul său de Instagram, a făcut anunțul, luni, după ce cu o zi înainte s-a întâlnit cu președintelui turc, Recep Tayyip Erdogan.

„În testul rapid zilnic pe care l-am făcut astăzi la birou, am fost testat pozitiv pentru COVID-19. În consecință, mă voi autoizolare în casa mea și voi lucra de acolo. Vaccinarea cu cele trei doze oferă cea mai bună protecție posibilă împotriva bolilor grave. Sunt sigur că totul va merge bine.”, a susținut acesta.

La aflarea veștii, Erdogan i-a transmis urări de însănătoșire, iar Kyriakos Mitsotakis i-a mulțumit președintelui turc.

„Mulțumim președintelui Erdogan pentru apelul dumneavoastră și pentru amabilitatea dumneavoastră pentru o recuperare rapidă!” a scris Mitsotakis, într-o postare pe contul de Twitter.

Mitsotakis a participat la summitul informal al Consiliului European de la Versailles la sfârșitul săptămânii trecute, iar apoi a luat prânzul cu președintele turc Recep Tayyip Erdogan, duminică, la Istanbul. De asemenea, sa întâlnit duminică cu Patriarhul Ecumenic Bartolomeu, conducătorul Bisericii Ortodoxe Răsăritene.

ONU pentru femei. Discuții despre arestarea arbitrară și torturarea femeilor din Turcia, Afganistan, Iran și Myanmar

Fundația Jurnaliștilor și Scriitorilor (JWF) din New York co-organizează 12 evenimente cu ocazia celei de-a 67-a sesiuni a Comisiei ONU pentru Statutul Femeii (CSW67), în parteneriat cu organizații ale societății civile și instituții de învățământ din întreaga lume, inclusiv România

Turcia: Cel puțin 15 persoane au murit în urma inundațiilor

Cel puțin 15 persoane au murit în urma inundațiilor din provinciile din sud-estul Turciei: Adıyaman și Şanlıurfa, conform Gazete Duvar.

Veste mult așteptată de turci! Prețul la carburant scade sub 20 de lire

Turcii, care au fost afectați de fluctuația prețurilor la carburanți pe fondul evenimentelor internaționale, se vor bucura de motorină mai ieftină, conform...

Președintele Finlandei în vizita în zonele afectate de cutremur din Turcia

Președintele Finlandei a vizitat ieri și Oficiul Națiunilor Unite pentru Coordonarea Afacerilor Umanitare (OCHA), unde este prezentă și echipa de salvare din Finlanda.

Turcia: Autoritățile au tăiat salariile medicii din zonele afectata de cutremur pe motiv că au mai puțini pacienți

Ministerul Sănătății din Turcia a redus salariile medicilor de familie care lucrează în zona cutremurului din cauza scăderii numărului oficial de pacienți...

Newroz, sărbătoarea Primăverii. 224 de persoane arestate după ce au participat la eveniment în Istanbul

Aproximativ 224 de persoane au fost reținute în timpul evenimentului de la Istanbul pe motiv că „încercă să aducă bannere ilegale și strigă sloganuri ilegale”, potrivit Biroului guvernatorului din Istanbul.

Caz unic în Europa: Universitățile turcești fără autonomie. Erdogan deține controlul deplin asupra rectorilor

Potrivit raportului, președintele turc, Recep Tayyip Erdoğan deține controlul deplin asupra numirii rectorilor universităților. Anterior, președintele trebuia să numească o persoană din trei candidați care au fost aleși de personalul universitar și de Consiliul de Învățământ Superior al Turciei (YÖK).

Imagini apocaliptice! Provinciile afectate de cutremur, inundate în urma ploilor torențiale

Ploile care au afectat regiunea de sud-est a Turciei de marți noaptea au făcut ravagii, lăsând case, spitale și afaceri inundate, conform...