joi, aprilie 7, 2022

Premierul grec s-a infectat de COVID-19, după o zi de la întâlnirea cu Erdogan


Premierul grec, Kyriakos Mitsotakis a anunțat, luni, că fost testat pozitiv cu COVID-19, conform politico.eu.

Mitsotakis, într-un videoclip pe contul său de Instagram, a făcut anunțul, luni, după ce cu o zi înainte s-a întâlnit cu președintelui turc, Recep Tayyip Erdogan.

„În testul rapid zilnic pe care l-am făcut astăzi la birou, am fost testat pozitiv pentru COVID-19. În consecință, mă voi autoizolare în casa mea și voi lucra de acolo. Vaccinarea cu cele trei doze oferă cea mai bună protecție posibilă împotriva bolilor grave. Sunt sigur că totul va merge bine.”, a susținut acesta.

La aflarea veștii, Erdogan i-a transmis urări de însănătoșire, iar Kyriakos Mitsotakis i-a mulțumit președintelui turc.

„Mulțumim președintelui Erdogan pentru apelul dumneavoastră și pentru amabilitatea dumneavoastră pentru o recuperare rapidă!” a scris Mitsotakis, într-o postare pe contul de Twitter.

Mitsotakis a participat la summitul informal al Consiliului European de la Versailles la sfârșitul săptămânii trecute, iar apoi a luat prânzul cu președintele turc Recep Tayyip Erdogan, duminică, la Istanbul. De asemenea, sa întâlnit duminică cu Patriarhul Ecumenic Bartolomeu, conducătorul Bisericii Ortodoxe Răsăritene.

Istanbul: Faimosul iftar din Piața Sultanahmet interzis

Pe 23 martie, secretarul general al İBB, Can Akın Çağlar, a trimis o scrisoare de notificare biroului guvernatorului despre activitățile pe care municipalitatea plănuia să le desfășoare în timpul lunii Ramadan în tot orașul.

Acuzat de „insulta președintelului”, din cauza unui articol despre incendiile forestiere

Columnistul Ender İmrek, de la ziarul de stânga Evrensel, se confruntă cu acuzații de insultare pe președinte într-un articol intitulat „ (Turcia arde, palatul [o referire la Erdoğan]se uită” din 31 iulie 2021, în care a  raportat răspunsul guvernului la incendiile din țară din vara anului 2021.

Miliarde de dolari pierduți: Invazia din Ucraina afectează domeniu vital din Turcia

Potrivit președintelui Federației pentru Afaceri Turistice și Cazare din Marea Egee, Mehmet İşler, cele trei milioane de ucraineni așteptați nu vor veni în Turcia în acest an, în timp ce sosirea celor șapte milioane de turiști ruși așteptați rămâne fără răspuns, în funcție de traiectoria războiului.

Prima zi de Ramazan în 2022.Un imam din Constanța răspunde la curiozitățile tale!

Musulmanii din întreaga lume sărbătoresc începând, de pe 2 aprilie, luna Ramadan, în care  30 de zile țin post negru de la zori zilei până la apus soarelui. Urmând ca pe 2 mai, familiile să se unească și să sărbătorească Ramadan Bayram.

Un nou sondaj arată că 60% din turci nu au bani destui pentru strictul necesar

Potrivit rezultatelor sondajului distribuit de directorul general, Can Selçuki, pe Twitter, doar  27% dintre cei chestionați au spus că veniturile lor au fost „doar suficiente” pentru a-și acoperi cheltuielile.

Cine este de vină pentru pentru invazia din Ucraina? Iată ce cred turcii

Cine este de vină pentru pentru invazia din Ucraina? Iată ce cred turcii

Care este cea mai problemă din Turcia? Iată ce cred turcii

31,4% dintre persoane au spus că este violență domestică, 29,5% au spus că sunt toate problemele menționate în sondaj, inclusiv șomajul, presiunea familială sau socială și hărțuirea sexuală, 12 la sută au spus lipsa de educație, iar 6,2% au spus inegalitatea de gen.

Turcii așteaptă noi majorări la sfârșitul săptămânii. La ce mai crește prețul?

În ciuda reducerii TVA-ului, la începutul săptămânii, un studiu din martie a constatat că 82,1% dintre consumatori nu au simțit scăderea costului vieții, deoarece inflația a continuat să crească.