marți, decembrie 6, 2022

Premierul grec s-a infectat de COVID-19, după o zi de la întâlnirea cu Erdogan


Premierul grec, Kyriakos Mitsotakis a anunțat, luni, că fost testat pozitiv cu COVID-19, conform politico.eu.

Mitsotakis, într-un videoclip pe contul său de Instagram, a făcut anunțul, luni, după ce cu o zi înainte s-a întâlnit cu președintelui turc, Recep Tayyip Erdogan.

„În testul rapid zilnic pe care l-am făcut astăzi la birou, am fost testat pozitiv pentru COVID-19. În consecință, mă voi autoizolare în casa mea și voi lucra de acolo. Vaccinarea cu cele trei doze oferă cea mai bună protecție posibilă împotriva bolilor grave. Sunt sigur că totul va merge bine.”, a susținut acesta.

La aflarea veștii, Erdogan i-a transmis urări de însănătoșire, iar Kyriakos Mitsotakis i-a mulțumit președintelui turc.

„Mulțumim președintelui Erdogan pentru apelul dumneavoastră și pentru amabilitatea dumneavoastră pentru o recuperare rapidă!” a scris Mitsotakis, într-o postare pe contul de Twitter.

Mitsotakis a participat la summitul informal al Consiliului European de la Versailles la sfârșitul săptămânii trecute, iar apoi a luat prânzul cu președintele turc Recep Tayyip Erdogan, duminică, la Istanbul. De asemenea, sa întâlnit duminică cu Patriarhul Ecumenic Bartolomeu, conducătorul Bisericii Ortodoxe Răsăritene.

VIDEO. Un microbuz s-a răsturnat în Istanbul: 9 români au fost răniți

Un microbuz s-a răstunat în Istanbul, după ce șoferul a pierdut controlul din cauza vremii ploioase, confom presei turcești.

Un polițist din cadrul Ambasadei Turciei la Atena a creat o rețea de supraveghere în Grecia

Un polițist turc, angajat în cadrul Ambasadei Turciei din Atena a înființat o rețea de supraveghere în Grecia. Scopul era de a...

Istanbul: Armenii au mers la urne. Primele alegeri după nouă ani

Alegerile au avut loc pe 16, 20 noiembrie și, de asemenea, în această duminică, 4 decembrie. Peste 3.600 de persoane au votat la alegerile pentru consiliile fundației lor pentru școli, spitale și biserici.

Fără scăpare! Grecia respinge victimele represiunii lui Erdogan. Turcia le arestează

Solicitanții de azil au fost reținuți imediat de soldații turci, care au arestat patru dintre ei pentru că au intrat într-o zonă militară interzisă și au eliberat în mod inexplicabil unul.

Turcia: Apel de urgențe pentru a închide o mină de aur din estul Turciei

Organizațiile profesionale din Turcia s-au opus împotriva raportului de evaluare a impactului asupra mediului pentru creșterea capacității în mina de aur din İliç.

Cupa Mondială:Scandal în Turcia după ce numele faimosului fotbalist, Hakan Șukur a fost pronunțat în timpul unui meci 

Alper Bakırcıgil, în timp ce explica golul marcat în meciul Canada-Maroc transmis pe TRT, crainicul a amintind că cel mai devreme gol marcat în istoria Cupei Mondiale i-a aparținut lui Hakan Şükür.

VIDEO: Istanbul. Un tramvai și un autobuz s-au ciocnit: 33 persoane rănite ușor și 4 persoane rănite grav

Accidentul a avut loc, luni, în jurul orei 09:15, în Alibeyköy. Conform informațiilor obținute, autobuzul IETT cu placa TP 7116, cu pasageri a trecut prin fața tramvaiului.

Erdogan semnalează un posibil război în Siria. Moscova:„ Facem apel la toate părțile să se abțină.”

Pe fondul crizei economice și a alegerilor care urmează în vara anul 2023, Erdogan se concertează pe un posibil război în Siria.