duminică, iulie 25, 2021

Turcia: Povestea copilei de doi ani, Ayșe Sena, care suferă de sindromul Down victimă colaterală a prigoanei

Persecuțiile și nedreptăţile declanşate de regimul Erdogan asupra simpatizanților Mișcării Hizmet, nu țin cont că e vorba despre copii, femei, bătrâni și bolnavi. După puciul eșuat din 15 Iulie, operaţiunea de prigonire a membrilor mişcării continuă şi se înteţesc.

Ele sunt cunoscute îndeobşte sub numele de „Vînătoarea de vrăjitoare” preluând probabil în puţină cunoştinţă de cauză exemplul prigonirilor declanşate în Evul mediu asupra acelor femei care se ocupau cu Vrăjitoria.

Pe site-ul magduriyetler.com găsim povestea unei fetițe,o poveste care a cutremureat inimile oamenilor care au conştiinţă.

Ayșe Sena, o fetiță de nici doi ani care suferă de sindromul Down.

Pe data de 7 Octombrie 2016, tatăl fetiței, T.B. a fost reținut și trimis în arest la Penitenciarul Silivri. Încă nu împlinise doi ani, Fetița, Ayșe Sena, încă nu împlinise doi ani. A rămas doar în grija mamei să se lupte cu boala severă. Biata fetiță nu suferă numai de această boală. Pe 8 Iunie 2016, Facultatea de Medicină Cerrahpașa din Istanbul a diagnosticat-o cu Sindromul Down, retardare mentală si dezvoltarea motorie cu întărziere. Pe de altă parte, pe data de 11 Aprilie, Spitalul ,,Avcilar Hospital” din Istanbul au diagnosticat-o cu Sindromul Down și boală de inimă pulmonară, raportând ,,Ayșe Sena, pentru a putea trăi trebuie să se afle sub îngrijirea mamei”.

AU DESPĂRȚIT-O ȘI DE MAMĂ

Tragedia nu se termină aici. Pe data de 23 Noiembrie 2016, mama fetiței, R.B., a fost arestată și reținută 20 de zile, după care judecătoria a trimis-o la centru de arest preventiv Bakirkoy. Judecătoria a arestat-o pe mama copilei fără să țină cont de rapoartele investigațiilor și ale medicilor, de acea preţioasă indicaţie a medicilor: ,,Are nevoie de îngrijirea mamei ”.

În cazul acestei familii persecutate nu sunt arestați numai părinții, guvernul Erdogan practic o pedepsește și pe micuţa Ayșe Sena un copil atât de bolnav.

Pe 23 Ianuarie 2017, Ayșe Sena a fost internată și ținută sub terapie intensivă timp de 20 de zile la spitalul Medlife din Istanbul. Copila a fost internată sub diagnosticul ,,Insuficiență renală acută, insuficiență respiratorie acută, acidoză, pneumonie bacteriană, pneumonie, insuficienta cardiacă, hipotiroidism, insuficiență cardiacă congestivă, Pneumonită solidă și septicemii lichide, hipertensiune pulmonară primară depinde de nou-născut, insuficiența cardiacă, sindromul Down”.

După 20 de zile ea a a fost externată dar tratamentul pentru bolile cronice continuă…


Sursa: http://magduriyetler.com/2017/02/16/down-sendromlu-kalp-hastasi-ayse-sena-bebek-annesini-bekliyor/

Ghid complet pentru turiștii care călătoresc în Istanbul de Bayram

Ghid complet pentru turiștii care călătoresc în Istanbul de Bayram

Situație gravă în Turcia: 1.555 de oameni și-au pierdut viața în accidente de muncă în 2021

Situație gravă în Turcia: 1.555 de oameni și-au pierdut viața în accidente de muncă în 2021

Moment viral: Erdogan adoarme în timpul unui discurs

Un videoclip a ajuns viral pe rețelele de socializare cu președintele turc,Recep Tayyip Erdoğan adormind o clipă în timp ce se adresa...

În Kârgâzstan, profesorul profesor de top. În Turcia, terorist

În Kârgâzstan, profesorul profesor de top. În Turcia, terorist

NewYork: Moscheea finanțată de guvernul refuză servicii funerale susținătorilor Mișcării Gülen

Moscheea Brooklyn Eyup Sultan, care este finanțată și operată de Direcția pentru Afaceri Religioase din Turcia (Diyanet) refuză serviciile religioase a cetățenilor...

Turcia: Mama unui copil cu nevoi speciale a fost reținută

Turcia: Mama unui copil cu nevoi speciale a fost reținută