joi, aprilie 15, 2021

Turcia: Povestea copilei de doi ani, Ayșe Sena, care suferă de sindromul Down victimă colaterală a prigoanei

Persecuțiile și nedreptăţile declanşate de regimul Erdogan asupra simpatizanților Mișcării Hizmet, nu țin cont că e vorba despre copii, femei, bătrâni și bolnavi. După puciul eșuat din 15 Iulie, operaţiunea de prigonire a membrilor mişcării continuă şi se înteţesc.

Ele sunt cunoscute îndeobşte sub numele de „Vînătoarea de vrăjitoare” preluând probabil în puţină cunoştinţă de cauză exemplul prigonirilor declanşate în Evul mediu asupra acelor femei care se ocupau cu Vrăjitoria.

Pe site-ul magduriyetler.com găsim povestea unei fetițe,o poveste care a cutremureat inimile oamenilor care au conştiinţă.

Ayșe Sena, o fetiță de nici doi ani care suferă de sindromul Down.

Pe data de 7 Octombrie 2016, tatăl fetiței, T.B. a fost reținut și trimis în arest la Penitenciarul Silivri. Încă nu împlinise doi ani, Fetița, Ayșe Sena, încă nu împlinise doi ani. A rămas doar în grija mamei să se lupte cu boala severă. Biata fetiță nu suferă numai de această boală. Pe 8 Iunie 2016, Facultatea de Medicină Cerrahpașa din Istanbul a diagnosticat-o cu Sindromul Down, retardare mentală si dezvoltarea motorie cu întărziere. Pe de altă parte, pe data de 11 Aprilie, Spitalul ,,Avcilar Hospital” din Istanbul au diagnosticat-o cu Sindromul Down și boală de inimă pulmonară, raportând ,,Ayșe Sena, pentru a putea trăi trebuie să se afle sub îngrijirea mamei”.

AU DESPĂRȚIT-O ȘI DE MAMĂ

Tragedia nu se termină aici. Pe data de 23 Noiembrie 2016, mama fetiței, R.B., a fost arestată și reținută 20 de zile, după care judecătoria a trimis-o la centru de arest preventiv Bakirkoy. Judecătoria a arestat-o pe mama copilei fără să țină cont de rapoartele investigațiilor și ale medicilor, de acea preţioasă indicaţie a medicilor: ,,Are nevoie de îngrijirea mamei ”.

În cazul acestei familii persecutate nu sunt arestați numai părinții, guvernul Erdogan practic o pedepsește și pe micuţa Ayșe Sena un copil atât de bolnav.

Pe 23 Ianuarie 2017, Ayșe Sena a fost internată și ținută sub terapie intensivă timp de 20 de zile la spitalul Medlife din Istanbul. Copila a fost internată sub diagnosticul ,,Insuficiență renală acută, insuficiență respiratorie acută, acidoză, pneumonie bacteriană, pneumonie, insuficienta cardiacă, hipotiroidism, insuficiență cardiacă congestivă, Pneumonită solidă și septicemii lichide, hipertensiune pulmonară primară depinde de nou-născut, insuficiența cardiacă, sindromul Down”.

După 20 de zile ea a a fost externată dar tratamentul pentru bolile cronice continuă…


Sursa: http://magduriyetler.com/2017/02/16/down-sendromlu-kalp-hastasi-ayse-sena-bebek-annesini-bekliyor/

Ancheta lansată după ce guvernul a fost tras la răspundere: “Unde sunt cei 128 de miliarde de dolari?”

Procuratura provinci din Bursa a lansat o anchetă asupra afișelor plasate de principalul opoziție Partidul Popular Republican (CHP) în care trăgea guvernulul la răspundere pentru 128 de miliarde de dolari din rezerva de schimb valutar al Băncii Centrale

Campanie de eliberare din închisoare a mamei lui Hakan, un băiețel bolnav de cancer

O campanie a fost lansată pe Twitter solicitând autorităților să o elibereze pe mama lui Hakan,băiețelul în vârstă de 11 ani, care luptă singur împotriva cancerului într-un spital,

Noi restricții stricte în Turcia în perioada Ramadan: Carantină după ora 19:00

Președintele Recep Tayyip Erdoğan a anunțat, marți, o serie de măsuri pentru luna sfântă, Ramadan

Poveste incredibilă!A înmormântat omul greșit lângă mama. Fiul a leșinat când l-a văzut pe tatăl său mergând

Un scenariu ca de film a avut loc în provincia Canakkale din Turcia după ce spitalul a sunat familia în mod eronat, atunci când un bărbat internat la ATI a decedat, conform presei turce.

Ramadan în Turcia: Ghidul COVID-19 pentru rugăciunea în moschee

Direcția pentru afaceri religioase a Turciei a publicat ghiduri de pandemie pentru toate moscheile pe care să le urmeze în timpul lunii sfinte islamice a Ramadanului, conform ahval.news

Turcia a sechestrat averea unui ziarist din România. Necdet Celik:”Eu nu sunt terorist, sunt ziarist”

Autoritățile turc au sechestrat averea unui ziarist turc din România și a altor 205 de susținători ai clericului Fethullah Gulen, pentru “a prevenii finanțarea terorismului”.

Ramadan la un an după marele lockdown – la fel sau doar pe alocuri diferit

Ramadan la un an după marele lockdown – la fel sau doar pe alocuri diferit

Controlul social media continuă în Turcia: Pinterest a numit un reprezentant local în Turcia

Rețeaua de socializare Pinterest a fost de acord să numească un reprezentant local în țară, a declarat Ministerul Turciei pentru Transporturi și Infrastructură, conform Duvar English.