joi, aprilie 18, 2024

Pelicula „Ana, mon amour”, de Călin Peter Netzer, la Berlinală

Dana Bunescu a primit Ursul de Argint pentru cel mai bun montaj la Berlinală, pentru pelicula „Ana, mon amour”, de Călin Peter Netzer.

Pelicula „Ana, mon amour”, de Călin Peter Netzer, a câştigat, sâmbătă seară, Ursul de Argint pentru cea mai bună contribuţie artistică, la Festivalul de Film de la Berlin. Premiul a fost acordat Danei Bunescu pentru montaj.

Bunescu, are 47 de ani şi a realizat montajul şi pentru alte filme premiate de-a lungul timpului: „Poziţia copilului”, „Amintiri din Epoca de Aur”, „4 luni, 3 săptămâni şi 2 zile”, „Moartea Domnului Lăzărescu”.Filmul lui Călin Peter Netzer a avut, vineri seară, proiecţia oficială în cadrul Festivalului de Film de la Berlin, după ce dimineaţă a avut o vizionare pentru presă. Ambele s-au încheiat în aplauzele celor din sală.

Personajele principale, Toma și Ana, sunt interpretate de actorii Mircea Postelnicu și Diana Cavallioti.Pelicula „Ana, mon amour” va intra în cinematografele din România din 3 martie.

BERLINALA 2017Ursul de Aur: filmul ungar ‘On body and soul’ în regia lui Ildiko Enyedi

Ursul de Argint pentru cea mai bună regie: finlandezul Akis Kaurismaki pentru filmul ‘Toivon tuolla puolen” (”The Other Side of Hope’).Ursul de Argint pentru cel mai bun scenariu: chilianul Sebastian Lelio, pentru filmul ‘A Fantastic Woman”.

Ursul de Argint pentru cea mai bună interpretare masculină: austriacul Georg Friedrich.

Ursul de Argint pentru cea mai bună interpretare feminină: coreeanca Kim Minhee.

Marele Premiu al Juriului: ”Felicite”, peliculă franco-senegaleză, în regia lui Alain Gomis.

Ursul de Argint pentru cel mai bun documentar: palestinianul Raed Andoni pentru „Istiyad Ashbah” (”Ghost Hunting”).

Din Dubai până în Chile, serialele turcești cuceresc lumea. Cum sunt produse faimoasele seriale

În cartierului Tophane, din Istanbul, pescărușii sunt împrăștiați de o dronă care filmează un polițist care arestează tânără. Filmarea este numit „Dengeler”, unul dintre cele aproximativ 60 filmate anual în Turcia, care au făcut ca Istanbulul și alte orașe turcești să fie cunoscute telespectatorilor din aproape 170 de țări din întreaga lume. 

Muzeele din Turcia: 4 milioane de vizitatori în primele 3 luni a anului 2024. Care au fost cele mai vizitate muzee

Potrivit unui anunț recent făcut de Ministrul Culturii și Turismului, Mehmet Nuri Ersoy, în special, Muzeul Mevlana din orașul central Konya a atras peste 383.000 de vizitatori, urmat de situl arheologic Hierapolis, din provincia vestică Denizli, cu 259.000 de vizitatori. 

Festivalul Lalelelor în Istanbul. Iată unde poți să găsești grădinile cu lalele!

Mugurii de lalele, care sunt produși în principal pentru această ocazie în orașul Konya, înfloresc în aprilie și poate ține până în mai, în funcție de vreme. 

Președintele Germaniei în vizită în Turcia. Prima întâlnire cu primarul Istanbulului, apoi cu Erdogan

Președintele Frank-Walter Steinmeier va călătorii în Republica Turcia în perioada 22-24 aprilie 2024, cu ocazia împlinirii a 100 de ani de la stabilirea relațiilor diplomatice între cele două țări.