marți, noiembrie 3, 2020

Poveste emoționantă: Băiatul care a luat cea mai mare notă la examenul național a murit în cutremurul din Izmir

Un adolescent de 17 ani care a obținut cea mai mare notă la examenul național de admitere la liceu din țară în urmă cu câțiva ani, a murit în cutremurul din 30 octombrie, din Izmir, relatează Hurriyet Daily News.

Corpul neînsuflețit a lui Arda Baran Demir a fost găsit de echipa de salvare pe 1 noiembrie, sub dărâmăturile casei, unde a fost prins în după-amiaza zilei de 30 octombrie, când se întorsese de la școală.

„Arda Baran Demir, în vârstă de 17 ani, din satul Payamdüzü din Çemișgezek, care a fost primul din Turcia, răspunzând corect la 119 întrebări din 120 de întrebări în TEOG și ne-a făcut mândri, și-a pierdut viața în İzmir cutremur. Mila lui Dumnezeu să fie peste Arda, care ne-a produs  o durere profundă. Condoleanțe familiei”, a declarat Ali Mustafa Çelik, principalul președinte al provinciei Tunceli al Partidului Popular Republican Republican (CHP), într-o postare pe rețelele de socializare.

Arda Baran Demir se mutuse în Izmir, împreună cu familia sa pentru a studia la o școală privată din oraș, care îi acordase o bursă pentru obținerea celui mai mare punctaj la TEOG, examenul național de admitere la liceu al țării.

Demir lucrase ca oier, ajutându-și familia în afara școlii, într-un sat din provincia de est a districtului Çemișgezek din Tunceli, unde fusese un elev de succes la școală.

București: Un mare istoric a fost condus pe ultimul drum

Un istoric important al comunității turcești din România a fost condus pe ultimul drum, marți, la cimitirul mahomedan din București.

O nouă linie de metrou inaugurată în Istanbul: Transportul va fi gratuit timp de 10 zile

Noua linie de metrou din Istanbul care circulă între cartierele Mecidiyeköy și Mahmutbey din partea europeană a fost deschisă pe 28 octombrie și va fi gratuită timp de 10 zile, relatează Duvar English.

Fetiță de 3 ani scoasă de sub dărâmături

O fetiță de trei ani scoasă de sub dărâmături după 65 de ore de sub dărâmăturile din provincia Izmir, de la malul Mării Egee.

Am fost la înmormântarea faimosului istoric pentru a face show ?

Când am aflat că, luni seară, a murit Mustafa Ali Mehmet, unul dintre oamenii proeminenți din România, am scris un text rapid și l-am pus pe site și pagina de Facebook.

Poveste emoționantă: Băiatul care a luat cea mai mare notă la examenul național a murit în cutremurul din Izmir

Poveste emoționantă: Băiatul care a luat cea mai mare notă la examenul național a murit în cutremurul din Izmir

București: Oficialii de la Ambasada Turciei au dat afară un jurnalist turc de la înmormântarea istoricului Mustafa Ali Mehmed

Oficialii de la Ambasada Turciei din București au dat afară un jurnalist turc de la înmormântarea istoricului Mustafa Ali Mehmed.

Izmir: Fetiță de 4 ani scoasă de sub dărâmături după 91 de ore de la cutremur 


Echipele de salvare au salvat încă un un copil din dărâmături 91 de ore după ce un cutremur cu magnitudinea de 7 s-a produs în provincia Izmir din Turcia, relatează Daily Sabah.

Erdogan criticat pentru deschiderea universităților doar pentru femei în 2021. Opoziția susțin că va crea femei “educate și supuse”

Planurile președintelui turc Recep Tayyip Erdoğan pentru deschiderea universităților doar pentru femei fac parte dintr-o încercare a guvernului de a crea femei educate, dar ascultătoare, a declarat miercuri, parlamentarul opoziției, Aylin Nazlıaka, citat de Ahval News.