vineri, martie 29, 2024

Poveste emoționantă: Băiatul care a luat cea mai mare notă la examenul național a murit în cutremurul din Izmir

Un adolescent de 17 ani care a obținut cea mai mare notă la examenul național de admitere la liceu din țară în urmă cu câțiva ani, a murit în cutremurul din 30 octombrie, din Izmir, relatează Hurriyet Daily News.

Corpul neînsuflețit a lui Arda Baran Demir a fost găsit de echipa de salvare pe 1 noiembrie, sub dărâmăturile casei, unde a fost prins în după-amiaza zilei de 30 octombrie, când se întorsese de la școală.

„Arda Baran Demir, în vârstă de 17 ani, din satul Payamdüzü din Çemișgezek, care a fost primul din Turcia, răspunzând corect la 119 întrebări din 120 de întrebări în TEOG și ne-a făcut mândri, și-a pierdut viața în İzmir cutremur. Mila lui Dumnezeu să fie peste Arda, care ne-a produs  o durere profundă. Condoleanțe familiei”, a declarat Ali Mustafa Çelik, principalul președinte al provinciei Tunceli al Partidului Popular Republican Republican (CHP), într-o postare pe rețelele de socializare.

Arda Baran Demir se mutuse în Izmir, împreună cu familia sa pentru a studia la o școală privată din oraș, care îi acordase o bursă pentru obținerea celui mai mare punctaj la TEOG, examenul național de admitere la liceu al țării.

Demir lucrase ca oier, ajutându-și familia în afara școlii, într-un sat din provincia de est a districtului Çemișgezek din Tunceli, unde fusese un elev de succes la școală.

Bulgaria în spațiului Schengen: Coadă de camioane de 20 de kilometri la Edirne

Bulgaria în spațiului Schengen: Coadă de camioane de 20 de kilometri la Edirne

Erdoğan va merge la Casa Albă pentru prima dată ca invitat a lui Joe Biden

Dacă informațiile se dovedesc adevărate, Erdogan și Biden, care au purtat deja discuții la summituri internaționale, se vor întâlni pentru prima dată în Biroul Oval.

Ionuț Cojocaru despre Ramadan: „Luna empatiei, luna solidarității, luna unității”.(Part II)

Ionuț Cojocaru, expert în politică externă și specializat în domeniul otoman și turc, a vorbit cu reporterii Zaman România, într-un articol în două părți. Prima parte conținând aspecte legate despre viața politică și religioasă de la Abdülhamid al II -lea, trecând în revistă perioada lui Ataturk până la Erdoğan.

Despăgubire de 4.670 de dolari pentru familiile minerilor care au murit în dezastru din Turcia

Deși, asigurarea pentru accidentele miniere a fost recent crescută la 1 milion de lire turcești (31.145 de dolari), familiile victimelor celor nouă mineri îngropați sub o alunecare de teren contaminată cu cianuri și acid sulfuric trebuie să se mulțumească cu suma de 150.000 de lire (4.670 de dolari).

Turcia a urcat 8 locuri în raportul Fericirii Mondiale. Bătrânii mai fericiți decât cei tineri

Raportul anual arată o schimbare notabilă, deoarece Statele Unite și Germania au coborât din primele 20 și sunt acum pe locurile 23, respectiv 24. Între timp, Costa Rica și Kuweit au făcut progrese semnificative, trecând în top 20 pe locurile 12 și, respectiv, 13.

Ionuț Cojocaru despre Ramadan și Atatürk: „Nu a fost interzisă religia.”/ „Președintele care a construit peste 13.000 de moschei..”(Part.I)

Ionuț Cojocaru, expert în politică externă și specializat în domeniul otoman și turc, a vorbit cu reporterii Zaman România despre islam, schimbările în societatea turcă în perioada lui Atatürk, dar și viața politică și religioasă din Turcia de azi.