vineri, aprilie 8, 2022

Poveste emoționantă: Băiatul care a luat cea mai mare notă la examenul național a murit în cutremurul din Izmir

Un adolescent de 17 ani care a obținut cea mai mare notă la examenul național de admitere la liceu din țară în urmă cu câțiva ani, a murit în cutremurul din 30 octombrie, din Izmir, relatează Hurriyet Daily News.

Corpul neînsuflețit a lui Arda Baran Demir a fost găsit de echipa de salvare pe 1 noiembrie, sub dărâmăturile casei, unde a fost prins în după-amiaza zilei de 30 octombrie, când se întorsese de la școală.

„Arda Baran Demir, în vârstă de 17 ani, din satul Payamdüzü din Çemișgezek, care a fost primul din Turcia, răspunzând corect la 119 întrebări din 120 de întrebări în TEOG și ne-a făcut mândri, și-a pierdut viața în İzmir cutremur. Mila lui Dumnezeu să fie peste Arda, care ne-a produs  o durere profundă. Condoleanțe familiei”, a declarat Ali Mustafa Çelik, principalul președinte al provinciei Tunceli al Partidului Popular Republican Republican (CHP), într-o postare pe rețelele de socializare.

Arda Baran Demir se mutuse în Izmir, împreună cu familia sa pentru a studia la o școală privată din oraș, care îi acordase o bursă pentru obținerea celui mai mare punctaj la TEOG, examenul național de admitere la liceu al țării.

Demir lucrase ca oier, ajutându-și familia în afara școlii, într-un sat din provincia de est a districtului Çemișgezek din Tunceli, unde fusese un elev de succes la școală.

Erdogan modifică legile electorale pentru a-și asigura puterea la alegerile de anul viitor

Schimbările închid, de asemenea, o lacună care ar fi permis principalului partid pro-kurd al țării, în prezent al treilea ca mărime din parlament, să eludeze o potențială interdicție.

Istanbul: Faimosul iftar din Piața Sultanahmet interzis

Pe 23 martie, secretarul general al İBB, Can Akın Çağlar, a trimis o scrisoare de notificare biroului guvernatorului despre activitățile pe care municipalitatea plănuia să le desfășoare în timpul lunii Ramadan în tot orașul.

Prima zi de Ramazan în 2022.Un imam din Constanța răspunde la curiozitățile tale!

Musulmanii din întreaga lume sărbătoresc începând, de pe 2 aprilie, luna Ramadan, în care  30 de zile țin post negru de la zori zilei până la apus soarelui. Urmând ca pe 2 mai, familiile să se unească și să sărbătorească Ramadan Bayram.

Un nou sondaj arată că 60% din turci nu au bani destui pentru strictul necesar

Potrivit rezultatelor sondajului distribuit de directorul general, Can Selçuki, pe Twitter, doar  27% dintre cei chestionați au spus că veniturile lor au fost „doar suficiente” pentru a-și acoperi cheltuielile.

Acuzat de „insulta președintelului”, din cauza unui articol despre incendiile forestiere

Columnistul Ender İmrek, de la ziarul de stânga Evrensel, se confruntă cu acuzații de insultare pe președinte într-un articol intitulat „ (Turcia arde, palatul [o referire la Erdoğan]se uită” din 31 iulie 2021, în care a  raportat răspunsul guvernului la incendiile din țară din vara anului 2021.

Istanbul: Prețul la  transportul public crește pentru a doua oară anul acesta. Cât costă un bilet?

condus de principalul partid de opoziție, Partidul Popular Republican (CHP), a majorat pe 6 aprilie prețurile transportului public cu 40% din cauza inflației,

Miliarde de dolari pierduți: Invazia din Ucraina afectează domeniu vital din Turcia

Potrivit președintelui Federației pentru Afaceri Turistice și Cazare din Marea Egee, Mehmet İşler, cele trei milioane de ucraineni așteptați nu vor veni în Turcia în acest an, în timp ce sosirea celor șapte milioane de turiști ruși așteptați rămâne fără răspuns, în funcție de traiectoria războiului.

Cine este de vină pentru pentru invazia din Ucraina? Iată ce cred turcii

Cine este de vină pentru pentru invazia din Ucraina? Iată ce cred turcii