vineri, martie 29, 2024

Polonia- fermă împotriva migranţilor

Graniţele trebuie să fie sigilate, a declarat ministrul de externe polonez, Jacek Czaputowicz, în legătură cu criza migranţilor, menţionând totodată că ţara sa intenţionează să ofere asistenţă în zonele de vin migranţii, relatează vineri PAP.

”Politica noastră privind migraţia rămâne neschimbată. Credem – şi aceasta este ceea ce am spus în cursul recentei mele vizite în Germania – că fiecare stat are dreptul să invite refugiaţi, dar nu îi poate invita în altă ţară. Aceasta este evident pentru noi şi nu există nicio înţelegere în Polonia pentru aplicarea unui mecanism de relocare”, a declarat oficialul citat pentru postul de radio polonez.

Ministrul polonez a admis că a observat ”unele elemente pozitive” în contactele pe acest subiect între Polonia şi Comisia Europeană.

Ministrul polonez evocă posibila participare a Poloniei la o misiune în Marea Mediterană destinată să protejeze graniţa maritimă a UE şi rolul Frontex, o agenţie a UE responsabilă pentru protecţia frontierelor’

”O parte din conversaţia mea cu vicepreşedintele Comisiei Europene Frans Timmermans s-a referit la graniţe, posibila participare a Poloniei la o misiune în Marea Mediterană destinată să protejeze graniţa maritimă a UE şi rolul Frontex, o agenţie a UE responsabilă pentru protecţia frontierelor”, a adăugat Czaputowicz.

”Polonia crede că, mai presus de toate, este necesar să se sigileze graniţele pentru a preveni migraţia ilegală deoarece majoritatea persoanelor care intră în Europa sunt migranţi şi nu refugiaţi (…) Poate că există un semnal al unei uşoare schimbări de gândire în Comisia Europeană care arată că este necesar să ne axăm mai mult pe protecţia graniţelor şi asistenţa la faţa locului în Africa, Siria şi Irak”, a declarat ministrul de externe polonez, subliniind că ţara a continuat de asemenea să atragă atenţia asupra a ceea ce se întâmplă în Ucraina

http://www.mfa.gov.pl/en/news/minister_jacek_czaputowicz_meets_european_commission_vice_president_frans_timmermans;jsessionid=0365F02D174F004E0F8733A544BBB3FD.cmsap1p

Despăgubire de 4.670 de dolari pentru familiile minerilor care au murit în dezastru din Turcia

Deși, asigurarea pentru accidentele miniere a fost recent crescută la 1 milion de lire turcești (31.145 de dolari), familiile victimelor celor nouă mineri îngropați sub o alunecare de teren contaminată cu cianuri și acid sulfuric trebuie să se mulțumească cu suma de 150.000 de lire (4.670 de dolari).

Turcia a urcat 8 locuri în raportul Fericirii Mondiale. Bătrânii mai fericiți decât cei tineri

Raportul anual arată o schimbare notabilă, deoarece Statele Unite și Germania au coborât din primele 20 și sunt acum pe locurile 23, respectiv 24. Între timp, Costa Rica și Kuweit au făcut progrese semnificative, trecând în top 20 pe locurile 12 și, respectiv, 13.

Erdoğan va merge la Casa Albă pentru prima dată ca invitat a lui Joe Biden

Dacă informațiile se dovedesc adevărate, Erdogan și Biden, care au purtat deja discuții la summituri internaționale, se vor întâlni pentru prima dată în Biroul Oval.

Bulgaria în spațiului Schengen: Coadă de camioane de 20 de kilometri la Edirne

Bulgaria în spațiului Schengen: Coadă de camioane de 20 de kilometri la Edirne

Ionuț Cojocaru despre Ramadan și Atatürk: „Nu a fost interzisă religia.”/ „Președintele care a construit peste 13.000 de moschei..”(Part.I)

Ionuț Cojocaru, expert în politică externă și specializat în domeniul otoman și turc, a vorbit cu reporterii Zaman România despre islam, schimbările în societatea turcă în perioada lui Atatürk, dar și viața politică și religioasă din Turcia de azi.

Ionuț Cojocaru despre Ramadan: „Luna empatiei, luna solidarității, luna unității”.(Part II)

Ionuț Cojocaru, expert în politică externă și specializat în domeniul otoman și turc, a vorbit cu reporterii Zaman România, într-un articol în două părți. Prima parte conținând aspecte legate despre viața politică și religioasă de la Abdülhamid al II -lea, trecând în revistă perioada lui Ataturk până la Erdoğan.