vineri, aprilie 8, 2022

Piaţa energiei: Enel se extinde

Compania italiană de utilități Enel SpA caută oportunități pentru a se extinde prin achiziții în sectorul energiei din Brazilia, după ce a obținut o licență pentru operarea barajului hidroelectric Volta Grande, a afirmat Carlo Zorzoli, șeful operațiunilor locale, într-un interviu acordat Reuters.

Enel a cheltuit 1.490 miliarde de reali (473 milioane de dolari) pentru licența de operare a barajului hidroelectric Volta Grande, o uzină de 380 de megawați aflată în statul Minas Gerais. A fost a doua mare achiziție în sectorul energetice brazilian realizată în ultimii doi ani de Enel, care s-a concentrat pe investiții în America Latină, unde piața crește într-un ritm mai rapid decât în Europa.

Carlo Zorzoli a precizat că firma italiană analizează depunerea unei oferte pentru unele firme regionale de distribuție, deținute de compania de stat Centrais Elétricas Brasileiras SA, precum și pentru grupul de utilități Light SA.

enelEnel ia în considerare în acest an participarea la licitațiile pentru licențele noilor proiecte de energie eoliană și solară în Brazilia, a adăugat Zorzoli, fără a da amănunte suplimentare.

Compania de stat Centrais Elétricas Brasileiras SA (Eletrobras) vrea să vândă în următoarele luni șase dintre companiile sale de distribuție.

Sectorul energiei din Brazilia trece printr-un proces de consolidare, mulți jucători locali scoțându-și activele la vânzare pentru a-și reduce datoriile, într-o perioadă de înăsprire a creditării.

Distribuția energiei este unul dintre sectoarele care trece printr-o perioadă de consolidare.

În prezent, numărul operatorilor este prea mare. Licitația pentru Eletrobras pare a fi atractivă pentru investitori, a afirmat șeful Enel Brazilia.

În România, Enel deține 64,4% în Enel Distribuție Muntenia și Enel Energie Muntenia, 51% în Enel Distribuție Banat, Enel Distribuție Dobrogea și Enel Energie și 100% din acțiunile Enel România. Aceste companii gestionează o rețea de 91.000 de kilometri, ce distribuie aproximativ 14 TWh pe an (cu o cotă de piață de 34%), vând aproximativ 9 TWh/an unui număr de circa 2,6 milioane clienți, dintre care 2,4 milioane sunt clienți rezidențiali (aproximativ 20% din piața de retail) și 200.000 sunt companii.

Un nou sondaj arată că 60% din turci nu au bani destui pentru strictul necesar

Potrivit rezultatelor sondajului distribuit de directorul general, Can Selçuki, pe Twitter, doar  27% dintre cei chestionați au spus că veniturile lor au fost „doar suficiente” pentru a-și acoperi cheltuielile.

Prima zi de Ramazan în 2022.Un imam din Constanța răspunde la curiozitățile tale!

Musulmanii din întreaga lume sărbătoresc începând, de pe 2 aprilie, luna Ramadan, în care  30 de zile țin post negru de la zori zilei până la apus soarelui. Urmând ca pe 2 mai, familiile să se unească și să sărbătorească Ramadan Bayram.

Acuzat de „insulta președintelului”, din cauza unui articol despre incendiile forestiere

Columnistul Ender İmrek, de la ziarul de stânga Evrensel, se confruntă cu acuzații de insultare pe președinte într-un articol intitulat „ (Turcia arde, palatul [o referire la Erdoğan]se uită” din 31 iulie 2021, în care a  raportat răspunsul guvernului la incendiile din țară din vara anului 2021.

Erdogan modifică legile electorale pentru a-și asigura puterea la alegerile de anul viitor

Schimbările închid, de asemenea, o lacună care ar fi permis principalului partid pro-kurd al țării, în prezent al treilea ca mărime din parlament, să eludeze o potențială interdicție.

Istanbul: Faimosul iftar din Piața Sultanahmet interzis

Pe 23 martie, secretarul general al İBB, Can Akın Çağlar, a trimis o scrisoare de notificare biroului guvernatorului despre activitățile pe care municipalitatea plănuia să le desfășoare în timpul lunii Ramadan în tot orașul.

Asociație americană: Avocații turci sunt puși după gratii pentru că-și fac munca

Turcia: Avocații puși după gratii pentru că-și facă munca

Care este cea mai problemă din Turcia? Iată ce cred turcii

31,4% dintre persoane au spus că este violență domestică, 29,5% au spus că sunt toate problemele menționate în sondaj, inclusiv șomajul, presiunea familială sau socială și hărțuirea sexuală, 12 la sută au spus lipsa de educație, iar 6,2% au spus inegalitatea de gen.

Miliarde de dolari pierduți: Invazia din Ucraina afectează domeniu vital din Turcia

Potrivit președintelui Federației pentru Afaceri Turistice și Cazare din Marea Egee, Mehmet İşler, cele trei milioane de ucraineni așteptați nu vor veni în Turcia în acest an, în timp ce sosirea celor șapte milioane de turiști ruși așteptați rămâne fără răspuns, în funcție de traiectoria războiului.