luni, noiembrie 30, 2020

Întâlnire Péter Szijjártó- Teodor Meleșcanu, la Cluj Napoca

Conexiunile de transport dintre România și Ungaria se vor putea îmbogăți, în anii viitori, cu o nouă autostradă și cu un tren de mare viteză, a anunțat, luni, la Cluj-Napoca, ministrul afacerilor externe și comerțului exterior al Ungariei, Péter Szijjártó. El a avut o întâlnire la Cluj-Napoca cu omologul său român, Teodor Meleșcanu, împreună susținând o conferință de presă la Facultatea de Studii Europene a Universității Babeș-Bolyai (UBB).

”O știre bună este că până în anul 2020 vom dubla numărul conexiunilor prin autostrăzi dintre Ungaria și România, acum avem una, vom avea două. Acesta nu este o situație demnă de mândrie a noastră, dar sperăm ca dintre cele zece puncte de frontieră provizorii, două să le avem puncte de trecere oficiale în viitor. În Europa infrastructura de transport se dezvoltă mai ales pe căile ferate. Considerăm că proiectul unui tren de mare viteza care să lege Budapesta prin Cluj de București trebuie să fie prioritar. Deci, probabil, într-o primă fază se va realiza conectarea Budapestei cu Clujul și, într-o a doua etapă, cele două să fie legate printr-un tren de mare viteză”, a spus ministrul ungar.

Potrivit acestuia, un proiect privind securitatea energiei este în plină desfășurare, astfel încât în 2022 va fi posibil transportul a 4,4 miliarde de metri cubi de gaz între cele două țări.

”Și o veste bună din punctul de vedere al securității energiei, datorită cooperării operatorilor noștri de sistem, în 2019 deja vom avea posibilitatea de a transporta gaze naturale dinspre România înspre Ungaria, iar în 2022 va fi posibil să transportăm între Ungaria și România 4,4 miliarde de metri cubi de gaz”, a mai spus Péter Szijjártó.

Ministrul afacerilor externe și comerțului exterior al Ungariei, Péter Szijjártó, a avut luni o întâlnire de lucru cu ministrul afacerilor externe, Teodor Meleșcanu.

Ministrul roman de externe a participat la Cluj, în cursul dimineții, la deschiderea anului universitar al UBB, urmând ca ministrul Péter Szijjártó să participe la deschiderea anului Liniei Maghiare din cadrul aceleiași universități.

COVID-19: Turcia în Top 3 la numărul de infectați

Turcia a devenit cea de-a treia țară cu cel mai număr de cazuri noi de infectați cu COVID-19, relatează Duvar English.

COVID-19: Erdogan amenință că va introduce măsuri “dureroase”

Președintele turc Recep Tayyip Erdoğan a declarat, pe 25 noiembrie, după o ședință a partidului, că măsurile trebuie respectate pentru a evita alte măsuri mai dure.

COVID-19: Edilul Istanbulului anunță 201 decedați. Ministrul sănătății 153.” Ce ar trebui să fac? Ar trebui să tac?”

Primarul din Istanbul, Ekrem İmamoğlu a replicat criticilor legate de contestarea numărul oficial al infectaților cu COVID-19 anunțate de Ministerul Sănătății, relatează Duvar English.

Legătura turcilor cu pisicile, surprinsă într-o galerie de artă din Japonia

O fotografă din Japonia a făcut o expoziție de artă cu fotografii ale pisicilor din Turcia.

Noi măsuri contra COVID-19: Erdogan a anunțat carantină la sfârșitul săptămânii

Președintele turc, Recep Tayyip Erdoğan a anunțat noile măsuri contra coronavirus, care include și o carantină completă în weekend, începând de vineri seară până luni dimineață, relatează Daily Sabah.

Turcia: 1 persoană moare la fiecare 10 minute infectată cu COVID-19

Directorul medicilor de familie din Turcia (TTB), Nuri Seha Yüksel a explicat într-o conferință online, că datele oficiale ale Ministerului Sănătății arată că o persoană moare din cauza COVID-19 la fiecare 10 minute.

Turcia: 49 de deținuți au murit. 1.600 de deținuți bolnavi sunt încă după gratii

49 de prizonieri au murit în spatele gratiilor de la începutul anului, conform cifrelor Comisiei Asistenței pentru Drepturile Omului (İHD), relatează Duvar...

Tinerii voluntari din București au plantat copaci în Prahova

Organizația ADVU, împreună cu Asociația “ Se poate” și Down Plus București au derulat un proiect, în cadrul căruia tinerii au plantat copaci în județul Prahova.