28.2 C
București
miercuri, septembrie 16, 2020

Întâlnire Péter Szijjártó- Teodor Meleșcanu, la Cluj Napoca

Conexiunile de transport dintre România și Ungaria se vor putea îmbogăți, în anii viitori, cu o nouă autostradă și cu un tren de mare viteză, a anunțat, luni, la Cluj-Napoca, ministrul afacerilor externe și comerțului exterior al Ungariei, Péter Szijjártó. El a avut o întâlnire la Cluj-Napoca cu omologul său român, Teodor Meleșcanu, împreună susținând o conferință de presă la Facultatea de Studii Europene a Universității Babeș-Bolyai (UBB).

”O știre bună este că până în anul 2020 vom dubla numărul conexiunilor prin autostrăzi dintre Ungaria și România, acum avem una, vom avea două. Acesta nu este o situație demnă de mândrie a noastră, dar sperăm ca dintre cele zece puncte de frontieră provizorii, două să le avem puncte de trecere oficiale în viitor. În Europa infrastructura de transport se dezvoltă mai ales pe căile ferate. Considerăm că proiectul unui tren de mare viteza care să lege Budapesta prin Cluj de București trebuie să fie prioritar. Deci, probabil, într-o primă fază se va realiza conectarea Budapestei cu Clujul și, într-o a doua etapă, cele două să fie legate printr-un tren de mare viteză”, a spus ministrul ungar.

Potrivit acestuia, un proiect privind securitatea energiei este în plină desfășurare, astfel încât în 2022 va fi posibil transportul a 4,4 miliarde de metri cubi de gaz între cele două țări.

”Și o veste bună din punctul de vedere al securității energiei, datorită cooperării operatorilor noștri de sistem, în 2019 deja vom avea posibilitatea de a transporta gaze naturale dinspre România înspre Ungaria, iar în 2022 va fi posibil să transportăm între Ungaria și România 4,4 miliarde de metri cubi de gaz”, a mai spus Péter Szijjártó.

Ministrul afacerilor externe și comerțului exterior al Ungariei, Péter Szijjártó, a avut luni o întâlnire de lucru cu ministrul afacerilor externe, Teodor Meleșcanu.

Ministrul roman de externe a participat la Cluj, în cursul dimineții, la deschiderea anului universitar al UBB, urmând ca ministrul Péter Szijjártó să participe la deschiderea anului Liniei Maghiare din cadrul aceleiași universități.

Vizita lui Robert Spano, președintele CEDO în Turcia, a ucis încrederea în Curtea de la Strasbourg

Vizita lui Robert Spano, președintele CEDO în Turcia, a ucis încrederea în Curtea de la Strasbourg

CoronaVirus: 90% din turci consideră că trebuie impusă o interdicție de circulație națională

90% din populația Turciei consideră că ar trebui să fie impusă o interdicție de circulație la nivel național sau în fiecare provincie, conform unui sondaj realizat de sondajul Ipsos.

Turcia:Orele de lucru prin rotație, după ce numărul de infectați au depășit 1.700 de cazuri pe zi

Prefectul Istanbul a declarat, luni, că oficialii i-au în calcul planurile de rotație a programului de lucru pentru angajații din sectorul public și privat, după ce cazurile COVID-19 au depășit 1.700.

Istanbul: Hotel de lux va fi vândut după ce proprietarul nu și-a plătit datoriile

Les Ottomans, un hotel de lux din Istanbul, de tip boutique, în Bosfor, va fi vândut săptămâna aceasta după ce proprietarul nu a reușit să se răscumpere împrumuturile către o bancă.

Grecia îi împinge înapoi pe migranții care fug de persecuțiile guvernului lui Erdogan

Grecia ar fi împins înapoi spre Turcia 10 solicitanți de azil turci care au încercat să treacă, miercuri, râul Evros, a raportat site-ul de știri Tr724.

Constanța: Cum s-au deschis școlile în timpul pandemiei COVID-19

Însă, anul acesta, în prima zi de școală în instituțiile de învățământ din Constanța avut curțile pustii, dar pregătită cu semne care marchează distanțarea socială, bannere care anunță obligativitatea purtării de mască, dezinfectante, și tot ce este necesar pentru protecția elevilor.

Turcia: Profesor condamnat, ținut în cătușe la înmormântarea fiicei sale

Un profesor închis pentru presupusă apartenență la o organizație teroristă a fost ținut în cătușe, sâmbătă, la înmormântarea fiicei sale de doar 21 de ani, relatează Stockholm Center for Freedome.

Ankara: Mandat de arestare pentru 60 de avocați sunt acuzații de terorism

Procuratura șefă din Ankara a emis, vineri, mandate de arestare pentru 60 de avocați acuzați de terorism, relatează Turkish Minutes.