marți, iunie 15, 2021

Întâlnire Péter Szijjártó- Teodor Meleșcanu, la Cluj Napoca

Conexiunile de transport dintre România și Ungaria se vor putea îmbogăți, în anii viitori, cu o nouă autostradă și cu un tren de mare viteză, a anunțat, luni, la Cluj-Napoca, ministrul afacerilor externe și comerțului exterior al Ungariei, Péter Szijjártó. El a avut o întâlnire la Cluj-Napoca cu omologul său român, Teodor Meleșcanu, împreună susținând o conferință de presă la Facultatea de Studii Europene a Universității Babeș-Bolyai (UBB).

”O știre bună este că până în anul 2020 vom dubla numărul conexiunilor prin autostrăzi dintre Ungaria și România, acum avem una, vom avea două. Acesta nu este o situație demnă de mândrie a noastră, dar sperăm ca dintre cele zece puncte de frontieră provizorii, două să le avem puncte de trecere oficiale în viitor. În Europa infrastructura de transport se dezvoltă mai ales pe căile ferate. Considerăm că proiectul unui tren de mare viteza care să lege Budapesta prin Cluj de București trebuie să fie prioritar. Deci, probabil, într-o primă fază se va realiza conectarea Budapestei cu Clujul și, într-o a doua etapă, cele două să fie legate printr-un tren de mare viteză”, a spus ministrul ungar.

Potrivit acestuia, un proiect privind securitatea energiei este în plină desfășurare, astfel încât în 2022 va fi posibil transportul a 4,4 miliarde de metri cubi de gaz între cele două țări.

”Și o veste bună din punctul de vedere al securității energiei, datorită cooperării operatorilor noștri de sistem, în 2019 deja vom avea posibilitatea de a transporta gaze naturale dinspre România înspre Ungaria, iar în 2022 va fi posibil să transportăm între Ungaria și România 4,4 miliarde de metri cubi de gaz”, a mai spus Péter Szijjártó.

Ministrul afacerilor externe și comerțului exterior al Ungariei, Péter Szijjártó, a avut luni o întâlnire de lucru cu ministrul afacerilor externe, Teodor Meleșcanu.

Ministrul roman de externe a participat la Cluj, în cursul dimineții, la deschiderea anului universitar al UBB, urmând ca ministrul Péter Szijjártó să participe la deschiderea anului Liniei Maghiare din cadrul aceleiași universități.

Fostul director al Samanyolu condamnat la 1.406 de ani

Fostul director al Samanyolu condamnat la 1.406 de ani

Turcia:Aproximativ 750.000 de cupluri se căsătoresc în următoarele 3 luni, de frica măsurilor COVID-19

Turcia: Aproximativ 750.000 de cupluri se căsătoresc în următoarele 3 luni, de frica măsurilor COVID-19

Turcia: Peste 720.000 de minori exploatați prin muncă

Peste 720.000 de minori din Turcia trebuie să lucreze pentru a contribui la venitul gospodăriei, potrivit unui raport elaborat de ministerului al...

Partidul lui Erdogan a pierdut aproximativ 13% din votanți, după declarațiile mafiotului turc

Partidul lui Erdogan a pierdut aproximativ 13% din votanți, după declarațiile mafiotului turc

Human Rights Watch cere investigarea dispariției profesorului, care riscă să fie deportat în Turcia

Human Rights Watch cere investigarea dispariției profesorului, care riscă să fie deportat în Turcia

Comitetul ONU cere de urgență Turciei să ia măsuri în cazul profesorului dispărut

Comitetul ONU cere de urgență Turciei să ia măsuri în cazul profesorului dispărut

Un turc a ajutat din greșeală FBI să aresteze 800 de infractori

Un turc a ajutat din greșeală FBI în capturarea a aproximativ 800 de infractori din întreaga lume după ce mii de oameni...