marți, mai 17, 2022

Peste 72 la sută dintre turci sunt îngrijorați că nu pot plăti utilitățile

72 la sută dintre turci sunt îngrijorați că nu își pot permite să plătească facturile în următoarele șase luni, conform unui nou sondaj, conform Ahval News.

Noul studiu realizat de firma de cercetare de piață Ipsos arată că turcii se așteaptă, de asemenea, la o scădere a venitului lor disponibil, 63% spunând că se așteaptă la o scădere semnificativă a nivelului de trai. 

Doar șase la sută se așteaptă ca nivelul lor de viață să crească mult, în timp ce alți 11 la sută cred că se va ridica puțin.

Aproape jumătate, 44 la sută, au declarat că intenționează să reducă utilizarea de încălzire, electricitate sau apă.

80 la sută dintre participanți se așteaptă ca inflația să continue să crească cel puțin până la sfârșitul anului.

Principalele trei motive pe care turcii le-au invocat drept motiv pentru creșterea prețurilor de consum au fost imigrația în Turcia, ratele dobânzilor și politicile guvernamentale. Starea economiei globale și a întreprinderilor care obțin profituri excesive au urmat principalele motive. Alte motive semnificative invocate au fost războiul din Ucraina și pandemia de COVID-19.

Turcia a cunoscut o inflație în creștere rapidă în ultimele luni, ajungând la 69,97% în aprilie. Lira a pierdut 44% din valoare în 2021.

Creșterile prețurilor vor încetini după luna mai, susține, vineri, ministrul turc de finanțe, Nureddin Nebati.

Erdogan își elimină concurența. Politician condamnat, cu interdicție de a mai face politică timp de cinci ani

Curtea de Casație a Turciei a decis o condamnare pentru una dintre numele vehiculate pentru alegerile din 2023, pentru primăria din Istanbul, conform presei turcești.

Turcia: Pedeapsă cu închisoare majorată pentru stocarea de alimente

Ministrul Justiției, Bekir Bozdağ a anunțat că autoritățile turce lucrează la resetarea pedepsei cu închisoare cu până la trei ani, pentru stocarea de elimente, pe fondul crizei economice.

Turcia: Lucrătorii migranți sunt exploatați de angajatori 

Eyüp Özer de la United Metal Workers Union (Birlesik Metal Is) a declarat că mulți migranți nu pot obține un permis de muncă.

O gafă a dus la un scandal. Primarul Istanbulului ar putea pierde șansa la președinție în 2023

Edilul Istanbulul este unul dintre posibili candidați ai opoziției pentru alegerile prezidențiale din 2023, însă o mică greșeală a dus la un întreg scandal, care ar putea schimba traiectoria politici din Turcia. 

Uigurii apel disperat către ONU:  ”Nu credeți guvernul chinez, trebuie să ne credeți pe noi”

Uigurii apel disperat către ONU:  ”Nu credeți guvernul chinez, trebuie să ne credeți pe noi”

Erdogan și mecanismele de finanțare a terorismului pentru a-și viza adversarii

Persoanele ale căror nume apar pe listele publicate s-au confruntat cu diverse repercusiuni, inclusiv înghețarea sau închiderea conturilor, scoruri negative de credit și diverse alte dificultăți personale și financiare în țările occidentale.

Erdogan nu vrea Suedia și Finlandei în NATO: ”Au devenit un refugiu pentru terorism”

„Urmărim evoluțiile (despre procesul lor de aderare la NATO), însă nu vedem acest lucru în mod pozitiv. Țările scandinave sunt ca un refugiu sigur pentru organizațiile teroriste. PKK, DHKP-C și-au făcut cuib în țări precum Suedia sau Olanda. Sau chiar au un loc în parlamentele lor. În acel moment, nu putem considera asta într-un mod pozitiv”, a susținut  Erdoğan, într-un discurs.

Ankara: 11 femei inculpate pentru că au făcut oțet în închisoarea

O anchetă a fost declanșată asupra deținutelor din închisoarea pentru femei din Sincan, în august, 2021, sub acuzația de „transfer obiecte interzise într-o închisoare sau la locul de arest” , precum sticle de plastic cu apă și apă gazoasă.