marți, aprilie 9, 2024

Peste 52.000 de persoane investigate în 4 ani pentru insultarea lui Erdoğan

Peste 52.000 de anchete au fost deschise cu privire la acuzații de insultate a președintelui Recep Tayyip Erdoğan sau a guvernului său, între 2019 și 2022, conform Birgun.

Potrivit datelor Ministerului Justiției, 52.348 de cetățeni au fost anchetați sub acuzația de insultare a președintelui, care este o infracțiune conform controversatului articol 299 din Codul penal al Turciei (TCK), sau de insultare a națiunii, statului, republicii sau instituțiilor statului turc, care este subliniat la articolul 301.

Peste 16.000 de persoane investigate în 2022

Numărul persoanelor investigate în temeiul articolelor 299 și 301 din TCK, care a fost de 13.731 în 2019, 9.560 în 2020 și 12.304 în 2021, a crescut la 16.753 în 2022, potrivit statisticilor ministerului.

Ziarul Birgün a subliniat faptul că, deși Erdoğan a încercat să se prezinte ca un „politician deschis la critică” în timpul mitingului electoral al partidului său din vestul provinciei İzmir din 10 martie, unde a îndemnat participanții să „spună adevărul în față”, datele oficiale indica contrariul.

4 ani de închisoare

Cine îl jignește pe președinte riscă până la patru ani de închisoare, pedeapsă care poate fi majorată dacă infracțiunea a fost comisă prin intermediul mass-media.

Orice persoană care critică guvernul poate fi condamnată la până la doi ani. Cazurile de insulte provin, în general, din postările pe rețelele sociale distribuite de oponenții lui Erdoğan.

Cazurile deschise pentru insultă înainte de Erdogan

Doar 1.716 cazuri de insultă au fost depuse în timpul mandatului celor cinci președinți care l-au precedat pe Erdogan. Poliția și sistemul judiciar turcesc au perceput chiar și cele mai minore critici la adresa președintelui sau a guvernului său ca o insultă în ultimul deceniu.

Turcia. Fără taxe de drum și transportul public gratuit timp de 9 zile, cu ocazia Ramadan Bayram

În urma unui decret al președintelui Recep Tayyip Erdogan, Ministrului Transporturilor și Comunicațiilor, Abdulkadir Uraloglu, a anunțat drumurile și podurile publice vor fi gratuite timp de nouă zile în Istanbul, Ankara și Izmir.

Au făcut istorie! 11 orașe conduse de femei în Turcia.Cea mai tânără primăriță are 22 de ani

11 din 81 de provincii turcești vor avea primari femei, în ciuda faptul că în perioada premergătoare alegerilor locale din 31 martie, listele de candidați pentru primari au fost insuficiente în ceea ce privește egalitatea de gen pentru aproape toate partidele.

VIDEO.Istanbul: 29 de persoane ucise în incendiu de la un club de noapte

Cel puțin 29 de persoane au murit într-un incendiu care a început în timpul lucrărilor de reparații în timpul zilei la un...

Cină de Iftar cu Andrew Tate. Canalul de stat, TRT, difuzează un interviu exclusiv

Yusuf Erim, redactor general al canalului, a împărtășit un fragment din cina sa cu Tate și a spus că cei doi au vorbit despre „problemele lui juridice, viitorul rețelelor sociale, geopolitică și multe altele”.

Antalya: Povestea ciobanului care locuiește de 17 ani singur în munți

Turma de capre a lui Çabuk a fost furată peste noapte, în 2007. Acesta a spus că și-a închis caprele și, când s-a trezit dimineața, nu mai era niciuna.