vineri, aprilie 19, 2024

Peste 100 de persoane şi entităţi de business din România apar în documentele Panama Papers

În documentele Panama Papers, apar offshore-uri care au legătură cu România,109 persoane şi entităţi de business, printre care Sorin Ovidiu Vîntu, Cristian Borcea şi Corneliu Iacobov.

Opt offshoreuri au legătură cu România: Overseas Enterprises Holding Corp., Osida Services Ltd., Ubras Ltd., Valdres Inc., Pemal International Ltd., Aldwyn Consultants Limited, Yes You Home Limited, Transatlantic Shiping & Management Limited.

Pe lista celor 109 persoane şi entităţi de business din România apar, între alţii, Sorin Ovidiu Vîntu, Cristian Borcea, Said Baaklini, Corneliu Iacobov, dar şi OMV Petrom.

Muzeele din Turcia: 4 milioane de vizitatori în primele 3 luni a anului 2024. Care au fost cele mai vizitate muzee

Potrivit unui anunț recent făcut de Ministrul Culturii și Turismului, Mehmet Nuri Ersoy, în special, Muzeul Mevlana din orașul central Konya a atras peste 383.000 de vizitatori, urmat de situl arheologic Hierapolis, din provincia vestică Denizli, cu 259.000 de vizitatori. 

Din Dubai până în Chile, serialele turcești cuceresc lumea. Cum sunt produse faimoasele seriale

În cartierului Tophane, din Istanbul, pescărușii sunt împrăștiați de o dronă care filmează un polițist care arestează tânără. Filmarea este numit „Dengeler”, unul dintre cele aproximativ 60 filmate anual în Turcia, care au făcut ca Istanbulul și alte orașe turcești să fie cunoscute telespectatorilor din aproape 170 de țări din întreaga lume. 

Președintele Germaniei în vizită în Turcia. Prima întâlnire cu primarul Istanbulului, apoi cu Erdogan

Președintele Frank-Walter Steinmeier va călătorii în Republica Turcia în perioada 22-24 aprilie 2024, cu ocazia împlinirii a 100 de ani de la stabilirea relațiilor diplomatice între cele două țări.

Boicot! Turcii nu merg în weekend la restaurant. „Aceasta nu este inflație, este profit”

Organizatorii și susținătorii boicotului susțin că întreprinderile folosesc inflația din Turcia ca o scuză pentru a-și crește profiturile. Boicotul urmărește să protesteze prețurile crescute pentru porții mai mici, precum și creșterea costului vieții.