miercuri, mai 22, 2024

Partidul lui Erdogan cheltuiește banii contribuabililor pentru a-și finanța trolii din rețelele sociale


Liderul principalului partid din opoziție  a acuzat partidul lui Erdogan că are o armată de troli pe rețele sociale, finanțată de Trezorerie, pentru a promova politicile AKP și a discredita oponenții și criticii, conform Turkish Minutes.

Kemal Kılıçdaroğlu a lansat un nou videoclip pe rețelele de socializare în care a vorbit despre armata de troli a AKP, a cărei existență este cunoscută de mult în Turcia și despre modul în care este atacat personal de acești troli.

Liderul CHP a spus că există câteva grupuri în Turcia care sunt sprijinite și finanțate de AKP, astfel încât să poată continua ca partidul de guvernământ și că trolii din rețelele sociale sunt unul dintre acele grupuri.

„Ei [guvernul] mai întâi vă iau banii din Trezorerie și îi transferă lor [trolilor] Dar Trezoreria nu mai este suficientă pentru a-i susține, așa că cresc impozitele și prețurile din ce în ce mai mult. În cele din urmă, tu ești din nou cel care plătești prețul”, afirmă Kılıçdaroğlu.

Oficial  a spus că a însărcinat un grup de cercetători care studiază trolii de pe internet ai AKP și că aceștia au prezentat un raport care detaliază modul în care funcționează această „structură ilegală”, precum și numele lor pe rețelele de socializare.

Kılıçdaroğlu a spus că în ultimele șase luni au fost postate peste 700.000 de tweet-uri care i-au etichetat contul de Twitter și că 300.000 dintre aceste tweet-uri au fost postate de trolii AKP.

 El a dezvăluit, de asemenea, numele mai multor troli AKP care îl hărțuiesc și îl blestemă în mod constant pe rețelele de socializare și le-a cerut trolilor să renunțe, avertizând că aceștia se pot confrunta cu consecințe grave pentru acțiunile lor în fața legii, odată ce AKP va fi plecat de la putere.

„Orice acțiune a acestui guvern este ilegală. Ei folosesc resursele statului pentru a comite infracțiuni. Ne interceptează telefoanele, ne urmăresc fiecare pas pe camerele CCTV. Ei discreditează oamenii prin intermediul unei armate de troli digitale. Aceasta este singura grijă a guvernului în timp ce oamenii suferă de probleme financiare”, a spus Kılıçdaroğlu.

În iunie 2020, Twitter a dezvăluit trei noi operațiuni de informare legate de stat care au avut loc pe platforma sa în acel an, inclusiv una în Turcia care este legată de AKP. Compania a spus că postări sunt folosite pentru a promova propaganda, a răspândi dezinformarea sau a ataca criticii guvernului.

„Pe baza analizei noastre a indicatorilor tehnici ai rețelei și a comportamentului contului, colectarea de conturi false și compromise a fost folosită pentru a amplifica narațiunile politice favorabile AKP și a demonstrat un sprijin puternic pentru președintele Erdoğan”, conform comunicatului Twitter.

Turcia. Scandal în urma unei gafe diplomatice. Simbol al radicalizări islamice la întâlnirea cu arhiepiscopul din Franța

Cemil Yıldırım, consulul general al Turciei în orașul francez Lyon, a stârnit critici pentru faptul că a făcut un gest islamic controversat în timpul unei vizite la arhiepiscopul orașului, care a adus din nou sub supraveghere acreditările diplomaților turci.

Vești bune pentru români! Călătorii în Turcia doar cu actul de identitate 

Decizia președintelui turc, Recep Tayip Erdogan,  privind scutirea de viză pentru cetățenii români titulari ai cărții de identitate pentru călătoriile lor turistice și permisele de tranzit în Turcia a fost publicată în Monitorul Oficial. 

Detalii despre vizita lui Ciolacu în Turcia. 21 de salbe de tun, comerț și călătorii fără buletin

Prim-ministrul Marcel Ciolacu a fost primit, marţi la Palatul Prezidenţial din Ankara, de către preşedintele Recep Tayyip Erdogan, cu 21 de salve de tun, cu o ceremonial militar cu garda de onoare şi intonarea imnurilor de stat ale României şi Turciei.

​​Verdic în cazul Kobani: Liderul Demirtaș condamnat la 42 de ani

În acest dosar-maraton, majoritatea celor 108 acuzaţi au fost condamnaţi, dar câţiva au fost achitaţi. Procurorii ceruseră închisoare pe viaţă împotriva a 36 dintre acuzaţi, printre care Selahattin Demirtas.

Victorie surprinzătoare! Fenerbahce, formată din 10 jucători, a câștigat meciul împotriva Galatasaray

Fenerbahce a jucat cu doar 10 oameni după ce Alexander Djiku a primit un cartonaș roșu în minutul 21 la RAMS Park. 

Guvernul Ciolacu în Ankara: 6 acorduri semnate între Turcia și România

În cadrul vizitei, vestea bună despre călătorii românilor în Turcia, doar cu buletinul, a fost transmisă cetățenilor români, iar între cele două țări au fost semnate 6 acorduri. 

18 mai. Genocidul tătarilor. 80 de ani de la „Ziua Neagră” a poporului tătar

Pe 18 mai 1944, dimineață devreme, trupele sovietice de securitate s-au răspândit în toată peninsula Crimeea. Au înconjurat casele și satele tătarilor, adunând întreaga populație de aproape 200.000 de oameni sub amenințarea armei. 

Regimul din Turcia nu cruță minorii: adolescenții povestesc trauma arestării

Acestea au spus că poliția le-a percheziționat acasă de dimineață, i-a dus la unitatea pentru minori de la secția de poliție Üsküdar, din Istanbul, în timp ce mama și sora mai mare au fost plasați cu alți deținuți adulți.