duminică, martie 26, 2023

Partidul lui Erdogan cheltuiește banii contribuabililor pentru a-și finanța trolii din rețelele sociale


Liderul principalului partid din opoziție  a acuzat partidul lui Erdogan că are o armată de troli pe rețele sociale, finanțată de Trezorerie, pentru a promova politicile AKP și a discredita oponenții și criticii, conform Turkish Minutes.

Kemal Kılıçdaroğlu a lansat un nou videoclip pe rețelele de socializare în care a vorbit despre armata de troli a AKP, a cărei existență este cunoscută de mult în Turcia și despre modul în care este atacat personal de acești troli.

Liderul CHP a spus că există câteva grupuri în Turcia care sunt sprijinite și finanțate de AKP, astfel încât să poată continua ca partidul de guvernământ și că trolii din rețelele sociale sunt unul dintre acele grupuri.

„Ei [guvernul] mai întâi vă iau banii din Trezorerie și îi transferă lor [trolilor] Dar Trezoreria nu mai este suficientă pentru a-i susține, așa că cresc impozitele și prețurile din ce în ce mai mult. În cele din urmă, tu ești din nou cel care plătești prețul”, afirmă Kılıçdaroğlu.

Oficial  a spus că a însărcinat un grup de cercetători care studiază trolii de pe internet ai AKP și că aceștia au prezentat un raport care detaliază modul în care funcționează această „structură ilegală”, precum și numele lor pe rețelele de socializare.

Kılıçdaroğlu a spus că în ultimele șase luni au fost postate peste 700.000 de tweet-uri care i-au etichetat contul de Twitter și că 300.000 dintre aceste tweet-uri au fost postate de trolii AKP.

 El a dezvăluit, de asemenea, numele mai multor troli AKP care îl hărțuiesc și îl blestemă în mod constant pe rețelele de socializare și le-a cerut trolilor să renunțe, avertizând că aceștia se pot confrunta cu consecințe grave pentru acțiunile lor în fața legii, odată ce AKP va fi plecat de la putere.

„Orice acțiune a acestui guvern este ilegală. Ei folosesc resursele statului pentru a comite infracțiuni. Ne interceptează telefoanele, ne urmăresc fiecare pas pe camerele CCTV. Ei discreditează oamenii prin intermediul unei armate de troli digitale. Aceasta este singura grijă a guvernului în timp ce oamenii suferă de probleme financiare”, a spus Kılıçdaroğlu.

În iunie 2020, Twitter a dezvăluit trei noi operațiuni de informare legate de stat care au avut loc pe platforma sa în acel an, inclusiv una în Turcia care este legată de AKP. Compania a spus că postări sunt folosite pentru a promova propaganda, a răspândi dezinformarea sau a ataca criticii guvernului.

„Pe baza analizei noastre a indicatorilor tehnici ai rețelei și a comportamentului contului, colectarea de conturi false și compromise a fost folosită pentru a amplifica narațiunile politice favorabile AKP și a demonstrat un sprijin puternic pentru președintele Erdoğan”, conform comunicatului Twitter.

Prima zi de Ramadan: Erdogan a luat masa cu victimele cutremurelor 

Vorbind cu supraviețuitorii cutremurului care locuiesc în complexul de containere din districtul Karacasu, Erdoğan a spus că nu există nicio odihnă sau pauză până când provinciile afectate de cutremur sunt reconstruite .

Lista celor mai fericite țări din lume. Turcia în top 106 din 150

Turcia, care era pe locul 112 în 2022, a ajuns pe locul 106 în acest 2023.

Newroz, sărbătoarea Primăverii. 224 de persoane arestate după ce au participat la eveniment în Istanbul

Aproximativ 224 de persoane au fost reținute în timpul evenimentului de la Istanbul pe motiv că „încercă să aducă bannere ilegale și strigă sloganuri ilegale”, potrivit Biroului guvernatorului din Istanbul.

47 de persoane au reținute după ce au oferit ajutor victimelor represiunii guvernului turc

În cadrul unei anchete declanșate de Procuratura Generală din İzmir, poliția a percheziționat casele a 57 de suspecți și a reținut 47 dintre aceștia, confiscându-le economiile, bijuterii, telefoane mobile și computere.

Turcia: 140.000 de dolari amendă pentru WhatsApp și Meta pentru că nu a numit o persoană de contact locală

Autoritatea Turcia pentru Protecția Datelor cu Caracter Personal (KVKK) a impus o amendă de 2.650.000 de lire (aproximativ 140.000 dolari) pe WhatsApp și Meta pentru că nu s-a înregistrat la Sistemul de Informații al Registrului Operatorilor de Date (VERBIS), conform presei turce.

Faimosul fotbalist, Mesut Özil se retrage din sport. Presa speculează că va fi parlament în partidul lui Erdogan

Fotbalistul turco-german, Mesut Özil și-a anunțat, miercuri, retragerea la vârsta de 34 de ani, iar presa turcă speculează cu privire la posibila sa numire în parlament din partea partidului lui Erdogan.

Kılıçdaroğlu, discurs către popor din bucătăria lui, cu Mărțisor legat la mână: „ Învingerea lui Erdoğan este cea mai ușoară parte”

Candidatul la președinție al Alianței Națiunilor și liderul Partidului Popular Republican (CHP), Kemal Kılıçdaroğlu, a spus, pe 20 martie, că opoziția este unită nu numai pentru a-l învinge pe președintele Erdogan, ci mai ales pentru a reconstrui țara.

Salvator din Craiova povestește despre experiența din Hatay: „Am văzut imagini de nedescris.”

O echipă formată din opt oameni şi şase câini din Dolj, a participat la salvarea victimelor cutremurului din Hatay, Turcia, la scurt...