joi, aprilie 7, 2022

Partidul lui Erdogan cheltuiește banii contribuabililor pentru a-și finanța trolii din rețelele sociale


Liderul principalului partid din opoziție  a acuzat partidul lui Erdogan că are o armată de troli pe rețele sociale, finanțată de Trezorerie, pentru a promova politicile AKP și a discredita oponenții și criticii, conform Turkish Minutes.

Kemal Kılıçdaroğlu a lansat un nou videoclip pe rețelele de socializare în care a vorbit despre armata de troli a AKP, a cărei existență este cunoscută de mult în Turcia și despre modul în care este atacat personal de acești troli.

Liderul CHP a spus că există câteva grupuri în Turcia care sunt sprijinite și finanțate de AKP, astfel încât să poată continua ca partidul de guvernământ și că trolii din rețelele sociale sunt unul dintre acele grupuri.

„Ei [guvernul] mai întâi vă iau banii din Trezorerie și îi transferă lor [trolilor] Dar Trezoreria nu mai este suficientă pentru a-i susține, așa că cresc impozitele și prețurile din ce în ce mai mult. În cele din urmă, tu ești din nou cel care plătești prețul”, afirmă Kılıçdaroğlu.

Oficial  a spus că a însărcinat un grup de cercetători care studiază trolii de pe internet ai AKP și că aceștia au prezentat un raport care detaliază modul în care funcționează această „structură ilegală”, precum și numele lor pe rețelele de socializare.

Kılıçdaroğlu a spus că în ultimele șase luni au fost postate peste 700.000 de tweet-uri care i-au etichetat contul de Twitter și că 300.000 dintre aceste tweet-uri au fost postate de trolii AKP.

 El a dezvăluit, de asemenea, numele mai multor troli AKP care îl hărțuiesc și îl blestemă în mod constant pe rețelele de socializare și le-a cerut trolilor să renunțe, avertizând că aceștia se pot confrunta cu consecințe grave pentru acțiunile lor în fața legii, odată ce AKP va fi plecat de la putere.

„Orice acțiune a acestui guvern este ilegală. Ei folosesc resursele statului pentru a comite infracțiuni. Ne interceptează telefoanele, ne urmăresc fiecare pas pe camerele CCTV. Ei discreditează oamenii prin intermediul unei armate de troli digitale. Aceasta este singura grijă a guvernului în timp ce oamenii suferă de probleme financiare”, a spus Kılıçdaroğlu.

În iunie 2020, Twitter a dezvăluit trei noi operațiuni de informare legate de stat care au avut loc pe platforma sa în acel an, inclusiv una în Turcia care este legată de AKP. Compania a spus că postări sunt folosite pentru a promova propaganda, a răspândi dezinformarea sau a ataca criticii guvernului.

„Pe baza analizei noastre a indicatorilor tehnici ai rețelei și a comportamentului contului, colectarea de conturi false și compromise a fost folosită pentru a amplifica narațiunile politice favorabile AKP și a demonstrat un sprijin puternic pentru președintele Erdoğan”, conform comunicatului Twitter.

Prima zi de Ramazan în 2022.Un imam din Constanța răspunde la curiozitățile tale!

Musulmanii din întreaga lume sărbătoresc începând, de pe 2 aprilie, luna Ramadan, în care  30 de zile țin post negru de la zori zilei până la apus soarelui. Urmând ca pe 2 mai, familiile să se unească și să sărbătorească Ramadan Bayram.

Erdogan modifică legile electorale pentru a-și asigura puterea la alegerile de anul viitor

Schimbările închid, de asemenea, o lacună care ar fi permis principalului partid pro-kurd al țării, în prezent al treilea ca mărime din parlament, să eludeze o potențială interdicție.

Care este cea mai problemă din Turcia? Iată ce cred turcii

31,4% dintre persoane au spus că este violență domestică, 29,5% au spus că sunt toate problemele menționate în sondaj, inclusiv șomajul, presiunea familială sau socială și hărțuirea sexuală, 12 la sută au spus lipsa de educație, iar 6,2% au spus inegalitatea de gen.

Un nou sondaj arată că 60% din turci nu au bani destui pentru strictul necesar

Potrivit rezultatelor sondajului distribuit de directorul general, Can Selçuki, pe Twitter, doar  27% dintre cei chestionați au spus că veniturile lor au fost „doar suficiente” pentru a-și acoperi cheltuielile.

Cine este de vină pentru pentru invazia din Ucraina? Iată ce cred turcii

Cine este de vină pentru pentru invazia din Ucraina? Iată ce cred turcii

Istanbul: Faimosul iftar din Piața Sultanahmet interzis

Pe 23 martie, secretarul general al İBB, Can Akın Çağlar, a trimis o scrisoare de notificare biroului guvernatorului despre activitățile pe care municipalitatea plănuia să le desfășoare în timpul lunii Ramadan în tot orașul.

Acuzat de „insulta președintelului”, din cauza unui articol despre incendiile forestiere

Columnistul Ender İmrek, de la ziarul de stânga Evrensel, se confruntă cu acuzații de insultare pe președinte într-un articol intitulat „ (Turcia arde, palatul [o referire la Erdoğan]se uită” din 31 iulie 2021, în care a  raportat răspunsul guvernului la incendiile din țară din vara anului 2021.

Miliarde de dolari pierduți: Invazia din Ucraina afectează domeniu vital din Turcia

Potrivit președintelui Federației pentru Afaceri Turistice și Cazare din Marea Egee, Mehmet İşler, cele trei milioane de ucraineni așteptați nu vor veni în Turcia în acest an, în timp ce sosirea celor șapte milioane de turiști ruși așteptați rămâne fără răspuns, în funcție de traiectoria războiului.