joi, martie 28, 2024

Parteneriatul strategic cu SUA

Președintele Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, a precizat că în cadrul întâlnirii pe care a avut-o, marți, cu ambasadorul SUA la București, Hans Klemm, a reiterat punctul de vedere susținut și la Washington, conform căruia, în urma Parteneriatului strategic cu Statele Unite, România trebuie să înceapă să aibă de câștigat și din punct de vedere economic.

Liviu Dragnea despre Parteneriatul strategic cu SUA: Pe partea economică trebuie să avem și avantaje

 

„Parteneriatul strategic dintre România și Statele Unite este extrem de important pentru noi și foarte bun. El trebuie să înceapă și să aibă o componentă economică substanțială. Adică, Roklemm_58988100-300x150mânia să înceapă să aibă și de câștigat din punct de vedere economic de pe urma acestui parteneriat strategic, care din punct de vedere al apărării este în regulă, din punct de vedere militar este în regulă, dar e bine pentru noi, și cred că și pentru americani, ca acest parteneriat să aibă o componentă economică efectivă (…) investiții americane în România”, a declarat Dragnea pentru B1Tv.

El a adăugat că răspunsul reprezentanților SUA a fost unul pozitiv, existând și rezultate din acest punct de vedere.

„România trebuie doar prezentată. A venit Exxon, am avut întâlnire cu vicepreședintele Exxon, am avut întâlnire cu cei de la Bell Helicopter. Încep să fie interesați. Și cu orice oficial american cu care mă văd — ambasador sau orice alt oficial de la Washington — spun lucrul acesta. Și îl spun și public: să vină să investească. România e o țară stabilă din punct de vedere politic, o țară stabilă din punct de vedere economic. Este, a fost multă vreme o insulă de stabilitate în zonă. Este interesantă pentru ei din punct de vedere militar. Vreau să fie interesantă pentru ei și din punct de vedere economic. Pentru că vreau ca și românii să simtă în buzunarele lor efectele benefice ale acestui parteneriat strategic. România a fost foarte loială și foarte serioasă în cadrul acestui parteneriat și va fi în continuare. Orice solicitare a partenerilor americani a fost acceptată. Dar, repet, pe partea economică trebuie să avem și avantaje. (…) Și răspunsul a fost pozitiv. Și la Washington, și aici. Și lucrurile încep să se întâmple”, a spus el.

De asemenea, președintele Camerei Deputaților a precizat că în cadrul întâlnirii cu ambasadorul Hans Klemm a fost abordată și tema înființării Muzeului Holocaustului în România.

 

„A venit domnul Radu Ioanid din Statele Unite. De asemenea, a venit împreună cu dumnealui domnul ambasador Klemm. Am discutat despre câteva chestiuni legate de Muzeul Holocaustului, care se va înființa în România. Este un lucru pe care l-am discutat cu domnul Ioanid și la Washington, când am fost. De asemenea, am discutat cu domnul ambasador despre evoluțiile din Uniunea Europeană și despre relațiile dintre Statele Unite și România”.

Ionuț Cojocaru despre Ramadan: „Luna empatiei, luna solidarității, luna unității”.(Part II)

Ionuț Cojocaru, expert în politică externă și specializat în domeniul otoman și turc, a vorbit cu reporterii Zaman România, într-un articol în două părți. Prima parte conținând aspecte legate despre viața politică și religioasă de la Abdülhamid al II -lea, trecând în revistă perioada lui Ataturk până la Erdoğan.

Bulgaria în spațiului Schengen: Coadă de camioane de 20 de kilometri la Edirne

Bulgaria în spațiului Schengen: Coadă de camioane de 20 de kilometri la Edirne

Ionuț Cojocaru despre Ramadan și Atatürk: „Nu a fost interzisă religia.”/ „Președintele care a construit peste 13.000 de moschei..”(Part.I)

Ionuț Cojocaru, expert în politică externă și specializat în domeniul otoman și turc, a vorbit cu reporterii Zaman România despre islam, schimbările în societatea turcă în perioada lui Atatürk, dar și viața politică și religioasă din Turcia de azi.

Despăgubire de 4.670 de dolari pentru familiile minerilor care au murit în dezastru din Turcia

Deși, asigurarea pentru accidentele miniere a fost recent crescută la 1 milion de lire turcești (31.145 de dolari), familiile victimelor celor nouă mineri îngropați sub o alunecare de teren contaminată cu cianuri și acid sulfuric trebuie să se mulțumească cu suma de 150.000 de lire (4.670 de dolari).

Erdoğan va merge la Casa Albă pentru prima dată ca invitat a lui Joe Biden

Dacă informațiile se dovedesc adevărate, Erdogan și Biden, care au purtat deja discuții la summituri internaționale, se vor întâlni pentru prima dată în Biroul Oval.

Turcia a urcat 8 locuri în raportul Fericirii Mondiale. Bătrânii mai fericiți decât cei tineri

Raportul anual arată o schimbare notabilă, deoarece Statele Unite și Germania au coborât din primele 20 și sunt acum pe locurile 23, respectiv 24. Între timp, Costa Rica și Kuweit au făcut progrese semnificative, trecând în top 20 pe locurile 12 și, respectiv, 13.

Cel mai poluat oraș din Europa este în Turcia. Konya, singurul oraș din țară cu aer curat

Conform standardelor Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), valoarea PM2,5 ar trebui să fie de cel mult cinci μg/m3 pentru a respira aer curat într-o regiune.