luni, noiembrie 16, 2020

Parteneriat public/privat în IT la Politehnica Timișoara

Universitatea Politehnica din Timişoara (UPT) inaugurează  la Facultatea de Automatică şi Calculatoare, un nou laborator IT, acesta fiind cel de-al treilea amenajat cu sprijinul unei companii partenere.

Amenajarea laboratorului A306 reprezintă o investiţie de peste 29.000 de dolari, cu echipamente electronice şi mobilier, beneficiari fiind peste 600 de studenţi de la ciclul de licenţă şi master. Ei vor dobândi aici noţiunile de bază, deprinderi şi competenţe privind proiectarea, simularea, testarea, sinteza şi implementarea de circuite digitale utilizând limbaje de descriere hardware – VHDL.

„Evenimentul se înscrie în cadrul eforturilor UPT de a asigura cele mai bune condiţii de studiu pentru studenţii săi, dar şi pentru a avea absolvenţi bine pregătiţi să facă faţă cu succes pe piaţa muncii, în conformitate cu specializarea pe care au urmat-o”, a declarat, conform comunicatului, prorectorul UPT, conf.univ.dr.ing. Florin Drăgan.

Potrivit acestuia, investiţia este asigurată de mediul economic din Timişoara şi din zonă, care „a înţeles necesitatea susţinerii universităţii în dotarea laboratoarelor de specialitate cu echipamente şi aparatură de ultimă generaţie, care să asigure şi partea aplicativă a formării studenţilor”.

Astfel, se menţine o relaţie cât mai strânsă cu mediul economic şi prin stagiile de practică ale studenţilor la firme sau sprijinul acordat pentru elaborarea lucrărilor de diplomă.

Până în prezent, cu sprijinul respectivei companii partenere au mai fost amenajate două laboratoare, unul la Facultatea de Electronică, Telecomunicaţii şi Tehnologii Informaţionale şi unul la cea de Electrotehnică şi Electroenergetică, fiind demarate mai multe programe de internship prin care studenţii şi-au putut realiza diplomele de licenţă în cadrul companiei.

Cu sprijinul aceleiaşi companii a fost organizată vizita la Timişoara a laureatului Premiului Nobel pentru fizică dr. Robert W. Wilson, care a susţinut prelegeri pe teme ştiinţifice şi a dialogat cu studenţii UPT în cadrul programului Honeywell Initiative for Science and Engineering.


 

 

Primul ministru albanez a plantat copaci pentru Erdoğan

Premierul Edi Rama a plantat copaci în lacul Farka dın apropiere capitalei Tirana, ca parte a inițiativei Turciei de a planta 1.000...

Drame umane: Deținuții infectați cu COVID-19 în închisorile din Turcia: ”Am fost lăsați aici să murim”

Un deținut a trimis o scrisoare către oficialii turci și către presă, în care a descris condițiile în care trăiesc, raportând  tortura...

Pacienți străini COVID-19 care călătoresc în Turcia în ambulanțe aeriene private pentru tratament

Turcia a acceptat pacienții COVID-19 din străinătate care călătoresc în ambulanțe aeriene private la un cost de aproximativ 20.000 de dolari

Turcia interzice fumatul în locuri publice pentru a preveni răspândirea COVID-19

Ministerul de interne al Turciei a interzis fumatul în locurile publice din întreaga țară pentru a opri răspândirea COVID-19, relatează cotidianul britanic,...

Antalya a încheiat sezonul turistic cu 3,3 milioane de vizitatori străini

Majoritatea hotelurilor din Antalya, inima sectorului turistic turcesc ,și-au închis ușile până la următorul sezon de vacanță, care se așteaptă să înceapă...

Tineri soldați condamnați pe viață, achitați, după 4 ani. Cine plătește durerile bâlciului din Turcia?

Într-o dimineață din mijlocul verii a anului 2016, peste 400 de soldați turci au fost dezbrăcați, înfometați și chinuiți fizic și psihic, fotografiați într-un hambar de cai din Ankara.