marți, iulie 27, 2021

Parteneriat public/privat în IT la Politehnica Timișoara

Universitatea Politehnica din Timişoara (UPT) inaugurează  la Facultatea de Automatică şi Calculatoare, un nou laborator IT, acesta fiind cel de-al treilea amenajat cu sprijinul unei companii partenere.

Amenajarea laboratorului A306 reprezintă o investiţie de peste 29.000 de dolari, cu echipamente electronice şi mobilier, beneficiari fiind peste 600 de studenţi de la ciclul de licenţă şi master. Ei vor dobândi aici noţiunile de bază, deprinderi şi competenţe privind proiectarea, simularea, testarea, sinteza şi implementarea de circuite digitale utilizând limbaje de descriere hardware – VHDL.

„Evenimentul se înscrie în cadrul eforturilor UPT de a asigura cele mai bune condiţii de studiu pentru studenţii săi, dar şi pentru a avea absolvenţi bine pregătiţi să facă faţă cu succes pe piaţa muncii, în conformitate cu specializarea pe care au urmat-o”, a declarat, conform comunicatului, prorectorul UPT, conf.univ.dr.ing. Florin Drăgan.

Potrivit acestuia, investiţia este asigurată de mediul economic din Timişoara şi din zonă, care „a înţeles necesitatea susţinerii universităţii în dotarea laboratoarelor de specialitate cu echipamente şi aparatură de ultimă generaţie, care să asigure şi partea aplicativă a formării studenţilor”.

Astfel, se menţine o relaţie cât mai strânsă cu mediul economic şi prin stagiile de practică ale studenţilor la firme sau sprijinul acordat pentru elaborarea lucrărilor de diplomă.

Până în prezent, cu sprijinul respectivei companii partenere au mai fost amenajate două laboratoare, unul la Facultatea de Electronică, Telecomunicaţii şi Tehnologii Informaţionale şi unul la cea de Electrotehnică şi Electroenergetică, fiind demarate mai multe programe de internship prin care studenţii şi-au putut realiza diplomele de licenţă în cadrul companiei.

Cu sprijinul aceleiaşi companii a fost organizată vizita la Timişoara a laureatului Premiului Nobel pentru fizică dr. Robert W. Wilson, care a susţinut prelegeri pe teme ştiinţifice şi a dialogat cu studenţii UPT în cadrul programului Honeywell Initiative for Science and Engineering.


 

 

Situație gravă în Turcia: 1.555 de oameni și-au pierdut viața în accidente de muncă în 2021

Situație gravă în Turcia: 1.555 de oameni și-au pierdut viața în accidente de muncă în 2021

UNESCO cere Turciei un raport în care să detalieze modificările aduse în Hagia Sofia

UNESCO cere Turciei un raport în care să detalieze modificările aduse în Hagia Sofia

După vacanța de Bayram: Blocaje în trafic. Cazurile de COVID-19 în creștere

Creșterea numărului de oameni și-au vizitat familiile sau au mers în stațiunile de pe litoralul turcesc, cu ocazia Kurban Bayram au dus...

NewYork: Moscheea finanțată de guvernul refuză servicii funerale susținătorilor Mișcării Gülen

Moscheea Brooklyn Eyup Sultan, care este finanțată și operată de Direcția pentru Afaceri Religioase din Turcia (Diyanet) refuză serviciile religioase a cetățenilor...

În Kârgâzstan, profesorul profesor de top. În Turcia, terorist

În Kârgâzstan, profesorul profesor de top. În Turcia, terorist

Moment viral: Erdogan adoarme în timpul unui discurs

Un videoclip a ajuns viral pe rețelele de socializare cu președintele turc,Recep Tayyip Erdoğan adormind o clipă în timp ce se adresa...

Turcia: Până la 5 ani de închisoare pentru „dezinformare” pe rețelele de socializare

Turcia: Până la 5 ani de închisoare pentru „dezinformare” pe rețelele de socializare