luni, mai 17, 2021

Parteneriat public/privat în IT la Politehnica Timișoara

Universitatea Politehnica din Timişoara (UPT) inaugurează  la Facultatea de Automatică şi Calculatoare, un nou laborator IT, acesta fiind cel de-al treilea amenajat cu sprijinul unei companii partenere.

Amenajarea laboratorului A306 reprezintă o investiţie de peste 29.000 de dolari, cu echipamente electronice şi mobilier, beneficiari fiind peste 600 de studenţi de la ciclul de licenţă şi master. Ei vor dobândi aici noţiunile de bază, deprinderi şi competenţe privind proiectarea, simularea, testarea, sinteza şi implementarea de circuite digitale utilizând limbaje de descriere hardware – VHDL.

„Evenimentul se înscrie în cadrul eforturilor UPT de a asigura cele mai bune condiţii de studiu pentru studenţii săi, dar şi pentru a avea absolvenţi bine pregătiţi să facă faţă cu succes pe piaţa muncii, în conformitate cu specializarea pe care au urmat-o”, a declarat, conform comunicatului, prorectorul UPT, conf.univ.dr.ing. Florin Drăgan.

Potrivit acestuia, investiţia este asigurată de mediul economic din Timişoara şi din zonă, care „a înţeles necesitatea susţinerii universităţii în dotarea laboratoarelor de specialitate cu echipamente şi aparatură de ultimă generaţie, care să asigure şi partea aplicativă a formării studenţilor”.

Astfel, se menţine o relaţie cât mai strânsă cu mediul economic şi prin stagiile de practică ale studenţilor la firme sau sprijinul acordat pentru elaborarea lucrărilor de diplomă.

Până în prezent, cu sprijinul respectivei companii partenere au mai fost amenajate două laboratoare, unul la Facultatea de Electronică, Telecomunicaţii şi Tehnologii Informaţionale şi unul la cea de Electrotehnică şi Electroenergetică, fiind demarate mai multe programe de internship prin care studenţii şi-au putut realiza diplomele de licenţă în cadrul companiei.

Cu sprijinul aceleiaşi companii a fost organizată vizita la Timişoara a laureatului Premiului Nobel pentru fizică dr. Robert W. Wilson, care a susţinut prelegeri pe teme ştiinţifice şi a dialogat cu studenţii UPT în cadrul programului Honeywell Initiative for Science and Engineering.


 

 

Enes Kanter a dat foc la înștiințarea de arestarea la cererea lui Erdogan

Faimosul baschetbalist, Enes Kanter a dat foc la înștiințarea de arestare trimisă la cererea președintelui Turciei, Recep Erdogan.

Hagia Sofia: Bannerul „Nu există alt Dumnezeu decât Allah” a stârnit controverse

Hagia Sophia a fost împodobită, vineri, cu un semn tradițional iluminat, cunoscut sub numele de mahya, pentru prima dată în 87 de ani, stârnind controverse, conform Ahval News.

Turcia relaxează măsurile COVID-19. Când va reveni la normal?

Turcia relaxează măsurile COVID-19. Când va reveni la normal?

Peste 26 la sută din turci nu își permit să acopere cheltuielile de bază

26,6 la sută dintre turci nu își permit să acopere costurile de bază ale traiului, pe când 54 la sută sunt la...

Moartea suspectă a jurnalistei de origine kazahă, rămâne fără răspuns după 3 ani

Un parlamentar din partidul de la conducere a făcut declarații despre moartea controversată a unei tinere jurnaliste de origine kurdă, conform Turkish Minutes.

Fostul ofițer de poliție, victimă a epurării practicate de guvernul turc, a murit la scurt timp după eliberare

Fostul ofițer de poliție, victimă a epurării practicate de guvernul turc, a murit la scurt timp după eliberare

Turcia: Inflația la nivel record

Inflația anuală din Turcia a urcat la 17,14 la sută în aprilie, la cel mai înalt nivel din ultimii doi ani, conform...