vineri, aprilie 8, 2022

Parteneriat public/privat în IT la Politehnica Timișoara

Universitatea Politehnica din Timişoara (UPT) inaugurează  la Facultatea de Automatică şi Calculatoare, un nou laborator IT, acesta fiind cel de-al treilea amenajat cu sprijinul unei companii partenere.

Amenajarea laboratorului A306 reprezintă o investiţie de peste 29.000 de dolari, cu echipamente electronice şi mobilier, beneficiari fiind peste 600 de studenţi de la ciclul de licenţă şi master. Ei vor dobândi aici noţiunile de bază, deprinderi şi competenţe privind proiectarea, simularea, testarea, sinteza şi implementarea de circuite digitale utilizând limbaje de descriere hardware – VHDL.

„Evenimentul se înscrie în cadrul eforturilor UPT de a asigura cele mai bune condiţii de studiu pentru studenţii săi, dar şi pentru a avea absolvenţi bine pregătiţi să facă faţă cu succes pe piaţa muncii, în conformitate cu specializarea pe care au urmat-o”, a declarat, conform comunicatului, prorectorul UPT, conf.univ.dr.ing. Florin Drăgan.

Potrivit acestuia, investiţia este asigurată de mediul economic din Timişoara şi din zonă, care „a înţeles necesitatea susţinerii universităţii în dotarea laboratoarelor de specialitate cu echipamente şi aparatură de ultimă generaţie, care să asigure şi partea aplicativă a formării studenţilor”.

Astfel, se menţine o relaţie cât mai strânsă cu mediul economic şi prin stagiile de practică ale studenţilor la firme sau sprijinul acordat pentru elaborarea lucrărilor de diplomă.

Până în prezent, cu sprijinul respectivei companii partenere au mai fost amenajate două laboratoare, unul la Facultatea de Electronică, Telecomunicaţii şi Tehnologii Informaţionale şi unul la cea de Electrotehnică şi Electroenergetică, fiind demarate mai multe programe de internship prin care studenţii şi-au putut realiza diplomele de licenţă în cadrul companiei.

Cu sprijinul aceleiaşi companii a fost organizată vizita la Timişoara a laureatului Premiului Nobel pentru fizică dr. Robert W. Wilson, care a susţinut prelegeri pe teme ştiinţifice şi a dialogat cu studenţii UPT în cadrul programului Honeywell Initiative for Science and Engineering.


 

 

Acuzat de „insulta președintelului”, din cauza unui articol despre incendiile forestiere

Columnistul Ender İmrek, de la ziarul de stânga Evrensel, se confruntă cu acuzații de insultare pe președinte într-un articol intitulat „ (Turcia arde, palatul [o referire la Erdoğan]se uită” din 31 iulie 2021, în care a  raportat răspunsul guvernului la incendiile din țară din vara anului 2021.

Asociație americană: Avocații turci sunt puși după gratii pentru că-și fac munca

Turcia: Avocații puși după gratii pentru că-și facă munca

Cine este de vină pentru pentru invazia din Ucraina? Iată ce cred turcii

Cine este de vină pentru pentru invazia din Ucraina? Iată ce cred turcii

Istanbul: Faimosul iftar din Piața Sultanahmet interzis

Pe 23 martie, secretarul general al İBB, Can Akın Çağlar, a trimis o scrisoare de notificare biroului guvernatorului despre activitățile pe care municipalitatea plănuia să le desfășoare în timpul lunii Ramadan în tot orașul.

Prima zi de Ramazan în 2022.Un imam din Constanța răspunde la curiozitățile tale!

Musulmanii din întreaga lume sărbătoresc începând, de pe 2 aprilie, luna Ramadan, în care  30 de zile țin post negru de la zori zilei până la apus soarelui. Urmând ca pe 2 mai, familiile să se unească și să sărbătorească Ramadan Bayram.

Un nou sondaj arată că 60% din turci nu au bani destui pentru strictul necesar

Potrivit rezultatelor sondajului distribuit de directorul general, Can Selçuki, pe Twitter, doar  27% dintre cei chestionați au spus că veniturile lor au fost „doar suficiente” pentru a-și acoperi cheltuielile.

Istanbul: Prețul la  transportul public crește pentru a doua oară anul acesta. Cât costă un bilet?

condus de principalul partid de opoziție, Partidul Popular Republican (CHP), a majorat pe 6 aprilie prețurile transportului public cu 40% din cauza inflației,

Miliarde de dolari pierduți: Invazia din Ucraina afectează domeniu vital din Turcia

Potrivit președintelui Federației pentru Afaceri Turistice și Cazare din Marea Egee, Mehmet İşler, cele trei milioane de ucraineni așteptați nu vor veni în Turcia în acest an, în timp ce sosirea celor șapte milioane de turiști ruși așteptați rămâne fără răspuns, în funcție de traiectoria războiului.