duminică, mai 26, 2024

Părinții băiatului ucis în protestele Gezi acuzați de insultarea președintelui Erdoğan

Părinții băiatul kurd care a fost ucis de o grenadă timpul  protestelor Gezi din 2013, se confruntă cu acuzații de insultarea președintelui pentru declarațiile pe care le-au făcut în urma unei audieri despre moartea fiului lor, conform Duvar English.

Gülsüm Elvan și Sami Elvan l-au acuzat pe președintelui Recep Tayyip Erdoğan că a dat ordinul, care a dus la moarte fiului lor.

„Adevăratul ucigaș în cazul nostru este președintele. Ucigașul copilului meu este persoana care era prim-ministru la acea vreme și este președintele în acest moment”, au mărturisit părinții lui Berkin Elvan.

Mama remarcase, de asemenea, că președintele a făcut mulțimea să o huiduie într-un miting din 2014 și l-a numit pe Berkin Elvan drept „terorist”.

„Copilul meu avea 14 ani când l-au împușcat. Nici măcar nu putea să se spele singur. Apoi a devenit terorist. Există un terorist mai mare decât tine?”, a subliniat mama înduretată.

Sami Elvan a mai spus că președintele a fost ucigașul fiului său, iar ofițerul de poliție care a tras grenada un „asasin”.

Procurorul i-a acuzat pe părinți că l-au insultat pe Erdoğan spunând că este un terorist și un criminal, iar părinții au susținut că au declarat doar adevărul.

Ofițerul care a tras grenada care l-a ucis pe Berkin Elvan a fost condamnat la 16 ani și opt luni de închisoare.

Vești bune pentru români! Călătorii în Turcia doar cu actul de identitate 

Decizia președintelui turc, Recep Tayip Erdogan,  privind scutirea de viză pentru cetățenii români titulari ai cărții de identitate pentru călătoriile lor turistice și permisele de tranzit în Turcia a fost publicată în Monitorul Oficial. 

Guvernul Ciolacu în Ankara: 6 acorduri semnate între Turcia și România

În cadrul vizitei, vestea bună despre călătorii românilor în Turcia, doar cu buletinul, a fost transmisă cetățenilor români, iar între cele două țări au fost semnate 6 acorduri. 

Albine mor din cauza pesticidelor:„Turcia este un paradis al mierii falsificate”

Districtul Bayramiç, din provincia Çanakkale de vest din Turcia a înregistrat moartea în masă de albine. Aproximativ 1600 de stupi de albine aparținând a 12 persoane au murit într-un weekend.

Detalii despre vizita lui Ciolacu în Turcia. 21 de salbe de tun, comerț și călătorii fără buletin

Prim-ministrul Marcel Ciolacu a fost primit, marţi la Palatul Prezidenţial din Ankara, de către preşedintele Recep Tayyip Erdogan, cu 21 de salve de tun, cu o ceremonial militar cu garda de onoare şi intonarea imnurilor de stat ale României şi Turciei.

Chiriile în Istanbul. Care este cea mai scumpă și cea mai ieftină zonă?

În consecință, Sarıyer a ocupat primul loc în districtele din Istanbul în ceea ce privește prețul chiriei locuințelor cu o medie de 51.591 de lire, urmat de Beșiktaș cu 41.500 de lire și Kadıköy cu 32.820 de lire. 

Sâmbăta Mamelor marchează cea de 1000 săptămână: „Nu ne mai rămân decât numele și fotografiile din brațele noastre”

Mamele s-au adunat din nou în Piața Galatasaray, din Istanbul, pe 25 mai, alături de mii de oameni, și au citit o declarație de presă pentru a-și comemora rudele dispărute. 

Istanbul. Alte 27 de persoane reținute după ce au participat la protestele de 1 mai

Persoanele reținute, marți, se numără printre cele 39 pentru care procurorii din Istanbul au emis cele mai recente mandate de reținere. Se fac eforturi pentru reținerea celor 12 suspecți rămași.

Victorie surprinzătoare! Fenerbahce, formată din 10 jucători, a câștigat meciul împotriva Galatasaray

Fenerbahce a jucat cu doar 10 oameni după ce Alexander Djiku a primit un cartonaș roșu în minutul 21 la RAMS Park.