sâmbătă, aprilie 9, 2022

Părinții băiatului ucis în protestele Gezi acuzați de insultarea președintelui Erdoğan

Părinții băiatul kurd care a fost ucis de o grenadă timpul  protestelor Gezi din 2013, se confruntă cu acuzații de insultarea președintelui pentru declarațiile pe care le-au făcut în urma unei audieri despre moartea fiului lor, conform Duvar English.

Gülsüm Elvan și Sami Elvan l-au acuzat pe președintelui Recep Tayyip Erdoğan că a dat ordinul, care a dus la moarte fiului lor.

„Adevăratul ucigaș în cazul nostru este președintele. Ucigașul copilului meu este persoana care era prim-ministru la acea vreme și este președintele în acest moment”, au mărturisit părinții lui Berkin Elvan.

Mama remarcase, de asemenea, că președintele a făcut mulțimea să o huiduie într-un miting din 2014 și l-a numit pe Berkin Elvan drept „terorist”.

„Copilul meu avea 14 ani când l-au împușcat. Nici măcar nu putea să se spele singur. Apoi a devenit terorist. Există un terorist mai mare decât tine?”, a subliniat mama înduretată.

Sami Elvan a mai spus că președintele a fost ucigașul fiului său, iar ofițerul de poliție care a tras grenada un „asasin”.

Procurorul i-a acuzat pe părinți că l-au insultat pe Erdoğan spunând că este un terorist și un criminal, iar părinții au susținut că au declarat doar adevărul.

Ofițerul care a tras grenada care l-a ucis pe Berkin Elvan a fost condamnat la 16 ani și opt luni de închisoare.

Cum afectează inflația Turcia: Legume la bucată, unele și extra-mature. „Care să aleg ardei sau carne?

Însă, inflația din Turcia care a atins un nivel record în ultimi 20 de ani, i-a forțat pe cetățenii turci să treacă prin situații dificile și mai nemaiîntâlnite până acum.

Miliarde de dolari pierduți: Invazia din Ucraina afectează domeniu vital din Turcia

Potrivit președintelui Federației pentru Afaceri Turistice și Cazare din Marea Egee, Mehmet İşler, cele trei milioane de ucraineni așteptați nu vor veni în Turcia în acest an, în timp ce sosirea celor șapte milioane de turiști ruși așteptați rămâne fără răspuns, în funcție de traiectoria războiului.

Un nou sondaj arată că 60% din turci nu au bani destui pentru strictul necesar

Potrivit rezultatelor sondajului distribuit de directorul general, Can Selçuki, pe Twitter, doar  27% dintre cei chestionați au spus că veniturile lor au fost „doar suficiente” pentru a-și acoperi cheltuielile.

Cine este de vină pentru pentru invazia din Ucraina? Iată ce cred turcii

Cine este de vină pentru pentru invazia din Ucraina? Iată ce cred turcii

Acuzat de „insulta președintelului”, din cauza unui articol despre incendiile forestiere

Columnistul Ender İmrek, de la ziarul de stânga Evrensel, se confruntă cu acuzații de insultare pe președinte într-un articol intitulat „ (Turcia arde, palatul [o referire la Erdoğan]se uită” din 31 iulie 2021, în care a  raportat răspunsul guvernului la incendiile din țară din vara anului 2021.

Istanbul: Faimosul iftar din Piața Sultanahmet interzis

Pe 23 martie, secretarul general al İBB, Can Akın Çağlar, a trimis o scrisoare de notificare biroului guvernatorului despre activitățile pe care municipalitatea plănuia să le desfășoare în timpul lunii Ramadan în tot orașul.

Istanbul: Prețul la  transportul public crește pentru a doua oară anul acesta. Cât costă un bilet?

condus de principalul partid de opoziție, Partidul Popular Republican (CHP), a majorat pe 6 aprilie prețurile transportului public cu 40% din cauza inflației,

Erdogan modifică legile electorale pentru a-și asigura puterea la alegerile de anul viitor

Schimbările închid, de asemenea, o lacună care ar fi permis principalului partid pro-kurd al țării, în prezent al treilea ca mărime din parlament, să eludeze o potențială interdicție.