joi, martie 28, 2024

Părinții băiatului ucis în protestele Gezi acuzați de insultarea președintelui Erdoğan

Părinții băiatul kurd care a fost ucis de o grenadă timpul  protestelor Gezi din 2013, se confruntă cu acuzații de insultarea președintelui pentru declarațiile pe care le-au făcut în urma unei audieri despre moartea fiului lor, conform Duvar English.

Gülsüm Elvan și Sami Elvan l-au acuzat pe președintelui Recep Tayyip Erdoğan că a dat ordinul, care a dus la moarte fiului lor.

„Adevăratul ucigaș în cazul nostru este președintele. Ucigașul copilului meu este persoana care era prim-ministru la acea vreme și este președintele în acest moment”, au mărturisit părinții lui Berkin Elvan.

Mama remarcase, de asemenea, că președintele a făcut mulțimea să o huiduie într-un miting din 2014 și l-a numit pe Berkin Elvan drept „terorist”.

„Copilul meu avea 14 ani când l-au împușcat. Nici măcar nu putea să se spele singur. Apoi a devenit terorist. Există un terorist mai mare decât tine?”, a subliniat mama înduretată.

Sami Elvan a mai spus că președintele a fost ucigașul fiului său, iar ofițerul de poliție care a tras grenada un „asasin”.

Procurorul i-a acuzat pe părinți că l-au insultat pe Erdoğan spunând că este un terorist și un criminal, iar părinții au susținut că au declarat doar adevărul.

Ofițerul care a tras grenada care l-a ucis pe Berkin Elvan a fost condamnat la 16 ani și opt luni de închisoare.

Cel mai poluat oraș din Europa este în Turcia. Konya, singurul oraș din țară cu aer curat

Conform standardelor Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), valoarea PM2,5 ar trebui să fie de cel mult cinci μg/m3 pentru a respira aer curat într-o regiune.

Despăgubire de 4.670 de dolari pentru familiile minerilor care au murit în dezastru din Turcia

Deși, asigurarea pentru accidentele miniere a fost recent crescută la 1 milion de lire turcești (31.145 de dolari), familiile victimelor celor nouă mineri îngropați sub o alunecare de teren contaminată cu cianuri și acid sulfuric trebuie să se mulțumească cu suma de 150.000 de lire (4.670 de dolari).

Ionuț Cojocaru despre Ramadan și Atatürk: „Nu a fost interzisă religia.”/ „Președintele care a construit peste 13.000 de moschei..”(Part.I)

Ionuț Cojocaru, expert în politică externă și specializat în domeniul otoman și turc, a vorbit cu reporterii Zaman România despre islam, schimbările în societatea turcă în perioada lui Atatürk, dar și viața politică și religioasă din Turcia de azi.

Bulgaria în spațiului Schengen: Coadă de camioane de 20 de kilometri la Edirne

Bulgaria în spațiului Schengen: Coadă de camioane de 20 de kilometri la Edirne

Ionuț Cojocaru despre Ramadan: „Luna empatiei, luna solidarității, luna unității”.(Part II)

Ionuț Cojocaru, expert în politică externă și specializat în domeniul otoman și turc, a vorbit cu reporterii Zaman România, într-un articol în două părți. Prima parte conținând aspecte legate despre viața politică și religioasă de la Abdülhamid al II -lea, trecând în revistă perioada lui Ataturk până la Erdoğan.

Turcia a urcat 8 locuri în raportul Fericirii Mondiale. Bătrânii mai fericiți decât cei tineri

Raportul anual arată o schimbare notabilă, deoarece Statele Unite și Germania au coborât din primele 20 și sunt acum pe locurile 23, respectiv 24. Între timp, Costa Rica și Kuweit au făcut progrese semnificative, trecând în top 20 pe locurile 12 și, respectiv, 13.