sâmbătă, septembrie 23, 2023

ONU:„Criza umanitară persistentă”. 441 de decese a migranților în centrul Mediteranei în ultimele 3 luni

Organizația Internațională pentru Migrație (OIM) a documentat 441 decese a imigranților din centrul Mediteranei în primul trimestru al anului 2023.

Potrivit Proiectului Migranți Dispăruți al OIM, peste 20.000 de migranți au murit pe ruta centrală a Mediteranei din 2014, perioada ianuarie-martie 2023 fiind cel mai mortal prim trimestru înregistrat din 2017.

„Criza umanitară persistentă din centrul Mediteranei este intolerabilă. Statele trebuie să răspundă. Întârzierile și lacunele în SAR conduse de stat [operațiunile de căutare și salvare] costă vieți omenești. Cu peste 20.000 decese înregistrate pe această rută din 2014, mă tem că aceste decese s-au normalizat”, susține directorul general al OIM, António Vitori.

Peste 20.000 decese înregistrate din 201.

Întârzierile în salvările conduse de stat pe ruta centrală a Mediteranei au fost un factor în cel puțin șase incidente din acest an care au dus la moartea a cel puțin 127 de persoane.

„Lipsa completă a răspunsului la o șaptelea caz a dus la moartea a cel puțin 73 de migranți”, se arată în comunicat.

În februarie, zeci de migranți au murit în urma unui tragic naufragiu în largul coastei libiei. Barca care transporta 80 de persoane a plecat din Qasr al-Akhyar, la aproximativ 75 de kilometri est de capitala, Tripoli, și se îndreptă spre Europa.

Proiectul Migranților Dispăruți investighează, de asemenea, mai multe rapoarte de epave invizibile, cazuri în care bărci sunt date dispărute, în care nu există înregistrări ale supraviețuitorilor.

Potrivit proiectului, soarta a peste 300 de persoane aflate la bordul acestor nave rămâne neclară.

Istanbul: Sancțiuni pentru sirieni care nu părăsească orașul până 24 septembrie

Direcția de Management al Migrației subliniază că perioada acordată refugiaților nu va fi prelungită.

Statistică TurkStat: Speranța de viață a scăzut în Turcia

Speranța generală de viață a scăzut ușor față de anii trecuți, femeile trăind cu cinci ani mai mult ca bărbații, conform Daily...

Turcia: 3 salvatori au murit în lupta cu incendiile forestiere

Un elicopter s-a prăbușit în barajul Tahtalı, pe 16 septembrie, cu patru persoane la bord, în timp ce luau apă pentru a lupta împotriva incendiilor de pădure în provincia de vest a Turciei, İzmir.

Turcia: Pragul sărăciei depășește 41.000 de lire, de patru ori salariul minim

Datelor publicate de unitatea de cercetare a Sindicatului Muncitorilor Unite(BİSAM), o filială a Confederației Muncitorilor Revoluționari (DİSK) a arătat că turcii se luptă să se descurce cu un salariu minim de 11.402 de lire (422 de dolari).

Turcia: Prețul la motorină crește la nivel record! 105 la sută creștere după alegeri

Înainte de alegerile din 14 mai, prețul pe litri în Istanbul era de 19,81 de lire pentru benzină și 18,58 de lire pentru motorină.

UE: Imposibil pentru turci să călătorească fără viză, din cauza legilor privind terorismul

Nacho Sanchez Amor a făcut declarații despre raportul recent al Parlamentului European privind Turcia și reacția președintelui turc la raport, subliniind că Turcia trebuie să îndeplinească șase criterii ca parte a cererii sale de aderare la UE pentru a călători fără viză în UE.

Turiștii din Turcia: Rușii în top, cu peste 4 milioane de turiști în ultimele 8 luni

Turcia a găzduit 36.​754.146 de vizitatori în perioada de 8 luni a anului, Rusia fiind pe primul loc cu 4. 351. 000 de persoane.