sâmbătă, aprilie 20, 2024

ONU lansează un apel umanitar record de 22,2 miliarde de dolari pentru 2017

Organizația Națiunilor Unite a lansat luni un apel umanitar record, cerând 22,2 miliarde de dolari pentru 2017 pentru a ajuta circa 93 de milioane de persoane afectate de conflicte și dezastre naturale, relatează Reuters.

Mai mult de jumătate din suma cerută va fi folosită pentru nevoile persoanelor afectate de conflictele din Siria, Yemen, Irak și Sudanul de Sud, a informat Biroul ONU pentru Coordonarea Afacerilor Umanitare (OCHA).

‘Amploarea crizelor umanitare în momentul de față este mai mare ca oricând de la înființarea Organizației Națiunilor Unite’, a declarat șeful OCHA, Stephen O’Brien.

  ‘Niciodată până acum un număr atât de mare de oameni nu au avut   nevoie de sprijinul nostru și de solidaritate pentru a supraviețui și  pentru a trăi în condiții de siguranță și în demnitate’OCHA,         Stephen O’Brien.

 

 Mai multe țări, între care Afganistan, Burundi, Congo și Somalia au lansat apeluri umanitare de urgență aproape anual în ultimul sfert de secol, iar unele se vor confrunta cu crize și mai mari în 2017, potrivit ONU.

Pe măsură ce nevoile umanitare continuă să crească, lucrătorii umanitari sunt supuși unui pericol din ce în ce mai mare de a fi ținta unor atacuri iar eforturile lor sunt îngreunate de accesul redus la cei care au nevoie de ajutor, de creșterea lipsei de respect pentru drepturile omului și de încălcările flagrante ale dreptului umanitar internațional, a mai spus O’Brien. În Siria, nevoile umanitare sunt așteptate să ‘crească exponențial’ dacă nu va fi găsită o soluție politică la conflictul care durează de aproape șase ani, 13,5 milioane de persoane având nevoie de ajutor.

În Afganistan, unde forțele guvernamentale luptă împotriva insurgenței talibane, 1,8 milioane de persoane, în cea mai mare parte copii, vor avea nevoie de tratament pentru malnutriție acută anul viitor, potrivit apelului ONU.

 În același timp, ca urmare a crizei politice din Burundi, numărul celor care vor avea nevoie de ajutor urgent se va tripla ajungând la circa trei milioane, estimează ONU.

http://odihpn.org/blog/dear-mr-obrien-a-letter-of-advice-to-the-uns-new-emergency-relief-coordinator/

Boicot! Turcii nu merg în weekend la restaurant. „Aceasta nu este inflație, este profit”

Organizatorii și susținătorii boicotului susțin că întreprinderile folosesc inflația din Turcia ca o scuză pentru a-și crește profiturile. Boicotul urmărește să protesteze prețurile crescute pentru porții mai mici, precum și creșterea costului vieții.

Din Dubai până în Chile, serialele turcești cuceresc lumea. Cum sunt produse faimoasele seriale

În cartierului Tophane, din Istanbul, pescărușii sunt împrăștiați de o dronă care filmează un polițist care arestează tânără. Filmarea este numit „Dengeler”, unul dintre cele aproximativ 60 filmate anual în Turcia, care au făcut ca Istanbulul și alte orașe turcești să fie cunoscute telespectatorilor din aproape 170 de țări din întreaga lume. 

Președintele Germaniei în vizită în Turcia. Prima întâlnire cu primarul Istanbulului, apoi cu Erdogan

Președintele Frank-Walter Steinmeier va călătorii în Republica Turcia în perioada 22-24 aprilie 2024, cu ocazia împlinirii a 100 de ani de la stabilirea relațiilor diplomatice între cele două țări.

Muzeele din Turcia: 4 milioane de vizitatori în primele 3 luni a anului 2024. Care au fost cele mai vizitate muzee

Potrivit unui anunț recent făcut de Ministrul Culturii și Turismului, Mehmet Nuri Ersoy, în special, Muzeul Mevlana din orașul central Konya a atras peste 383.000 de vizitatori, urmat de situl arheologic Hierapolis, din provincia vestică Denizli, cu 259.000 de vizitatori.