vineri, septembrie 22, 2023

ONU: Aproape 15 milioane de turci nu au ce mânca

Aproximativ 14,8 milioane de turci suferă de malnutriție, potrivit ONU, citat de Gazete Duvar.

Hunger Map Live un program desfășurat de programului Alimentar Mondial al Națiunilor Unite (ONU) arată de din din 82,3 milioane de oameni din Turcia, aproape 15 milioane nu se hrănesc cât trebuie.

Față de acum trei luni, 410.000 de oameni în plus suferă de subnutriție, în timp ce față de luna trecută, cu 60.000 de oameni în plus nu pot consuma o cantitate suficientă de alimente.

Datele au arătat că 1,7% dintre copiii din țară suferă de „malnutriție acută”, în timp ce alți 6% de „malnutriție cronică”.

Provincia care a avut procentul de oameni care sufereau de subnutriție a fost Şırnak, din nord-estul Turciei.

UE: Imposibil pentru turci să călătorească fără viză, din cauza legilor privind terorismul

Nacho Sanchez Amor a făcut declarații despre raportul recent al Parlamentului European privind Turcia și reacția președintelui turc la raport, subliniind că Turcia trebuie să îndeplinească șase criterii ca parte a cererii sale de aderare la UE pentru a călători fără viză în UE.

Turcia: Prețul la motorină crește la nivel record! 105 la sută creștere după alegeri

Înainte de alegerile din 14 mai, prețul pe litri în Istanbul era de 19,81 de lire pentru benzină și 18,58 de lire pentru motorină.

Turcia: 3 salvatori au murit în lupta cu incendiile forestiere

Un elicopter s-a prăbușit în barajul Tahtalı, pe 16 septembrie, cu patru persoane la bord, în timp ce luau apă pentru a lupta împotriva incendiilor de pădure în provincia de vest a Turciei, İzmir.

Turcia: Pragul sărăciei depășește 41.000 de lire, de patru ori salariul minim

Datelor publicate de unitatea de cercetare a Sindicatului Muncitorilor Unite(BİSAM), o filială a Confederației Muncitorilor Revoluționari (DİSK) a arătat că turcii se luptă să se descurce cu un salariu minim de 11.402 de lire (422 de dolari).

Istanbul: Sancțiuni pentru sirieni care nu părăsească orașul până 24 septembrie

Direcția de Management al Migrației subliniază că perioada acordată refugiaților nu va fi prelungită.

Statistică TurkStat: Speranța de viață a scăzut în Turcia

Speranța generală de viață a scăzut ușor față de anii trecuți, femeile trăind cu cinci ani mai mult ca bărbații, conform Daily...