joi, decembrie 1, 2022

ONU: Aproape 15 milioane de turci nu au ce mânca

Aproximativ 14,8 milioane de turci suferă de malnutriție, potrivit ONU, citat de Gazete Duvar.

Hunger Map Live un program desfășurat de programului Alimentar Mondial al Națiunilor Unite (ONU) arată de din din 82,3 milioane de oameni din Turcia, aproape 15 milioane nu se hrănesc cât trebuie.

Față de acum trei luni, 410.000 de oameni în plus suferă de subnutriție, în timp ce față de luna trecută, cu 60.000 de oameni în plus nu pot consuma o cantitate suficientă de alimente.

Datele au arătat că 1,7% dintre copiii din țară suferă de „malnutriție acută”, în timp ce alți 6% de „malnutriție cronică”.

Provincia care a avut procentul de oameni care sufereau de subnutriție a fost Şırnak, din nord-estul Turciei.

Istanbul: Cum se menține cultura străveche a cafelei în lumea modernă

Există locuri mai proaste pentru o cafea de dimineață decât la unchiul Mustafa Jean. Stând pe unul dintre scaunele din curtea liniştită de lângă bulevardul Istiklal, îmi dau seama că nu sunt singurul care crede asta: o pisică de stradă şi-a găsit şi ea un loc propriu, ghemuită pe o pernă lângă mine raze. Un zgomot liniștit de cești vine din bucătăria mică din colț.

Criza economică din Turcia: Anvelope de iarnă au început să fie date în chirie

Serdar Pektaş, care lucrează de 10 ani ca producător de anvelope pentru autovehicule în districtul Kadirli, din Osmaniye, a decis să continue serviciul de închiriere a anvelopelor de iarnă pe care l-a început anul trecut.

Erdogan semnalează un posibil război în Siria. Moscova:„ Facem apel la toate părțile să se abțină.”

Pe fondul crizei economice și a alegerilor care urmează în vara anul 2023, Erdogan se concertează pe un posibil război în Siria.

O turcoaică, primul academician, care predă istoria Imperiul Otoman la Vatican

Aksoy, care a lucrat mult timp în arhivele Vaticanului, a fost ales să predea un curs despre relațiile dintre papalitate și Imperiul Otoman în istoria Orientului apropiat la Institutul Pontifical Oriental.

Un polițist din cadrul Ambasadei Turciei la Atena a creat o rețea de supraveghere în Grecia

Un polițist turc, angajat în cadrul Ambasadei Turciei din Atena a înființat o rețea de supraveghere în Grecia. Scopul era de a...

Turcia: Numărul turiștilor a ajuns la 45 de milioane în 10 luni. Nemții pe primul loc

În aceeași perioadă a anului 2021, 2,75 milioane de turişti germani au venit în Turcia. În 2020, această cifră a fost de puțin peste 1 milion.

Una dintre cele mai bune călătorii din lume pentru 2023: Istanbul-Sofia Express

Trenul de noapte din Turcia către Bulgaria a început să funcționeze din nou în acest an și a fost votat de Lonely...