joi, ianuarie 7, 2021

Omagiu lui Johnny Hallyday, o legendă a muzicii internaţionale

Un interpret adorat de o lume întreagă, idolul multor generaţii de melomani.

Un „omagiu popular” va fi adus sâmbătă la Paris cântărețului Johnny Hallyday, al cărui convoi funerar va coborî bulevardul Champs-Elysées, înaintea unei „serviciu religios”organizat la Biserica Madeleine, a anunțat joi președinția franceză.Președintele Emmanuel Macron se va exprima în cadrul ceremoniei, pentru a aduce un omagiu celui pe care l-a descris în cuvinte pline de căldură şi preţuire , drept unul dintre „eroii francezi”,.

„De la Johnny Hallyday nu vom uita nici numele, nici gura, nici vocea, mai ales interpretările, care, cu lirismul lui dur şi sensibil, aparţin astăzi pe deplin istoriei cântecului francez. El a făcut ca o parte din America să intre în Panteonul naţional. De-a lungul generaţiilor, el s-a imprimat în viaţa francezilor. I-a cucerit cu o generozitate aşa cum stau mărturie concertele sale: uneori măreţe, uneori intime, uneori excesive, uneori în săli modeste (…). Nu a îmbătrânit niciodată pentru că el niciodată nu a trişat. Pentru că a rămas simplu şi îndrăgostit de viaţă. Şi pentru că ştia că secretul de a nu îmbătrâni este să ai mai multe vieţi. Până la capăt, el va fi această prezenţă familiară, această voce de atâtea ori imitată, această personalitate care a îndrăznit să trăiască ce-i mai bun, transmiţând o energie frăţească publicului care îi striga: «Que je t’aime». Acest public, care astăzi este în lacrimi iar toată ţara în doliu“, a scris preşedintele Franţei.

Legenda rock&roll-ului francez, Johnny Hallyday, a murit în noaptea de 5 spre 6 decembrie 2017, la Paris. Artistul avea 74 de ani și suferea de cancer la plămâni, așa cum anunțase el însuși, în martie anul trecut, relatează EFE. Decesul a avut loc în casa lui Hallyday din Marnes-la-Coquette, în vestul Parisului, unde fusese adus după ce petrecuse șase zile internat într-o clinică, potrivit unui comunicat publicat de soția sa, Laeticia.

Hallyday, părintele rock and roll francez și al twistului în cei peste 50 de ani de carieră, a devenit o mare stea cu peste 100 de milioane de discuri vândute din cele 46 de albume de studio, 25 de albume live, opt filme și 18 discuri de platină.Jean-Philippe Léo Smet( numele său adevărat ) el s-a născut la Paris în Franţa anului 1943. Fiul unui top model Huguette Clerc şi al artistului belgian de ”music-hall” Léon Smet, a locuit la Londra cu mătuşa şi soţul acesteia, un artist de variete de la care şi-a luat numele artistic.Francezii l-au numit mereu „Johnny al

nostru“.A fost o legendă . Cunoscut drept „Elvis francezul“, în Franţa Johnny Hallyday a fost mereu comparat cu Elvis Presley. Chiar piesa „Loving you“, a mult admiratului Presley, l-a stimulat să devină cântăreţ şi să cânte în cluburile de noapte. În 1960 el a lansat primul său single şi album, „Hello Johnny“, iar un an mai târziu lansa primul său succes discografic, o versiune franceză a „Let’s Twist Again“, intitulată „Viens danser le twist“, care a devenit disc de aur. Începând de atunci el şi-a consolidat popularitatea preluând piese clasice de rock and roll dar cântând şi muzică franceză,piese inconturnabile.

http://www.lemonde.fr/disparitions/article/2017/12/06/johnny-hallyday-est-mort_5225190_3382.html

http://www.huffingtonpost.fr/2017/12/05/johnny-hallyday-est-mort_a_23289141/

Turcia: Femeile din mass-media se confruntă cu hărțuirea sexuală și inegalitatea de sex

Jurnalistele din Turcia se confruntă cu probleme la locul de muncă, printre care hărțuirea sexuală și inegalitatea de sex la locul de muncă, raportează Centrul pentru Libertate din Stockholm.

Istanbul:Copacii înfloresc în decembrie. Specialiștii trag semnale de avertizare

Experții au avertizat asupra schimbărilor climatice, după ce în Turcia s-a înregistrat temperaturi mari în decembrie,

Turcia:3 femei ucise brutal în 24 de ore. Apartament incendiat pentru a acoperi fapta

3 cazuri de ucidere brutală au fost raportate în Turcia în doar 24 de ore, printre victime este și o profesoară din Istanbul care a fost arsă de vie de iubitul ei, conform presei turcești.

Turcia: Capelă istorică distrusă de căutătorii de comori profitând de carantina impusă de COVID-19

O capelă istorică veche de 250 de ani, din provincia vestică Balıkesir, a fost distrusă de căutătorii de comori care au profitat de carantina impusă pentru a opri răspândirea COVID-19, conform Hurriyet Daily News.

Turcia: 92 de ofițeri condamnați pe viață pentru lovitura de stat eșuată din 15 iulie 2016

Cea mai recentă audiere din procesul a 132 de militari, inclusiv ofițeri de rang înalt al Forțelor Armate Turcești (TSK), a avut loc pe 31 decembrie, la Înalta Curte Penală din Ankara.

Rector numit de Erdogan: Studenții de la o universitate importantă din Turcia protestează

Studenții de la una dintre cele mai importante universități din Turcia au pornit o campanie pe rețelele de socializare contra rectorului ales prin decret guvernamental de Erdogan, conform Yol TV.

COVID-19:Primăria din Izmir își cere scuze pentru cauzarea supraaglomerării

În comunicatul, din 3 ianuarie, municipalitatea și-a cerut scuză pentru decizia de a trimite un camion cu pachete de ajutorare în districtul Konak, urmând ca oameni să se străngă în zonă.

Turcia:”Vaccinul COVID-19 deschide calea către educație față în față”

Ministrul Educației, Ziya Selcuk a declarat că după vaccinarea grupurilor cu risc crescut, profesorii se pot vaccina dacă doresc.