vineri, ianuarie 7, 2022

Omagiu lui Johnny Hallyday, o legendă a muzicii internaţionale

Un interpret adorat de o lume întreagă, idolul multor generaţii de melomani.

Un „omagiu popular” va fi adus sâmbătă la Paris cântărețului Johnny Hallyday, al cărui convoi funerar va coborî bulevardul Champs-Elysées, înaintea unei „serviciu religios”organizat la Biserica Madeleine, a anunțat joi președinția franceză.Președintele Emmanuel Macron se va exprima în cadrul ceremoniei, pentru a aduce un omagiu celui pe care l-a descris în cuvinte pline de căldură şi preţuire , drept unul dintre „eroii francezi”,.

„De la Johnny Hallyday nu vom uita nici numele, nici gura, nici vocea, mai ales interpretările, care, cu lirismul lui dur şi sensibil, aparţin astăzi pe deplin istoriei cântecului francez. El a făcut ca o parte din America să intre în Panteonul naţional. De-a lungul generaţiilor, el s-a imprimat în viaţa francezilor. I-a cucerit cu o generozitate aşa cum stau mărturie concertele sale: uneori măreţe, uneori intime, uneori excesive, uneori în săli modeste (…). Nu a îmbătrânit niciodată pentru că el niciodată nu a trişat. Pentru că a rămas simplu şi îndrăgostit de viaţă. Şi pentru că ştia că secretul de a nu îmbătrâni este să ai mai multe vieţi. Până la capăt, el va fi această prezenţă familiară, această voce de atâtea ori imitată, această personalitate care a îndrăznit să trăiască ce-i mai bun, transmiţând o energie frăţească publicului care îi striga: «Que je t’aime». Acest public, care astăzi este în lacrimi iar toată ţara în doliu“, a scris preşedintele Franţei.

Legenda rock&roll-ului francez, Johnny Hallyday, a murit în noaptea de 5 spre 6 decembrie 2017, la Paris. Artistul avea 74 de ani și suferea de cancer la plămâni, așa cum anunțase el însuși, în martie anul trecut, relatează EFE. Decesul a avut loc în casa lui Hallyday din Marnes-la-Coquette, în vestul Parisului, unde fusese adus după ce petrecuse șase zile internat într-o clinică, potrivit unui comunicat publicat de soția sa, Laeticia.

Hallyday, părintele rock and roll francez și al twistului în cei peste 50 de ani de carieră, a devenit o mare stea cu peste 100 de milioane de discuri vândute din cele 46 de albume de studio, 25 de albume live, opt filme și 18 discuri de platină.Jean-Philippe Léo Smet( numele său adevărat ) el s-a născut la Paris în Franţa anului 1943. Fiul unui top model Huguette Clerc şi al artistului belgian de ”music-hall” Léon Smet, a locuit la Londra cu mătuşa şi soţul acesteia, un artist de variete de la care şi-a luat numele artistic.Francezii l-au numit mereu „Johnny al

nostru“.A fost o legendă . Cunoscut drept „Elvis francezul“, în Franţa Johnny Hallyday a fost mereu comparat cu Elvis Presley. Chiar piesa „Loving you“, a mult admiratului Presley, l-a stimulat să devină cântăreţ şi să cânte în cluburile de noapte. În 1960 el a lansat primul său single şi album, „Hello Johnny“, iar un an mai târziu lansa primul său succes discografic, o versiune franceză a „Let’s Twist Again“, intitulată „Viens danser le twist“, care a devenit disc de aur. Începând de atunci el şi-a consolidat popularitatea preluând piese clasice de rock and roll dar cântând şi muzică franceză,piese inconturnabile.

http://www.lemonde.fr/disparitions/article/2017/12/06/johnny-hallyday-est-mort_5225190_3382.html

http://www.huffingtonpost.fr/2017/12/05/johnny-hallyday-est-mort_a_23289141/

Raport: 280 de cazuri de femicid în Turcia în 2021

80 de cazuri de feminicid, din care 217 de femei au murit în circumstanțe suspecte au avut loc în Turcia, în 2021,

Un nou efect al crizei economice. Turcia a devenit o țară ieftină pentru străini

2021 pentru turci a fost un an plin cu emoții din cauza fluctuației lirei turcești, care a dus la creșterile a chiriilor cu până la 300 la sută și a mâncării cu o medie de 60 la sută. 

Inflația din Turcia a ajuns la 36,1%, nivelul record în era lui Erdogan

Inflația din Turcia a ajuns la 36,1%, nivelul record în era lui Erdogan

COVID-19: Turcia a atins cel mai mare număr de cazuri în ultimele opt luni

Ministerul Sănătății a confirmat 44.869 de noi cazuri de coronavirus și 160 de decese într-o zi, fiind cel mai mare număr de cazuri noi zilnic din 23 aprilie.

Demirtaș: Erdogan ar putea convoca alegeri anticipate

Filantropul închis și fostul președinte al Partidului Democrat Popular (HDP). Selahattin Demirtaș a făcut declarații despre situația politică a Turciei pentru ziarul de opoziție, Yeni Yașam.

Peste 9 milioane de turiști au venit în Antalya în 2021. Rușii și nemții pe primul loc

Potrivit datelor Direcției pentru Turism, 8 973 785 de turiști au aterizat pe Aeroportul Antalya și 107 700 turiști pe Aeroportul Gazipașa în perioada de 12 luni.

De necrezut! Femeia bolnavă cu lupus, care a murit în timp ce era însărcinată, a fost reintegrată la muncă

De necrezut! Femeia bolnavă cu lupus, care a murit în timp ce era însărcinată, a fost reintegrată la muncă

4 eurodeputați cer eliberara a studenților de la Universitatea Boğaziçi

otrivit unui comunicat de presă publicat pe site-ul Fundației pentru Drepturile Omului din Turcia (TİHV),