30 C
București
miercuri, septembrie 16, 2020

Omagiu lui Johnny Hallyday, o legendă a muzicii internaţionale

Un interpret adorat de o lume întreagă, idolul multor generaţii de melomani.

Un „omagiu popular” va fi adus sâmbătă la Paris cântărețului Johnny Hallyday, al cărui convoi funerar va coborî bulevardul Champs-Elysées, înaintea unei „serviciu religios”organizat la Biserica Madeleine, a anunțat joi președinția franceză.Președintele Emmanuel Macron se va exprima în cadrul ceremoniei, pentru a aduce un omagiu celui pe care l-a descris în cuvinte pline de căldură şi preţuire , drept unul dintre „eroii francezi”,.

„De la Johnny Hallyday nu vom uita nici numele, nici gura, nici vocea, mai ales interpretările, care, cu lirismul lui dur şi sensibil, aparţin astăzi pe deplin istoriei cântecului francez. El a făcut ca o parte din America să intre în Panteonul naţional. De-a lungul generaţiilor, el s-a imprimat în viaţa francezilor. I-a cucerit cu o generozitate aşa cum stau mărturie concertele sale: uneori măreţe, uneori intime, uneori excesive, uneori în săli modeste (…). Nu a îmbătrânit niciodată pentru că el niciodată nu a trişat. Pentru că a rămas simplu şi îndrăgostit de viaţă. Şi pentru că ştia că secretul de a nu îmbătrâni este să ai mai multe vieţi. Până la capăt, el va fi această prezenţă familiară, această voce de atâtea ori imitată, această personalitate care a îndrăznit să trăiască ce-i mai bun, transmiţând o energie frăţească publicului care îi striga: «Que je t’aime». Acest public, care astăzi este în lacrimi iar toată ţara în doliu“, a scris preşedintele Franţei.

Legenda rock&roll-ului francez, Johnny Hallyday, a murit în noaptea de 5 spre 6 decembrie 2017, la Paris. Artistul avea 74 de ani și suferea de cancer la plămâni, așa cum anunțase el însuși, în martie anul trecut, relatează EFE. Decesul a avut loc în casa lui Hallyday din Marnes-la-Coquette, în vestul Parisului, unde fusese adus după ce petrecuse șase zile internat într-o clinică, potrivit unui comunicat publicat de soția sa, Laeticia.

Hallyday, părintele rock and roll francez și al twistului în cei peste 50 de ani de carieră, a devenit o mare stea cu peste 100 de milioane de discuri vândute din cele 46 de albume de studio, 25 de albume live, opt filme și 18 discuri de platină.Jean-Philippe Léo Smet( numele său adevărat ) el s-a născut la Paris în Franţa anului 1943. Fiul unui top model Huguette Clerc şi al artistului belgian de ”music-hall” Léon Smet, a locuit la Londra cu mătuşa şi soţul acesteia, un artist de variete de la care şi-a luat numele artistic.Francezii l-au numit mereu „Johnny al

nostru“.A fost o legendă . Cunoscut drept „Elvis francezul“, în Franţa Johnny Hallyday a fost mereu comparat cu Elvis Presley. Chiar piesa „Loving you“, a mult admiratului Presley, l-a stimulat să devină cântăreţ şi să cânte în cluburile de noapte. În 1960 el a lansat primul său single şi album, „Hello Johnny“, iar un an mai târziu lansa primul său succes discografic, o versiune franceză a „Let’s Twist Again“, intitulată „Viens danser le twist“, care a devenit disc de aur. Începând de atunci el şi-a consolidat popularitatea preluând piese clasice de rock and roll dar cântând şi muzică franceză,piese inconturnabile.

http://www.lemonde.fr/disparitions/article/2017/12/06/johnny-hallyday-est-mort_5225190_3382.html

http://www.huffingtonpost.fr/2017/12/05/johnny-hallyday-est-mort_a_23289141/

Turcia:Orele de lucru prin rotație, după ce numărul de infectați au depășit 1.700 de cazuri pe zi

Prefectul Istanbul a declarat, luni, că oficialii i-au în calcul planurile de rotație a programului de lucru pentru angajații din sectorul public și privat, după ce cazurile COVID-19 au depășit 1.700.

Istanbul: Hotel de lux va fi vândut după ce proprietarul nu și-a plătit datoriile

Les Ottomans, un hotel de lux din Istanbul, de tip boutique, în Bosfor, va fi vândut săptămâna aceasta după ce proprietarul nu a reușit să se răscumpere împrumuturile către o bancă.

Jurnalistul turc reținut că a „insultat” un sultan într-o postare de pe Twitter

Poliția din orașul estic Van a arestat un jurnalist independent pentru că ar fi insultat un sultan printr-o postare pe Twitter, relatează Commitee to Protect Journalists.

Grecia îi împinge înapoi pe migranții care fug de persecuțiile guvernului lui Erdogan

Grecia ar fi împins înapoi spre Turcia 10 solicitanți de azil turci care au încercat să treacă, miercuri, râul Evros, a raportat site-ul de știri Tr724.

CoronaVirus: 90% din turci consideră că trebuie impusă o interdicție de circulație națională

90% din populația Turciei consideră că ar trebui să fie impusă o interdicție de circulație la nivel național sau în fiecare provincie, conform unui sondaj realizat de sondajul Ipsos.

Constanța: Cum s-au deschis școlile în timpul pandemiei COVID-19

Însă, anul acesta, în prima zi de școală în instituțiile de învățământ din Constanța avut curțile pustii, dar pregătită cu semne care marchează distanțarea socială, bannere care anunță obligativitatea purtării de mască, dezinfectante, și tot ce este necesar pentru protecția elevilor.

Turcia: Profesor condamnat, ținut în cătușe la înmormântarea fiicei sale

Un profesor închis pentru presupusă apartenență la o organizație teroristă a fost ținut în cătușe, sâmbătă, la înmormântarea fiicei sale de doar 21 de ani, relatează Stockholm Center for Freedome.

Ankara: Mandat de arestare pentru 60 de avocați sunt acuzații de terorism

Procuratura șefă din Ankara a emis, vineri, mandate de arestare pentru 60 de avocați acuzați de terorism, relatează Turkish Minutes.