joi, martie 28, 2024

Olimpicii internaționali ai României i-au vizitat pe europarlamentarii români la Bruxelles

Europarlamentarii români au primit zilele trecute o vizită mai specială la Bruxelles.

Un grup de 18 olimpici internaționali, elevi la Liceul Internațional de Informatică din București, însoțit de profesori și de reprezentanți ai conducerii , i-au vizitat pe câțiva dintre europarlamentarii români , chiar la Parlamentul European de la Bruxelles. Vicepreședintele Parlamentului European, Adina Vălean, și europarlamentarii Norica Nicolai, Claudia Țapardel , Sorin Moisă și Iuliu Winkler, i-au primit cu bucurie pe olimpici, i-au felicitat pentru rezultatele extraordinare obținute la olimpiadele internaționale de matematică, fizică, chimie și informatică și i-au încurajat să performeze în continuare și să-și cultive pasiunile pentru a-și atinge visurile.

15016180_923061654494422_7918774027978609712_o

Europarlamentarii le-au vorbit de asemenea despre modul de funcționare al Parlamentului European, despre legislația europeană și despre rolul europarlamentarilor în acest proces legislativ complex.
Profitând de discuțiile libere, elevii au dorit să știe mai mult despre Brexit, despre cum va influența acesta viitorul Europei, dar și despre alegerile din SUA, subiect de mare interes public. Discuțiile au fost animate, iar la final elevii au beneficiat de un tur al Parlamentului European.

15025632_923060117827909_2043280131775380808_o

Olimpicii de la ICHB au fost încântați atât de vizită, cât și de discuțiile avute cu reprezentanții României în Parlamentul European, apreciind această oportunitate de a discuta deschis despre lucrurile care-i interesează.

Vizita la Parlamentul European a făcut parte din excursia oferită de Liceul Internațional de Informatică București elevilor care s-au remarcat la olimpiadele și concursurile internaționale organizate în acest an. Elevii au vizitat câteva zile Belgia și Olanda, bucurându-se de frumusețea celor două țări. 15000756_923062377827683_7091815792661548676_o

În 2016, elevii de la ICHB au obținut 53 de medalii de aur, argint și bronz, la olimpiadele internaționale de matematică, fizică, chimie, informatică, astronomie și pluridisciplinare.

,, Ca în fiecare an, ne mândrim cu performanțele elevilor noștri și încercăm să-i răsplătim pentru aceste rezultate extraordinare. Performanța lor este preformanța României, care dovedește la nivel internațional că poate concura cu succes și că poate obține rezultate extraordinare,, susține directorul ICHB, Mustafa Oz.

Cel mai poluat oraș din Europa este în Turcia. Konya, singurul oraș din țară cu aer curat

Conform standardelor Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), valoarea PM2,5 ar trebui să fie de cel mult cinci μg/m3 pentru a respira aer curat într-o regiune.

Despăgubire de 4.670 de dolari pentru familiile minerilor care au murit în dezastru din Turcia

Deși, asigurarea pentru accidentele miniere a fost recent crescută la 1 milion de lire turcești (31.145 de dolari), familiile victimelor celor nouă mineri îngropați sub o alunecare de teren contaminată cu cianuri și acid sulfuric trebuie să se mulțumească cu suma de 150.000 de lire (4.670 de dolari).

Bulgaria în spațiului Schengen: Coadă de camioane de 20 de kilometri la Edirne

Bulgaria în spațiului Schengen: Coadă de camioane de 20 de kilometri la Edirne

Ionuț Cojocaru despre Ramadan și Atatürk: „Nu a fost interzisă religia.”/ „Președintele care a construit peste 13.000 de moschei..”(Part.I)

Ionuț Cojocaru, expert în politică externă și specializat în domeniul otoman și turc, a vorbit cu reporterii Zaman România despre islam, schimbările în societatea turcă în perioada lui Atatürk, dar și viața politică și religioasă din Turcia de azi.

Erdoğan va merge la Casa Albă pentru prima dată ca invitat a lui Joe Biden

Dacă informațiile se dovedesc adevărate, Erdogan și Biden, care au purtat deja discuții la summituri internaționale, se vor întâlni pentru prima dată în Biroul Oval.

Ionuț Cojocaru despre Ramadan: „Luna empatiei, luna solidarității, luna unității”.(Part II)

Ionuț Cojocaru, expert în politică externă și specializat în domeniul otoman și turc, a vorbit cu reporterii Zaman România, într-un articol în două părți. Prima parte conținând aspecte legate despre viața politică și religioasă de la Abdülhamid al II -lea, trecând în revistă perioada lui Ataturk până la Erdoğan.

Turcia a urcat 8 locuri în raportul Fericirii Mondiale. Bătrânii mai fericiți decât cei tineri

Raportul anual arată o schimbare notabilă, deoarece Statele Unite și Germania au coborât din primele 20 și sunt acum pe locurile 23, respectiv 24. Între timp, Costa Rica și Kuweit au făcut progrese semnificative, trecând în top 20 pe locurile 12 și, respectiv, 13.