joi, aprilie 25, 2024

Olanda: descinderi şi acuzaţii de fals, fraudă şi spălare de bani la “Universitatea Islamică Europa”.

De curând, unele cadre didactice care predau teologie Islamică la ,,Universitatea Islamică Europa” au fost reţinute sub acuzaţia de „Falsificare, fraudă și spălare de bani”.

Direcția de investigații Fiscale din Rotterdam (FIOD) a investigat toate conturile, în mod retrospectiv. Drept urmare a investigaţiilor olandezilor, s-a pus sechestru pe bunurile managerilor.

“Universitatea Islamică Europa” din Rotterdam, are statut care o încadrează în categoria instituţiilor de învăţământ – studii superioare. Conform ziarului AD, rectorul universității Nedim Bahçekapılı, este însă acuzat de corupție la nivel înalt.După rezultatele descinderii inspectorilor FIOD în instituţie, trei dintre managerii universităţii au fost reținuți de către polițiști. Procurorii nu au făcut publice numele celor trei persoane reținute pentru investigare.Procurorul de la Crimă Organizată a precizat ănsă faptul că cei trei reținuți sunt acuzați de spălare de bani, fals și fraudă.

Conform autorităților, managerii Universității Islam Europa, facturau sume mult mai mari decât cele reale atunci când operau evidenţa donațiilor făcute.

De asemenea, în mod neîntemeiat, Universitatea ar fi cerut restituirea impozitului în valoare aproximativă de 8,5 milioane de euro.

Universitatea Islamică Europa s-a deschis în anul 2001, iar din 2003 până în prezent a fost condusă de către rectorul Prof. Dr. Nedim Bahçekapılı. Legăturile Rectorului acestei universităţi cu un proeminent parlamentar din AKP, vicepreşedintele parlamentului din partea AKP şi un om foarte apropiat al preşedintelui Erdogan sunt notorii.

Turcia: 24 de studenți internați după ce au consumat mâncarea de la cantina școlii

În ultimele luni, focarele de intoxicație alimentară au tulburat instituțiile de învățământ din întreaga țară, ducând la sute de studenți să necesite îngrijiri medicale.

Boicot! Turcii nu merg în weekend la restaurant. „Aceasta nu este inflație, este profit”

Organizatorii și susținătorii boicotului susțin că întreprinderile folosesc inflația din Turcia ca o scuză pentru a-și crește profiturile. Boicotul urmărește să protesteze prețurile crescute pentru porții mai mici, precum și creșterea costului vieții.

CEDO condamnă Turcia pentru arestarea unui judecător: „Pentru prima dată în istoria CEDO”

CEDO a declarat într-o hotărâre emisă, marți, că cazul lui Aydin Sefa Akay a vizat arestarea unui judecător ONU, precum și percheziția casei și persoanei sale, ca urmare a tentativei de lovitură de stat militară din 2016 în Turcia, în ciuda imunității sale diplomatice.

Rata inflației la nivel mondial. Turcia, pe locul patru, imediat după Argentina, Siria și Liban 

Turcia a devenit țara cu a patra cea mai mare rată anuală a inflației de consum din lume, înregistrând 68,5%, conform Bianet.org