duminică, aprilie 18, 2021

În sprijinul Asociaţiei Parcul Natural Văcăreşti

PMB va încheia un protocol cu Asociația Parcul Natural Văcărești pentru administrarea comună a ariei protejate.

Scopul protocolului îl constituie sprijinirea Asociației în elaborarea și depunerea aplicației pentru administrarea în comun a parcului natural, consilierii au adoptat un amendament în baza căruia protocolul se va încheia pe o perioadă de zece ani, nu cinci, cum era prevăzut inițial.

Asociația va trebui să elaboreze și să depună procedura necesară pentru administrarea parcului, iar în cazul în care va prelua viitoarea administrație a ariei respective, să inițieze și să deruleze procedurile științifice pentru elaborarea planului de management. De asemenea, Asociația ar urma să organizeze și implementeze activități din domeniile cercetare științifică, educație ecologică, conservarea naturii, turism, dar și să propună Primăriei proiecte vizând parcul.

Primăria se angajează să susțină proiectele de cercetare, educație și conservare ale Asociației, dar și să se implice activ, prin resurse umane și financiare, în domenii precum infrastructura de vizitare turistică, infrastructura de utilități, pază, protecție, conexiune cu orașul.

drona-1014x487

Din raportul de specialitate reiese că actualul amplasament al Lacului Văcărești reprezintă o arie naturală cu o suprafață de 183 hectare, situată în Sectorul 4, unde s-a dezvoltat un ecosistem natural specific unei delte cu numeroase canale, bălți, zone mlăștinoase, alimentate de ape subterane ce au favorizat dezvoltarea unei vegetații bogate, cu sute de specii de plante, precum și existența a peste 90 de specii de păsări și mamifere.

Prin hotărâre de Guvern zona a fost declarată parc natural, instituindu-se regimul de arie naturală protejată.

Pe 29 noiembrie, primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, declara că, alături de primarul Sectorului 4, Daniel Băluță, a avut mai multe întâlniri cu membri ai Asociației Parcul Văcărești, pentru a prelua împreună administrarea Parcului Natural Văcărești. Ea a susținut că este nevoie de investiții în infrastructură pentru amenajarea zonei și redarea ei circuitului turistic.

toamna-370x200

„Orice capitală europeană dacă ar deține o astfel de valoare, o deltă urbană, ar investi și ar da-o în circuitul turistic, în circuitul public, pentru că investiția nu reprezintă bani pierduți, investiția se va întoarce înzecit, poate însutit”, aprecia primarul Gabriela Firea.

Surse PMB; Agerpres, http://parcnaturalvacaresti.ro/parcul-natural-vacaresti-a-fost-aprobat-oficial/

 

 

 

 

Poveste incredibilă!A înmormântat omul greșit lângă mama. Fiul a leșinat când l-a văzut pe tatăl său mergând

Un scenariu ca de film a avut loc în provincia Canakkale din Turcia după ce spitalul a sunat familia în mod eronat, atunci când un bărbat internat la ATI a decedat, conform presei turce.

Campanie de eliberare din închisoare a mamei lui Hakan, un băiețel bolnav de cancer

O campanie a fost lansată pe Twitter solicitând autorităților să o elibereze pe mama lui Hakan,băiețelul în vârstă de 11 ani, care luptă singur împotriva cancerului într-un spital,

CEDO condamnă Turcia pentru încălcarea drepturilor faimosului scriitor, Ahmet Altan

Curtea Europeană a Drepturilor Omului a condamnat Turcia pentru încălcat drepturile proeminentului scriitor Ahmet Altan, conform Duvar English.

Controlul social media continuă în Turcia: Pinterest a numit un reprezentant local în Turcia

Rețeaua de socializare Pinterest a fost de acord să numească un reprezentant local în țară, a declarat Ministerul Turciei pentru Transporturi și Infrastructură, conform Duvar English.

Ancheta lansată după ce guvernul a fost tras la răspundere: “Unde sunt cei 128 de miliarde de dolari?”

Procuratura provinci din Bursa a lansat o anchetă asupra afișelor plasate de principalul opoziție Partidul Popular Republican (CHP) în care trăgea guvernulul la răspundere pentru 128 de miliarde de dolari din rezerva de schimb valutar al Băncii Centrale

Ramadan la un an după marele lockdown – la fel sau doar pe alocuri diferit

Ramadan la un an după marele lockdown – la fel sau doar pe alocuri diferit

Ramadan în Turcia: Ghidul COVID-19 pentru rugăciunea în moschee

Direcția pentru afaceri religioase a Turciei a publicat ghiduri de pandemie pentru toate moscheile pe care să le urmeze în timpul lunii sfinte islamice a Ramadanului, conform ahval.news

Turcia:Student ajuns după gratii pentru o postare pe Twitter

Lui Cihan Erdal, în vârstă de 32 de ani, doctorand la Universitatea Carleton din Canada, i s-a refuzat eliberarea de către un tribunal turc, vineri, urmând să rămână în arest preventiv cel puțin până pe 26 aprilie, când este programată următoarea sa audiere.