joi, decembrie 24, 2020

Olanda a declarat ,,imamul delator” ca persoană nedorită, cerându-i să părăseasca ţara

Un nou scandal în legătură cu Imamii și consilierii de cult de la Direcţia Ministerului Cultului Islamic din Republica Turcia (Diyanet İşleri Başkanlığı sau DİB) a izbucnit în Olanda.

S-ar spune că este urmarea faptului că spionajul realizat prin DIB a căpătat proporţii.

Pentru că s-a dovedit faptul că aduna informații despre persoanele care se manifestă ca fiind împotriva guvernului şi preşedintelui Erdogan, Ministrul de externe al Olandei, Bert Koenderes, l-a declarat pe consilierul DIB din Olanda, Yusuf Acar, ca persoană nedorită.

Yusuf Acar, Consilier DIB la Ambasada Turcă de la Haga, a spionat simpatizanții mișcării Hizmet și persoanele care se pronunţă ca opoziţie la actualul guvern turc . Ca urmare a acestui fapt eleste declarat ca „persoană nedorită” în Olanda.

Este evident şi de notorietate: Imamii și consilierii de cult de la Directia Ministerului Cultului Islamic din Republica Turcia, spionează.

După Germania, Belgia, acum și Olanda a reacționat dur față de decizia Diyanetului pentru imami și consilierii din 38 de țări,referitoare la : ,, Adunarea de informații referitoare la persoanele care sunt simpatizanți sau membri ai instituțiilor Hizmet.”

Partidul opozant CDA (Partidul Creștin Democrat) din Olanda a cerut ca Yusuf Acar să fie deportat din țară.

Cotidianul DE TELEGRAAF a făcut dezvăluiri legate de acest caz:

Prestigiosul cotidian din Olanda, De Telegraaf, a scis despre raportul realizat de consilierul Yusuf , un raport bazat pe spionarea cetăţenilor și depus la așa zisul „Consiliul de Puci al Consiliul Național Parlamentar din Turcia (TBMM)”.

Conform editorialului publicat, Raportul lui Acar,era înţesat de numele persoanelor și instituțiilor de învățământ apropiate de Mișcarea Hizmet și de informaţii legate de revendicările partidului CDA.

Yusuf Acar a confirmat pentru ziarul De Telegraaf că a realizat un raport întocmit pe baza activităţii sale de urmările şi spionare a persoanelor care s-ar exprima împotriva politicii guvernamentale din Turcia, a preşedintelui Erdogan sau care ar face parte din mişcarea Hizmet ori ar fi simpli simpatizanţi ai acesteia.

După această confirmare publică , ambasadorul turc a fost chemat la Ministerul de Externe din Olanda să dea explicaţii ,iar ministrul Bert Koenders a cerut Yusuf Acar (consilier) să părăsească țara.

 

Turcia a refuzat eliberarea unui ofițer care suferă de scleroză multiplă

Mustafa Özcan Çay care a fost un ofițer militar decorat de către NATO, ulterior condamnat pentru acuzații de lovitură de stat, se află încă după gratii în ciuda incapacității sale de a îndeplini chiar și cele mai elementare sarcini, cum ar fi să mănânce, să bea și să folosească baia fără asistență.

Turcia va primi 3 milioane de doze de vaccin săptămâna aceasta

Turcia va primi primul lot de 3 milioane de doze de vaccin contra COVID-19 săptămâna aceasta.

Managerul unui spital a pus 2 asistente să scrie de 500 de ori “’Sunt proastă”

Un scandal a izbucnit după ce un manager a pus două asistente medicală să-și ceară scuze și să scrie de 500 de ori:”Sunt proastă”, informează T24.con

Peste 120.000 de minori anchetați pentru că l-ar fi insultat pe Erdogan. Aprope 3000 au fost pedepsiți

Peste 120.000 de minori au fost anchetați pentru „insultarea” președintelui Recep Tayyip Erdoğan, conform Duvar English.Un total de...

Turcia crește cenzura:“O instituție publică crucială a devenit un braț al lui Erdoğan”

Într-o conferință de presă, marți, HRW a semnalizat că RTÜK a contribuit la cenzură într-o țară în care marea majoritate a știrilor de televiziune sunt deja pro-guvernamentale prin impunerea de interdicții de difuzare de cinci zile pe două posturi TV și amenzi grele pentru alții.

Constanța: Cadouri pentru personalul medical, în semn de mulțumire de la o școală privată

Personalul medical al Spitalului Clinic de Boli Infecțioase din Constanța au primit cadouri de Crăciun din partea școlii Spectrum și Liceul Internațional de Informatică (ICHC) în semn de multumire pentru munca și efortul acestora.

Protest pe Twitter împotriva hărțuirii sexuale și perchezițiilor ilegale:” Bebelușii căutați în scutece”

Utilizatorii de Twitter din Turcia au protestat împotriva hărțuirea sexuală a femeilor și perchezițiile ilegale, după ce un activist faimos a pornit o campanie, relatează Turkish Minutes.

96 de deces din cauza consumului de alcoolui contrafăcut

96 de persoane din Turcia au murit otrăviți cu alcool etilic din octombrie, conform Ahval.News