19.6 C
București
sâmbătă, septembrie 19, 2020

Olanda a declarat ,,imamul delator” ca persoană nedorită, cerându-i să părăseasca ţara

Un nou scandal în legătură cu Imamii și consilierii de cult de la Direcţia Ministerului Cultului Islamic din Republica Turcia (Diyanet İşleri Başkanlığı sau DİB) a izbucnit în Olanda.

S-ar spune că este urmarea faptului că spionajul realizat prin DIB a căpătat proporţii.

Pentru că s-a dovedit faptul că aduna informații despre persoanele care se manifestă ca fiind împotriva guvernului şi preşedintelui Erdogan, Ministrul de externe al Olandei, Bert Koenderes, l-a declarat pe consilierul DIB din Olanda, Yusuf Acar, ca persoană nedorită.

Yusuf Acar, Consilier DIB la Ambasada Turcă de la Haga, a spionat simpatizanții mișcării Hizmet și persoanele care se pronunţă ca opoziţie la actualul guvern turc . Ca urmare a acestui fapt eleste declarat ca „persoană nedorită” în Olanda.

Este evident şi de notorietate: Imamii și consilierii de cult de la Directia Ministerului Cultului Islamic din Republica Turcia, spionează.

După Germania, Belgia, acum și Olanda a reacționat dur față de decizia Diyanetului pentru imami și consilierii din 38 de țări,referitoare la : ,, Adunarea de informații referitoare la persoanele care sunt simpatizanți sau membri ai instituțiilor Hizmet.”

Partidul opozant CDA (Partidul Creștin Democrat) din Olanda a cerut ca Yusuf Acar să fie deportat din țară.

Cotidianul DE TELEGRAAF a făcut dezvăluiri legate de acest caz:

Prestigiosul cotidian din Olanda, De Telegraaf, a scis despre raportul realizat de consilierul Yusuf , un raport bazat pe spionarea cetăţenilor și depus la așa zisul „Consiliul de Puci al Consiliul Național Parlamentar din Turcia (TBMM)”.

Conform editorialului publicat, Raportul lui Acar,era înţesat de numele persoanelor și instituțiilor de învățământ apropiate de Mișcarea Hizmet și de informaţii legate de revendicările partidului CDA.

Yusuf Acar a confirmat pentru ziarul De Telegraaf că a realizat un raport întocmit pe baza activităţii sale de urmările şi spionare a persoanelor care s-ar exprima împotriva politicii guvernamentale din Turcia, a preşedintelui Erdogan sau care ar face parte din mişcarea Hizmet ori ar fi simpli simpatizanţi ai acesteia.

După această confirmare publică , ambasadorul turc a fost chemat la Ministerul de Externe din Olanda să dea explicaţii ,iar ministrul Bert Koenders a cerut Yusuf Acar (consilier) să părăsească țara.

 

Turcia:Orele de lucru prin rotație, după ce numărul de infectați au depășit 1.700 de cazuri pe zi

Prefectul Istanbul a declarat, luni, că oficialii i-au în calcul planurile de rotație a programului de lucru pentru angajații din sectorul public și privat, după ce cazurile COVID-19 au depășit 1.700.

Turcia: Profesor condamnat, ținut în cătușe la înmormântarea fiicei sale

Un profesor închis pentru presupusă apartenență la o organizație teroristă a fost ținut în cătușe, sâmbătă, la înmormântarea fiicei sale de doar 21 de ani, relatează Stockholm Center for Freedome.

Ankara: Mandat de arestare pentru 60 de avocați sunt acuzații de terorism

Procuratura șefă din Ankara a emis, vineri, mandate de arestare pentru 60 de avocați acuzați de terorism, relatează Turkish Minutes.

Peste 36.000 de persoane au fost cercetate pentru că l-au „insultat” pe Erdoğan

Peste 36.000 de oameni au fost cercetați într-un an pentru „insultarea” președintelui Recep Tayyip Erdoğan, au arătat statisticile Ministerului Justiției, citat de Duvar English.

Constanța: Cum s-au deschis școlile în timpul pandemiei COVID-19

Însă, anul acesta, în prima zi de școală în instituțiile de învățământ din Constanța avut curțile pustii, dar pregătită cu semne care marchează distanțarea socială, bannere care anunță obligativitatea purtării de mască, dezinfectante, și tot ce este necesar pentru protecția elevilor.

Ankara: Medicii poartă o panglică neagră în semn de protest pentru moartea colegilor infectați cu COVID-19

Camera de Medicină din Ankara (ATO) a cerut un protest de patru zile ca demonstrație în fața morții profesioniștilor din domeniul sănătății din Turcia în urma infectării cu COVID-19.Medicii au fost îndemnați să poarte panglici negre.

100 de muzicieni s-au sinucis în timpul pandemiei în Turcia

Aproape 100 de muzicieni s-au sinucis de la începutul pandemiei COVID-19 în Turcia, potrivit datelor Uniunii Muzicienilor și Interpreților (Müzik-Sen), a declarat pe 15 septembrie, principalul adjunct al opoziției Gamze Tașcıer.

Istanbul: Hotel de lux va fi vândut după ce proprietarul nu și-a plătit datoriile

Les Ottomans, un hotel de lux din Istanbul, de tip boutique, în Bosfor, va fi vândut săptămâna aceasta după ce proprietarul nu a reușit să se răscumpere împrumuturile către o bancă.