luni, aprilie 11, 2022

Olanda a declarat ,,imamul delator” ca persoană nedorită, cerându-i să părăseasca ţara

Un nou scandal în legătură cu Imamii și consilierii de cult de la Direcţia Ministerului Cultului Islamic din Republica Turcia (Diyanet İşleri Başkanlığı sau DİB) a izbucnit în Olanda.

S-ar spune că este urmarea faptului că spionajul realizat prin DIB a căpătat proporţii.

Pentru că s-a dovedit faptul că aduna informații despre persoanele care se manifestă ca fiind împotriva guvernului şi preşedintelui Erdogan, Ministrul de externe al Olandei, Bert Koenderes, l-a declarat pe consilierul DIB din Olanda, Yusuf Acar, ca persoană nedorită.

Yusuf Acar, Consilier DIB la Ambasada Turcă de la Haga, a spionat simpatizanții mișcării Hizmet și persoanele care se pronunţă ca opoziţie la actualul guvern turc . Ca urmare a acestui fapt eleste declarat ca „persoană nedorită” în Olanda.

Este evident şi de notorietate: Imamii și consilierii de cult de la Directia Ministerului Cultului Islamic din Republica Turcia, spionează.

După Germania, Belgia, acum și Olanda a reacționat dur față de decizia Diyanetului pentru imami și consilierii din 38 de țări,referitoare la : ,, Adunarea de informații referitoare la persoanele care sunt simpatizanți sau membri ai instituțiilor Hizmet.”

Partidul opozant CDA (Partidul Creștin Democrat) din Olanda a cerut ca Yusuf Acar să fie deportat din țară.

Cotidianul DE TELEGRAAF a făcut dezvăluiri legate de acest caz:

Prestigiosul cotidian din Olanda, De Telegraaf, a scis despre raportul realizat de consilierul Yusuf , un raport bazat pe spionarea cetăţenilor și depus la așa zisul „Consiliul de Puci al Consiliul Național Parlamentar din Turcia (TBMM)”.

Conform editorialului publicat, Raportul lui Acar,era înţesat de numele persoanelor și instituțiilor de învățământ apropiate de Mișcarea Hizmet și de informaţii legate de revendicările partidului CDA.

Yusuf Acar a confirmat pentru ziarul De Telegraaf că a realizat un raport întocmit pe baza activităţii sale de urmările şi spionare a persoanelor care s-ar exprima împotriva politicii guvernamentale din Turcia, a preşedintelui Erdogan sau care ar face parte din mişcarea Hizmet ori ar fi simpli simpatizanţi ai acesteia.

După această confirmare publică , ambasadorul turc a fost chemat la Ministerul de Externe din Olanda să dea explicaţii ,iar ministrul Bert Koenders a cerut Yusuf Acar (consilier) să părăsească țara.

 

Care este cea mai problemă din Turcia? Iată ce cred turcii

31,4% dintre persoane au spus că este violență domestică, 29,5% au spus că sunt toate problemele menționate în sondaj, inclusiv șomajul, presiunea familială sau socială și hărțuirea sexuală, 12 la sută au spus lipsa de educație, iar 6,2% au spus inegalitatea de gen.

Un nou sondaj arată că 60% din turci nu au bani destui pentru strictul necesar

Potrivit rezultatelor sondajului distribuit de directorul general, Can Selçuki, pe Twitter, doar  27% dintre cei chestionați au spus că veniturile lor au fost „doar suficiente” pentru a-și acoperi cheltuielile.

Asociație americană: Avocații turci sunt puși după gratii pentru că-și fac munca

Turcia: Avocații puși după gratii pentru că-și facă munca

Acuzat de „insulta președintelului”, din cauza unui articol despre incendiile forestiere

Columnistul Ender İmrek, de la ziarul de stânga Evrensel, se confruntă cu acuzații de insultare pe președinte într-un articol intitulat „ (Turcia arde, palatul [o referire la Erdoğan]se uită” din 31 iulie 2021, în care a  raportat răspunsul guvernului la incendiile din țară din vara anului 2021.

Erdogan modifică legile electorale pentru a-și asigura puterea la alegerile de anul viitor

Schimbările închid, de asemenea, o lacună care ar fi permis principalului partid pro-kurd al țării, în prezent al treilea ca mărime din parlament, să eludeze o potențială interdicție.

Miliarde de dolari pierduți: Invazia din Ucraina afectează domeniu vital din Turcia

Potrivit președintelui Federației pentru Afaceri Turistice și Cazare din Marea Egee, Mehmet İşler, cele trei milioane de ucraineni așteptați nu vor veni în Turcia în acest an, în timp ce sosirea celor șapte milioane de turiști ruși așteptați rămâne fără răspuns, în funcție de traiectoria războiului.

Cum afectează inflația Turcia: Legume la bucată, unele și extra-mature. „Care să aleg ardei sau carne?

Însă, inflația din Turcia care a atins un nivel record în ultimi 20 de ani, i-a forțat pe cetățenii turci să treacă prin situații dificile și mai nemaiîntâlnite până acum.

Scandalul Khashoggi. Cum a ajuns Turcia să renunțe la dosarul jurnalistului care a intrat în ambasadă și nu mai ieșit niciodată

Cazul jurnalistului arab, Jamal Khashoggi a cutremurat întreaga lume, după ce în 2018 a intrat în consulatul Arabiei Saudite din Istanbul pentru a obține acte necesare pentru a se căsătorii, iar de atunci nu a mai ieșit din clădire.