vineri, aprilie 26, 2024

Olanda a declarat ,,imamul delator” ca persoană nedorită, cerându-i să părăseasca ţara

Un nou scandal în legătură cu Imamii și consilierii de cult de la Direcţia Ministerului Cultului Islamic din Republica Turcia (Diyanet İşleri Başkanlığı sau DİB) a izbucnit în Olanda.

S-ar spune că este urmarea faptului că spionajul realizat prin DIB a căpătat proporţii.

Pentru că s-a dovedit faptul că aduna informații despre persoanele care se manifestă ca fiind împotriva guvernului şi preşedintelui Erdogan, Ministrul de externe al Olandei, Bert Koenderes, l-a declarat pe consilierul DIB din Olanda, Yusuf Acar, ca persoană nedorită.

Yusuf Acar, Consilier DIB la Ambasada Turcă de la Haga, a spionat simpatizanții mișcării Hizmet și persoanele care se pronunţă ca opoziţie la actualul guvern turc . Ca urmare a acestui fapt eleste declarat ca „persoană nedorită” în Olanda.

Este evident şi de notorietate: Imamii și consilierii de cult de la Directia Ministerului Cultului Islamic din Republica Turcia, spionează.

După Germania, Belgia, acum și Olanda a reacționat dur față de decizia Diyanetului pentru imami și consilierii din 38 de țări,referitoare la : ,, Adunarea de informații referitoare la persoanele care sunt simpatizanți sau membri ai instituțiilor Hizmet.”

Partidul opozant CDA (Partidul Creștin Democrat) din Olanda a cerut ca Yusuf Acar să fie deportat din țară.

Cotidianul DE TELEGRAAF a făcut dezvăluiri legate de acest caz:

Prestigiosul cotidian din Olanda, De Telegraaf, a scis despre raportul realizat de consilierul Yusuf , un raport bazat pe spionarea cetăţenilor și depus la așa zisul „Consiliul de Puci al Consiliul Național Parlamentar din Turcia (TBMM)”.

Conform editorialului publicat, Raportul lui Acar,era înţesat de numele persoanelor și instituțiilor de învățământ apropiate de Mișcarea Hizmet și de informaţii legate de revendicările partidului CDA.

Yusuf Acar a confirmat pentru ziarul De Telegraaf că a realizat un raport întocmit pe baza activităţii sale de urmările şi spionare a persoanelor care s-ar exprima împotriva politicii guvernamentale din Turcia, a preşedintelui Erdogan sau care ar face parte din mişcarea Hizmet ori ar fi simpli simpatizanţi ai acesteia.

După această confirmare publică , ambasadorul turc a fost chemat la Ministerul de Externe din Olanda să dea explicaţii ,iar ministrul Bert Koenders a cerut Yusuf Acar (consilier) să părăsească țara.

 

Dezvăluiri șocante despre dezastru din Turcia! Pacienți de la ATI lăsați să moară într-un spital în urma cutremurelor din 6 februarie

Jurnalistul T24, Gökçer Tahincioğlu a scris, joi, despre moartea pacienților de terapie intensivă de la Spitalul de Stat Kırıkhan, care nu a fost avariat de cutremur.

Rata inflației la nivel mondial. Turcia, pe locul patru, imediat după Argentina, Siria și Liban 

Turcia a devenit țara cu a patra cea mai mare rată anuală a inflației de consum din lume, înregistrând 68,5%, conform Bianet.org

CEDO condamnă Turcia pentru arestarea unui judecător: „Pentru prima dată în istoria CEDO”

CEDO a declarat într-o hotărâre emisă, marți, că cazul lui Aydin Sefa Akay a vizat arestarea unui judecător ONU, precum și percheziția casei și persoanei sale, ca urmare a tentativei de lovitură de stat militară din 2016 în Turcia, în ciuda imunității sale diplomatice.

Turcia: 24 de studenți internați după ce au consumat mâncarea de la cantina școlii

În ultimele luni, focarele de intoxicație alimentară au tulburat instituțiile de învățământ din întreaga țară, ducând la sute de studenți să necesite îngrijiri medicale.

Amnesty criticat că a ignorat situația dificilă a membrilor Mișcării Gülen

În noul raport, care evidențiază consecințele îngrozitoare ale escaladării conflictelor și defalcării dreptului internațional în întreaga lume, tratează diverse probleme juridice în secțiunea sa din Turcia, de la detenții ilegale la libertatea de exprimare.