miercuri, octombrie 16, 2024

Olanda a declarat ,,imamul delator” ca persoană nedorită, cerându-i să părăseasca ţara

Un nou scandal în legătură cu Imamii și consilierii de cult de la Direcţia Ministerului Cultului Islamic din Republica Turcia (Diyanet İşleri Başkanlığı sau DİB) a izbucnit în Olanda.

S-ar spune că este urmarea faptului că spionajul realizat prin DIB a căpătat proporţii.

Pentru că s-a dovedit faptul că aduna informații despre persoanele care se manifestă ca fiind împotriva guvernului şi preşedintelui Erdogan, Ministrul de externe al Olandei, Bert Koenderes, l-a declarat pe consilierul DIB din Olanda, Yusuf Acar, ca persoană nedorită.

Yusuf Acar, Consilier DIB la Ambasada Turcă de la Haga, a spionat simpatizanții mișcării Hizmet și persoanele care se pronunţă ca opoziţie la actualul guvern turc . Ca urmare a acestui fapt eleste declarat ca „persoană nedorită” în Olanda.

Este evident şi de notorietate: Imamii și consilierii de cult de la Directia Ministerului Cultului Islamic din Republica Turcia, spionează.

După Germania, Belgia, acum și Olanda a reacționat dur față de decizia Diyanetului pentru imami și consilierii din 38 de țări,referitoare la : ,, Adunarea de informații referitoare la persoanele care sunt simpatizanți sau membri ai instituțiilor Hizmet.”

Partidul opozant CDA (Partidul Creștin Democrat) din Olanda a cerut ca Yusuf Acar să fie deportat din țară.

Cotidianul DE TELEGRAAF a făcut dezvăluiri legate de acest caz:

Prestigiosul cotidian din Olanda, De Telegraaf, a scis despre raportul realizat de consilierul Yusuf , un raport bazat pe spionarea cetăţenilor și depus la așa zisul „Consiliul de Puci al Consiliul Național Parlamentar din Turcia (TBMM)”.

Conform editorialului publicat, Raportul lui Acar,era înţesat de numele persoanelor și instituțiilor de învățământ apropiate de Mișcarea Hizmet și de informaţii legate de revendicările partidului CDA.

Yusuf Acar a confirmat pentru ziarul De Telegraaf că a realizat un raport întocmit pe baza activităţii sale de urmările şi spionare a persoanelor care s-ar exprima împotriva politicii guvernamentale din Turcia, a preşedintelui Erdogan sau care ar face parte din mişcarea Hizmet ori ar fi simpli simpatizanţi ai acesteia.

După această confirmare publică , ambasadorul turc a fost chemat la Ministerul de Externe din Olanda să dea explicaţii ,iar ministrul Bert Koenders a cerut Yusuf Acar (consilier) să părăsească țara.

 

Cazurile continuă în Turcia. Și-a împușcat soția și cei 4 copii, apoi s-a sinucis

Biroul guvernatorului Gaziantep a declarat că Ahmet Demir și-a ucis mai întâi soția și cei patru copii cu o armă de foc, apoi s-a sinucis.

Cazurile îngrozitoare de femicid din Turcia. Erdogan promite înăsprirea legii

Violența împotriva femeilor este o crimă larg răspândită în Turcia - cu aproape 300 de femei ucise în acest an, însă partidul AKP, aflat la guvernare, nu vede siguranța femeilor ca o prioritate politică.

Premiul Nobel pentru economie a fost acordat unui om de știință turc de origine armeană

Premiul Nobel pentru economie a fost acordat lui Daron Acemoglu, Simon Johnson și James A. Robinson.

Erdogan vizită în Albania și Serbia. Inaugurarea a Marii Moschei din Tirana, cea mai mare din Balcani

Erdogan urmează să inaugureze, joi, în Albania, Marea Moschee din Tirana. Cea mai mare moschee din Balcani, construcția finanțată de Turcia.

China: Plângere împotriva Turcia din cauza prețurilor vehiculelor electrice

China se confruntă cu presiuni comerciale tot mai mari la nivel mondial din cauza exporturilor sale în creștere de vehicule electrice, despre care multe țări susțin că sunt subvenționate puternic de Beijing pentru a-și susține economia în plină desfășurare.