20.5 C
București
joi, septembrie 17, 2020

Antalya nu mai este o destinaţie pentru „turismul de fotbal”

Cluburile de fotbal din Europa și-au schimbat destinaţia pentru cantonamentul de iarnă. Până în anul 2015, aproximativ 2500 de cluburi de fotbal din toate părțile ale lumii alegeau să se antreneze în timpul sezonului rece în provincia Antalya.

Atacurile teroriste din ultima vreme a lovit și „turismul fotbalului „din Turcia. Anul trecut numărul cluburilor interesate a scăzut la 1500 și anul acesta la 500. Din cauza atacurilor teroriste din Turcia, cluburile de fotbal au luat decizia să-şi desfăşoare cantonamentele specifice în sezonul rece în Spania, Cipru, Portugalia și Dubai.

Scădere spectaculoasă a cifrei de afaceri. De la 100 de milioane, anul treut, la 30 de milioane în acest an.

Ferit Turgut, membru al consiliului de administrare a Turismului Sporiv, a precizat că din turismul fotbalului în 2015 s-a înregistrat un câștig de 100 de milioane de euro, pe când anul acesta s-a înregistrat un câştig de doar 30 de milioane de euro. Turgut a adăugat că din cele 500 de echipe sunt foarte puține echipe de renume și cei care vin se cazează pentru puțin timp, şi pentru un număr mic de persoane.

Constanța: Cum s-au deschis școlile în timpul pandemiei COVID-19

Însă, anul acesta, în prima zi de școală în instituțiile de învățământ din Constanța avut curțile pustii, dar pregătită cu semne care marchează distanțarea socială, bannere care anunță obligativitatea purtării de mască, dezinfectante, și tot ce este necesar pentru protecția elevilor.

Grecia îi împinge înapoi pe migranții care fug de persecuțiile guvernului lui Erdogan

Grecia ar fi împins înapoi spre Turcia 10 solicitanți de azil turci care au încercat să treacă, miercuri, râul Evros, a raportat site-ul de știri Tr724.

Turcia: Profesor condamnat, ținut în cătușe la înmormântarea fiicei sale

Un profesor închis pentru presupusă apartenență la o organizație teroristă a fost ținut în cătușe, sâmbătă, la înmormântarea fiicei sale de doar 21 de ani, relatează Stockholm Center for Freedome.

Turcia:Orele de lucru prin rotație, după ce numărul de infectați au depășit 1.700 de cazuri pe zi

Prefectul Istanbul a declarat, luni, că oficialii i-au în calcul planurile de rotație a programului de lucru pentru angajații din sectorul public și privat, după ce cazurile COVID-19 au depășit 1.700.

Jurnalistul turc reținut că a „insultat” un sultan într-o postare de pe Twitter

Poliția din orașul estic Van a arestat un jurnalist independent pentru că ar fi insultat un sultan printr-o postare pe Twitter, relatează Commitee to Protect Journalists.

CoronaVirus: 90% din turci consideră că trebuie impusă o interdicție de circulație națională

90% din populația Turciei consideră că ar trebui să fie impusă o interdicție de circulație la nivel național sau în fiecare provincie, conform unui sondaj realizat de sondajul Ipsos.

Istanbul: Hotel de lux va fi vândut după ce proprietarul nu și-a plătit datoriile

Les Ottomans, un hotel de lux din Istanbul, de tip boutique, în Bosfor, va fi vândut săptămâna aceasta după ce proprietarul nu a reușit să se răscumpere împrumuturile către o bancă.

Ankara: Mandat de arestare pentru 60 de avocați sunt acuzații de terorism

Procuratura șefă din Ankara a emis, vineri, mandate de arestare pentru 60 de avocați acuzați de terorism, relatează Turkish Minutes.