duminică, aprilie 10, 2022

Antalya nu mai este o destinaţie pentru „turismul de fotbal”

Cluburile de fotbal din Europa și-au schimbat destinaţia pentru cantonamentul de iarnă. Până în anul 2015, aproximativ 2500 de cluburi de fotbal din toate părțile ale lumii alegeau să se antreneze în timpul sezonului rece în provincia Antalya.

Atacurile teroriste din ultima vreme a lovit și „turismul fotbalului „din Turcia. Anul trecut numărul cluburilor interesate a scăzut la 1500 și anul acesta la 500. Din cauza atacurilor teroriste din Turcia, cluburile de fotbal au luat decizia să-şi desfăşoare cantonamentele specifice în sezonul rece în Spania, Cipru, Portugalia și Dubai.

Scădere spectaculoasă a cifrei de afaceri. De la 100 de milioane, anul treut, la 30 de milioane în acest an.

Ferit Turgut, membru al consiliului de administrare a Turismului Sporiv, a precizat că din turismul fotbalului în 2015 s-a înregistrat un câștig de 100 de milioane de euro, pe când anul acesta s-a înregistrat un câştig de doar 30 de milioane de euro. Turgut a adăugat că din cele 500 de echipe sunt foarte puține echipe de renume și cei care vin se cazează pentru puțin timp, şi pentru un număr mic de persoane.

Cum afectează inflația Turcia: Legume la bucată, unele și extra-mature. „Care să aleg ardei sau carne?

Însă, inflația din Turcia care a atins un nivel record în ultimi 20 de ani, i-a forțat pe cetățenii turci să treacă prin situații dificile și mai nemaiîntâlnite până acum.

Istanbul: Prețul la  transportul public crește pentru a doua oară anul acesta. Cât costă un bilet?

condus de principalul partid de opoziție, Partidul Popular Republican (CHP), a majorat pe 6 aprilie prețurile transportului public cu 40% din cauza inflației,

Asociație americană: Avocații turci sunt puși după gratii pentru că-și fac munca

Turcia: Avocații puși după gratii pentru că-și facă munca

Un nou sondaj arată că 60% din turci nu au bani destui pentru strictul necesar

Potrivit rezultatelor sondajului distribuit de directorul general, Can Selçuki, pe Twitter, doar  27% dintre cei chestionați au spus că veniturile lor au fost „doar suficiente” pentru a-și acoperi cheltuielile.

Acuzat de „insulta președintelului”, din cauza unui articol despre incendiile forestiere

Columnistul Ender İmrek, de la ziarul de stânga Evrensel, se confruntă cu acuzații de insultare pe președinte într-un articol intitulat „ (Turcia arde, palatul [o referire la Erdoğan]se uită” din 31 iulie 2021, în care a  raportat răspunsul guvernului la incendiile din țară din vara anului 2021.

Care este cea mai problemă din Turcia? Iată ce cred turcii

31,4% dintre persoane au spus că este violență domestică, 29,5% au spus că sunt toate problemele menționate în sondaj, inclusiv șomajul, presiunea familială sau socială și hărțuirea sexuală, 12 la sută au spus lipsa de educație, iar 6,2% au spus inegalitatea de gen.

Erdogan modifică legile electorale pentru a-și asigura puterea la alegerile de anul viitor

Schimbările închid, de asemenea, o lacună care ar fi permis principalului partid pro-kurd al țării, în prezent al treilea ca mărime din parlament, să eludeze o potențială interdicție.

Miliarde de dolari pierduți: Invazia din Ucraina afectează domeniu vital din Turcia

Potrivit președintelui Federației pentru Afaceri Turistice și Cazare din Marea Egee, Mehmet İşler, cele trei milioane de ucraineni așteptați nu vor veni în Turcia în acest an, în timp ce sosirea celor șapte milioane de turiști ruși așteptați rămâne fără răspuns, în funcție de traiectoria războiului.