marți, iunie 15, 2021

Oktoberfest şi perspectiva de armonie multietnică

 Bistriţa a fost în sărbătoare. Pe străzile oraşului, cu aer de burg medieval, pe pasajele refăcute cu grijă de edilii oraşului şi pe dealul din apropierea oraşului, au fost 3 zile de serbări, jocuri de societate, spectacole muzicale.A treia ediţie Oktoberfest  care are loc în principal  în Piața Culturii din Bistrița (în fața Palatului Culturii), unde este amplasată scena pentru interpeţi, începe să îşi lege numele indubitabil de eforturile primăriei Bistriţa ( condusă de pasionatul primar Creţu) şi de experienţa excepţională într-ale manageriatului acestui tip de evenimente al Directorului Dorel Cosma.

Directorul Centrului Municipal de Cultură, Dorel Cosma
Directorul Centrului Municipal de Cultură, Dorel Cosma

 Iată din relatările” Mesagerului „,de la faţa locului :  „Pe scenă, după câteva reprize de dans susţinute de majorete, pe muzica fanfarei din Csorvas, Ungaria, şi-a făcut intrarea directorul Centrului Cultural Municipal ,,George Coşbuc”, prof.dr. Dorel Cosma, în ambianţa muzicii germane, al cărei interpret-animator de excepţie s-a dovedit.

 Primarul municipiului, Teodor Ovidiu Creţu, în costum amintind de portul bavarez, le-a spus bistriţenilor că este ultima sărbătoare înainte de post când se mai poate petrece. A salutat prezenţa la ,,Bistritzer Oktorberfest” a preşedintelui Consiliului Judeţean, Emil Radu Moldovan, a deputatului Doina Pană, a vicepreşedintelui CJ Alexandru Pugna, apoi le-a urat bistriţenilor petrecere plăcută, şi după moda muncheneză a lovit butoiul cu ,,barosul” de lemn, pentru a curge valuri de bere în halbele însetate, preluate rapid de bistriţeni.În continuare, directorul Cosma i-a invitat pe scenă pe reprezentanţii filialelor Uniunii Mondiale de Folclor din Spania, Italia, Bulgaria, Serbia, Franţa, Cipru, Israel şi Ucraina, pentru a primi mascota festivalului ,,Bistritzer Oktorberfest” şi pentru a ciocni prima halbă din marele butoi.SPOT : Directorul Cosma i-a invitat pe scenă pe reprezentanţii filialelor Uniunii Mondiale de Folclor din Spania, Italia, Bulgaria, Serbia, Franţa, Cipru, Israel şi Ucraina, pentru a primi mascota festivalului ,,Bistritzer Oktorberfest”

  Atmosfera s-a încins, festivitatea de inaugurare s-a încheiat şi după o repriză muzicală, semnificând pauza de aşezare la mese, pe scenă au urcat succesiv ansamblurile ,,Cununa de pe Someș”, ,,Cununa”, ,,Cununița”, ,,Cununa Junior”, ,,D-Fantasy”, ansamblul de dansuri săsești din Reghin, soliști din Italia și Spania şi marele tenor Florin Ormenișan. Recitalurile Fuego și DJ Michael Star au încheiat seara de sărbătoar (după Mesagerul de Bistriţa)

   Remarcăm entuziasmul tinerilor pentru acest eveniment care a animat oraşul , de la raliurile pe motociclete la marile concerte de noapte.Vremea a fost de partea organizatorilor şi participanţilor sărbătoarea fiind un real succes de public.

Turcia:Aproximativ 750.000 de cupluri se căsătoresc în următoarele 3 luni, de frica măsurilor COVID-19

Turcia: Aproximativ 750.000 de cupluri se căsătoresc în următoarele 3 luni, de frica măsurilor COVID-19

Turcia: Peste 720.000 de minori exploatați prin muncă

Peste 720.000 de minori din Turcia trebuie să lucreze pentru a contribui la venitul gospodăriei, potrivit unui raport elaborat de ministerului al...

Human Rights Watch cere investigarea dispariției profesorului, care riscă să fie deportat în Turcia

Human Rights Watch cere investigarea dispariției profesorului, care riscă să fie deportat în Turcia

Comitetul ONU cere de urgență Turciei să ia măsuri în cazul profesorului dispărut

Comitetul ONU cere de urgență Turciei să ia măsuri în cazul profesorului dispărut

Partidul lui Erdogan a pierdut aproximativ 13% din votanți, după declarațiile mafiotului turc

Partidul lui Erdogan a pierdut aproximativ 13% din votanți, după declarațiile mafiotului turc

Fostul director al Samanyolu condamnat la 1.406 de ani

Fostul director al Samanyolu condamnat la 1.406 de ani

Un turc a ajutat din greșeală FBI să aresteze 800 de infractori

Un turc a ajutat din greșeală FBI în capturarea a aproximativ 800 de infractori din întreaga lume după ce mii de oameni...