joi, aprilie 18, 2024

Oamenii lui Erdogan stabilesc regulile de rugăciune în cimitirul musulman din București

O familie de musulmani care trăiește în București și a vrut să se roage în cimitirul mahomedan a fost informată că trebuie să primească acordul Ambasadei Turciei din București pentru a putea intra în cimitir.

S.G, cu dublă cetățenie turcă și română, a povestit pentru reporterii Zaman România că duminică dimineață a fost împreună cu familia sa pentru a se ruga la cimitirul musulman din București, situat pe bulevardul Ghencea.

“În jurul orei 11 am ajuns la ușa cimitirului, am văzut că este închis. Am văzut anunțul cu programul de vizitare și, de la poartă, am făcut o rugăciune și le-am explicat copiilor despre cimitir. Când ne pregăteam să plecăm, a ieșit un domn căruia i-am exprimat intenția noastră, iar el mi-a cerut buletinul” a explicat S.G.

Acord de la Ambasadă pentru a intra în cimitir

Angajatul cimitirului, Mehmet Oner, le-a adus la cunoștință că este nevoie să facă poză la un buletin pe care să o trimită la Ambasadei Turciei din București, de unde familia poate primi acordul de a intra în cimitir.

“Am fost șocat. Pentru o simplă rugăciune de ce să iau acordul de la ambasadă? Am plecat indignat”, a povestit cetățeanul.

Ambasada Turciei din București nu au comentat situația până la data publicării acestui articol.

De asemenea, amintim că de la începutul lunii noiembrie programul de acces în cimitir a fost limitat.

Alte cazuri similare ale Ambasadei Turciei din București

Mai mult, pe 28 octombrie, doi jurnaliști turci au fost dați afară de oficialii Ambasadei de la ceremonia de înmormântare a istoricului Mustafa Ali Mehmed.

Oficialii de la Ambasada Turciei din București au dat afară din cimitir doi jurnaliști.

Cimitirul musulman din București a fost înființat în 1932 și este dedicat martirilor soldați turci din Primul Război Mondial, dar și musulmanilor de pe teritoriul României, indiferent de etnie sau rasă.

Din Dubai până în Chile, serialele turcești cuceresc lumea. Cum sunt produse faimoasele seriale

În cartierului Tophane, din Istanbul, pescărușii sunt împrăștiați de o dronă care filmează un polițist care arestează tânără. Filmarea este numit „Dengeler”, unul dintre cele aproximativ 60 filmate anual în Turcia, care au făcut ca Istanbulul și alte orașe turcești să fie cunoscute telespectatorilor din aproape 170 de țări din întreaga lume. 

Muzeele din Turcia: 4 milioane de vizitatori în primele 3 luni a anului 2024. Care au fost cele mai vizitate muzee

Potrivit unui anunț recent făcut de Ministrul Culturii și Turismului, Mehmet Nuri Ersoy, în special, Muzeul Mevlana din orașul central Konya a atras peste 383.000 de vizitatori, urmat de situl arheologic Hierapolis, din provincia vestică Denizli, cu 259.000 de vizitatori. 

Președintele Germaniei în vizită în Turcia. Prima întâlnire cu primarul Istanbulului, apoi cu Erdogan

Președintele Frank-Walter Steinmeier va călătorii în Republica Turcia în perioada 22-24 aprilie 2024, cu ocazia împlinirii a 100 de ani de la stabilirea relațiilor diplomatice între cele două țări.

Festivalul Lalelelor în Istanbul. Iată unde poți să găsești grădinile cu lalele!

Mugurii de lalele, care sunt produși în principal pentru această ocazie în orașul Konya, înfloresc în aprilie și poate ține până în mai, în funcție de vreme.