duminică, noiembrie 10, 2024

Oamenii lui Erdogan stabilesc regulile de rugăciune în cimitirul musulman din București

O familie de musulmani care trăiește în București și a vrut să se roage în cimitirul mahomedan a fost informată că trebuie să primească acordul Ambasadei Turciei din București pentru a putea intra în cimitir.

S.G, cu dublă cetățenie turcă și română, a povestit pentru reporterii Zaman România că duminică dimineață a fost împreună cu familia sa pentru a se ruga la cimitirul musulman din București, situat pe bulevardul Ghencea.

“În jurul orei 11 am ajuns la ușa cimitirului, am văzut că este închis. Am văzut anunțul cu programul de vizitare și, de la poartă, am făcut o rugăciune și le-am explicat copiilor despre cimitir. Când ne pregăteam să plecăm, a ieșit un domn căruia i-am exprimat intenția noastră, iar el mi-a cerut buletinul” a explicat S.G.

Acord de la Ambasadă pentru a intra în cimitir

Angajatul cimitirului, Mehmet Oner, le-a adus la cunoștință că este nevoie să facă poză la un buletin pe care să o trimită la Ambasadei Turciei din București, de unde familia poate primi acordul de a intra în cimitir.

“Am fost șocat. Pentru o simplă rugăciune de ce să iau acordul de la ambasadă? Am plecat indignat”, a povestit cetățeanul.

Ambasada Turciei din București nu au comentat situația până la data publicării acestui articol.

De asemenea, amintim că de la începutul lunii noiembrie programul de acces în cimitir a fost limitat.

Alte cazuri similare ale Ambasadei Turciei din București

Mai mult, pe 28 octombrie, doi jurnaliști turci au fost dați afară de oficialii Ambasadei de la ceremonia de înmormântare a istoricului Mustafa Ali Mehmed.

Oficialii de la Ambasada Turciei din București au dat afară din cimitir doi jurnaliști.

Cimitirul musulman din București a fost înființat în 1932 și este dedicat martirilor soldați turci din Primul Război Mondial, dar și musulmanilor de pe teritoriul României, indiferent de etnie sau rasă.

Testamentul clericului Fethullah Gülen dezvăluie donația de drepturi de autor

Potrivit unui anunț făcut de site-ul Herkul, fundația „Cascade Trust” deține autoritate asupra redevențelor din cărțile clericului.

SUA. 3 milioane de dolari daună într-un proces de defăimare din cauza presupusei asocieri cu o „organizație teroristă”

SUA obligă plata a 3 milioane de dolari drept despăgubiri unui antreprenor turco-american care a fost acuzat în mod fals de terorism din cauza unei presupuse asocieri cu o „organizație teroristă”,

Istanbul: Creștere de peste 60% a costului vieții în octombrie

Sondajul, realizat de Agenția de Planificare din Istanbul (IPA) a Municipalității Metropolitane din Istanbul, a calculat costul vieții în Istanbul pentru o familie de patru persoane la 73.739 TL (2.000 euro) în octombrie, de peste patru ori salariul minim de 17.002 TL. (460 de euro).

Turcia: Proteste după ce 4 primari pro-kurzi au fost reținuți: „Atac major la adresa dreptului poporului kurd de a vota și de a fi...

Anunțul Ministerului de Interne privind înlăturarea din funcțiile lor a trei primari, reprezentând orașele Mardin și Batman, precum și Halfeti, un district din provincia Şanlıurfa și înlocuirea lor cu oficiali guvernamentali a stârnit proteste luni.

Nou record în Turcia: Cele mai multe cazuri de femicid înregistrate în ultimii 14 ani

Conform raportului Platformei We Will Stop Femicide pentru octombrie 2024, octombrie a marcat cel mai mare număr de feminicide înregistrate într-o singură lună din 2010.

Nou campus școlar inaugurat în Constanța. „Proiect de anvergură dedicat educației.”/„Entuziasm dublat de profesionalism și multă dedicare a fost temelia.”

Porțile noului campus situat în orașul Ovidiu, din Constanța, au fost deschise pe 4 noiembrie, printr-o ceremonie alături de conducere și reprezentanți ai instituțiilor din Constanta, dar și viitori elevi, profesori și părinți.