luni, aprilie 11, 2022

O Victimă tragică a dictaturii din Turcia: tânăr poliţist de 33 de ani, mort în închisoare

Polițistul reținut în urma „Vânătoarii de vrăjitoare”, nu a mai rezistat torturilor și și-a pierdut viața.

Reținut sănătos sub acuzația că ar fi fost simpatizant al lui Gulen, prin discreționarismul regimului Erdogan, polițistul Kadir Eyce, în vârstă de 33 de ani, a fost decedat. Eyce era polițist de opt ani.

Din cauza torturilor și persecuțiilor din închisoare ajunse la un nivel de nedescris, tânărul polițist s-a în bolnăvit, iar autoritățile nu l-au trimis la spital. Kadir Eyce nu a mai rezistat și a murit.

Eyce a fost reținut în Octombrie 2016 în timpul în care  era polițist în orașul Zara din provincia Sivas. Nu avea pe atunci  nici o problemă de sănătate și cântărea peste 90 de kilograme. În timpul detenției el a fost supus unor presiuni fizice și psihice de nedescris.

 Pentru că a fost lăsat să doarmă în frig, subnutrit, ținut mereu sub presiuni psihologice și tortură, Kadir Eyce a început să aibă dureri mari în zona abdominală. A cerut scris să i se ofere ajutor medical, dar nu i s-a oferit. El a fost arestat în luna octombrie 2016, din motivul că a avut cont bancar la Bank Asya după care a fost trimis în Penitenciarul închis Sivas, categoria E.

kadir eyce

NU A FOST CONSULTAT LA SPITAL

În timpul detenției, durerile stomacale ale lui Kadir Eyce au devenit insuportabile. El a scris zeci de cereri pentru a fi trimis la spital dar nu i s-a acceptat nici una. Răspuns de boala care suferea, Eyce a ajuns să nu mai poată să meargă.

Abia atunci autoritățile l-au trimis la spital pentru îngrijiri medicale. Mai întâi a fost trimis la Spitalul Numune din Sivas, după care a fost transferat la Spitalul Universitar de Cercetare Cumhuriyet. Conform precizărilor lui Kadir Eyce, înainte să moară, el a dezvăluit  că la Spitalul Cumhuriyet  nu  primit îngrijiri medicale, nu i s-au făcut analizele, nu a început nici un tratament. Probe clare pentru o situație de malpraxis. El a mai precizat că medicii Spitalului Cumhuriyet cereau mereu să fie adus în altă zi la spital, după care era trimis la penitenciar. O situație de șicanare tipică pentru autoritățile turce, care aplică în mod frecvent acest gen de șicane.

PROCURORU: ,,DACĂ LAS POLIȚIST ÎN LIBERTATE MĂ VOR ARESTA ȘI PE MINE”.

După ce a început să slăbească și să nu mai poată să meargă în timpul detenției, familia lui Kadir Eyce a depus cereri peste cereri la Procuratură pentru a fi lăsat în libertate. Conform precizărilor apropiaților lui Eyce, între tatăl lui Eyce și procurorul instanței a avut loc un dialog uluitor. În timp ce  tatăl lui Eyce îi spunea procurorului că fiul lui s-a în bolnăvit și nu mai poate să meargă, procurorul i-a răspuns următoarele:,, Ce să fac, dacă las în libertate un polițist, mă vor aresta și pe mine”.

PENTRU CĂ NU A PRIMIT ÎNGRIJIRI MEDICALE, OMUL A PARALIZAT.

Kadir Eyce nu se mai  putea ține pe picioare. În timpul vizitelor, pentru a ajunge la  sala de vizite, Eyce mergea ținut  de mână, cu ajutorul unui gardian. Starea de sănătate a lui Eyce se agrava pe zi ce trecea. În ultima fază el a fost răpuns la pat.

Arestat în Octombrie 2016, când era în perfectă stare de sănătate, Eyce a fost adus de către statul turc într-o stare deplorabilă. La 33 de ani ,tânărul polițist Kadir Eyce nu a mai putut fi salvat.

DIALOGUL TRIST PETRECUT ÎNTRE TATĂ ȘI FIU

O secțiune importantă din dialogul care reflectă starea psihică dintre Eyce și tatăl lui, în timpul în care  tatăl lui l-a văzut, şi tânărul ajunsese să cântărească  60 de kg.

Tatăl lui Kadir Eyce: ,,Fiule, dacă ai o vină spune. Să plecăm de-aici.”,  Eyce: De opt ani de zile de când sunt polițist, nu am  făcut nimic greşti. Dacă există așa ceva, să îmi pună în față și voi fi de acord să fiu pedepsit cu cea mai grea pedeapsă.”

cimitir

 A FOST ÎNHUMAT LĂNGĂ FIUL LUI

Kadir Eyce a fost înhumat în orașul Mut din județul Mersin, lângă fiul lui care a murit în urmă cu doi ani la vârsta de trei ani. Pe partea cealaltă a mormântului se află mormintele mamei lui care a murit în același an cu el și al  fratele lui care a murit într-un accident la o vârstă foarte tânără.

                                                                                    Polițistul Kadir Eyce și familia sa în zilele frumoase


SURSA: http://www.turkishminute.com/2017/04/11/paralyzed-ill-treatment-sivas-prison-turkish-police-officer-dies-33/

 

Istanbul: Prețul la  transportul public crește pentru a doua oară anul acesta. Cât costă un bilet?

condus de principalul partid de opoziție, Partidul Popular Republican (CHP), a majorat pe 6 aprilie prețurile transportului public cu 40% din cauza inflației,

Un nou sondaj arată că 60% din turci nu au bani destui pentru strictul necesar

Potrivit rezultatelor sondajului distribuit de directorul general, Can Selçuki, pe Twitter, doar  27% dintre cei chestionați au spus că veniturile lor au fost „doar suficiente” pentru a-și acoperi cheltuielile.

Erdogan modifică legile electorale pentru a-și asigura puterea la alegerile de anul viitor

Schimbările închid, de asemenea, o lacună care ar fi permis principalului partid pro-kurd al țării, în prezent al treilea ca mărime din parlament, să eludeze o potențială interdicție.

Care este cea mai problemă din Turcia? Iată ce cred turcii

31,4% dintre persoane au spus că este violență domestică, 29,5% au spus că sunt toate problemele menționate în sondaj, inclusiv șomajul, presiunea familială sau socială și hărțuirea sexuală, 12 la sută au spus lipsa de educație, iar 6,2% au spus inegalitatea de gen.

Acuzat de „insulta președintelului”, din cauza unui articol despre incendiile forestiere

Columnistul Ender İmrek, de la ziarul de stânga Evrensel, se confruntă cu acuzații de insultare pe președinte într-un articol intitulat „ (Turcia arde, palatul [o referire la Erdoğan]se uită” din 31 iulie 2021, în care a  raportat răspunsul guvernului la incendiile din țară din vara anului 2021.

Asociație americană: Avocații turci sunt puși după gratii pentru că-și fac munca

Turcia: Avocații puși după gratii pentru că-și facă munca

Scandalul Khashoggi. Cum a ajuns Turcia să renunțe la dosarul jurnalistului care a intrat în ambasadă și nu mai ieșit niciodată

Cazul jurnalistului arab, Jamal Khashoggi a cutremurat întreaga lume, după ce în 2018 a intrat în consulatul Arabiei Saudite din Istanbul pentru a obține acte necesare pentru a se căsătorii, iar de atunci nu a mai ieșit din clădire.

Cum afectează inflația Turcia: Legume la bucată, unele și extra-mature. „Care să aleg ardei sau carne?

Însă, inflația din Turcia care a atins un nivel record în ultimi 20 de ani, i-a forțat pe cetățenii turci să treacă prin situații dificile și mai nemaiîntâlnite până acum.