sâmbătă, februarie 6, 2021

O Victimă tragică a dictaturii din Turcia: tânăr poliţist de 33 de ani, mort în închisoare

Polițistul reținut în urma „Vânătoarii de vrăjitoare”, nu a mai rezistat torturilor și și-a pierdut viața.

Reținut sănătos sub acuzația că ar fi fost simpatizant al lui Gulen, prin discreționarismul regimului Erdogan, polițistul Kadir Eyce, în vârstă de 33 de ani, a fost decedat. Eyce era polițist de opt ani.

Din cauza torturilor și persecuțiilor din închisoare ajunse la un nivel de nedescris, tânărul polițist s-a în bolnăvit, iar autoritățile nu l-au trimis la spital. Kadir Eyce nu a mai rezistat și a murit.

Eyce a fost reținut în Octombrie 2016 în timpul în care  era polițist în orașul Zara din provincia Sivas. Nu avea pe atunci  nici o problemă de sănătate și cântărea peste 90 de kilograme. În timpul detenției el a fost supus unor presiuni fizice și psihice de nedescris.

 Pentru că a fost lăsat să doarmă în frig, subnutrit, ținut mereu sub presiuni psihologice și tortură, Kadir Eyce a început să aibă dureri mari în zona abdominală. A cerut scris să i se ofere ajutor medical, dar nu i s-a oferit. El a fost arestat în luna octombrie 2016, din motivul că a avut cont bancar la Bank Asya după care a fost trimis în Penitenciarul închis Sivas, categoria E.

kadir eyce

NU A FOST CONSULTAT LA SPITAL

În timpul detenției, durerile stomacale ale lui Kadir Eyce au devenit insuportabile. El a scris zeci de cereri pentru a fi trimis la spital dar nu i s-a acceptat nici una. Răspuns de boala care suferea, Eyce a ajuns să nu mai poată să meargă.

Abia atunci autoritățile l-au trimis la spital pentru îngrijiri medicale. Mai întâi a fost trimis la Spitalul Numune din Sivas, după care a fost transferat la Spitalul Universitar de Cercetare Cumhuriyet. Conform precizărilor lui Kadir Eyce, înainte să moară, el a dezvăluit  că la Spitalul Cumhuriyet  nu  primit îngrijiri medicale, nu i s-au făcut analizele, nu a început nici un tratament. Probe clare pentru o situație de malpraxis. El a mai precizat că medicii Spitalului Cumhuriyet cereau mereu să fie adus în altă zi la spital, după care era trimis la penitenciar. O situație de șicanare tipică pentru autoritățile turce, care aplică în mod frecvent acest gen de șicane.

PROCURORU: ,,DACĂ LAS POLIȚIST ÎN LIBERTATE MĂ VOR ARESTA ȘI PE MINE”.

După ce a început să slăbească și să nu mai poată să meargă în timpul detenției, familia lui Kadir Eyce a depus cereri peste cereri la Procuratură pentru a fi lăsat în libertate. Conform precizărilor apropiaților lui Eyce, între tatăl lui Eyce și procurorul instanței a avut loc un dialog uluitor. În timp ce  tatăl lui Eyce îi spunea procurorului că fiul lui s-a în bolnăvit și nu mai poate să meargă, procurorul i-a răspuns următoarele:,, Ce să fac, dacă las în libertate un polițist, mă vor aresta și pe mine”.

PENTRU CĂ NU A PRIMIT ÎNGRIJIRI MEDICALE, OMUL A PARALIZAT.

Kadir Eyce nu se mai  putea ține pe picioare. În timpul vizitelor, pentru a ajunge la  sala de vizite, Eyce mergea ținut  de mână, cu ajutorul unui gardian. Starea de sănătate a lui Eyce se agrava pe zi ce trecea. În ultima fază el a fost răpuns la pat.

Arestat în Octombrie 2016, când era în perfectă stare de sănătate, Eyce a fost adus de către statul turc într-o stare deplorabilă. La 33 de ani ,tânărul polițist Kadir Eyce nu a mai putut fi salvat.

DIALOGUL TRIST PETRECUT ÎNTRE TATĂ ȘI FIU

O secțiune importantă din dialogul care reflectă starea psihică dintre Eyce și tatăl lui, în timpul în care  tatăl lui l-a văzut, şi tânărul ajunsese să cântărească  60 de kg.

Tatăl lui Kadir Eyce: ,,Fiule, dacă ai o vină spune. Să plecăm de-aici.”,  Eyce: De opt ani de zile de când sunt polițist, nu am  făcut nimic greşti. Dacă există așa ceva, să îmi pună în față și voi fi de acord să fiu pedepsit cu cea mai grea pedeapsă.”

cimitir

 A FOST ÎNHUMAT LĂNGĂ FIUL LUI

Kadir Eyce a fost înhumat în orașul Mut din județul Mersin, lângă fiul lui care a murit în urmă cu doi ani la vârsta de trei ani. Pe partea cealaltă a mormântului se află mormintele mamei lui care a murit în același an cu el și al  fratele lui care a murit într-un accident la o vârstă foarte tânără.

                                                                                    Polițistul Kadir Eyce și familia sa în zilele frumoase


SURSA: http://www.turkishminute.com/2017/04/11/paralyzed-ill-treatment-sivas-prison-turkish-police-officer-dies-33/

 

Turcia: Ministrul de interne susține că SUA au fost în spatele puciului eșuat din 2016

„A efectuat FETO încercarea de lovitură de stat din 15 iulie? Candaș, FETO nu a făcut asta, dar [autorii] nu ne vor lăsa în pace. Dacă rămâi puternic, vei fi în regulă ”, declară Soylu.

Peste 100 de studenți de la Universitatea Bogazici eliberați. Erdogan îi acuză de terorism

Peste 100 de studenți reținuți în urma protestelor de la Universitatea Bogazici au fost eliberați, miercuri, dimineață, după instanța de judecată,

Drama unei familii din Turcia: Băiețel bolnav de leucemie, lăsat fără părinți

Sabriye și Gökhan Dağdeviren, mama și tatăl lui Hakan Dağdeviren, sunt acuzați de legături cu mișcarea Gülen, un grup inspirat de clericul musulman Fethullah Gülen.

Turcia: Arestat că l-a insulta Erdogan, după ce a fost închis pentru un comentariu la adresa unui ministru

Bărbatul, identificat ca Erdal E., a fost reținut, miercuri, după ce a comentat la o postare a lui Soylu cu mama sa, care în prezent primește tratament pentru COVID-19 într-un spital.

Comediant condamnat la închisoare pentru insultă:” Atatürk cel mai de succes alcoolic din Turcia”

„Anunțarea verdictului a fost amânată, dar totuși, acest lucru nu este deloc plăcut’’, a scris Günsal pe contul sau de Twitter.

Turcia:Taxa specială de consum pentru vehiculele electrice mărită cu 60%

Impozitul special pe consumul vehiculelor electrice a fost mărit până la 60 la sută, conform decretului prezidențial publicat în Monitorul Oficial, citat de bianet.org

Minister:Se va modifica legea care afectează comerțului între România-Turcia

Minister:Se va modifica legea care afectează comerțului între România-Turcia

Turcia: Un tată a construit Mausoleul lui Ataturk din zăpadă pentru a implini visului copiiilor

Un tată a ajuns viral pe rețelele de socializare după ce a construit Mausoleul lui Ataturk din zăpadă, în curtea casei pentru copiii lui.