marți, septembrie 6, 2022

O Victimă tragică a dictaturii din Turcia: tânăr poliţist de 33 de ani, mort în închisoare

Polițistul reținut în urma „Vânătoarii de vrăjitoare”, nu a mai rezistat torturilor și și-a pierdut viața.

Reținut sănătos sub acuzația că ar fi fost simpatizant al lui Gulen, prin discreționarismul regimului Erdogan, polițistul Kadir Eyce, în vârstă de 33 de ani, a fost decedat. Eyce era polițist de opt ani.

Din cauza torturilor și persecuțiilor din închisoare ajunse la un nivel de nedescris, tânărul polițist s-a în bolnăvit, iar autoritățile nu l-au trimis la spital. Kadir Eyce nu a mai rezistat și a murit.

Eyce a fost reținut în Octombrie 2016 în timpul în care  era polițist în orașul Zara din provincia Sivas. Nu avea pe atunci  nici o problemă de sănătate și cântărea peste 90 de kilograme. În timpul detenției el a fost supus unor presiuni fizice și psihice de nedescris.

 Pentru că a fost lăsat să doarmă în frig, subnutrit, ținut mereu sub presiuni psihologice și tortură, Kadir Eyce a început să aibă dureri mari în zona abdominală. A cerut scris să i se ofere ajutor medical, dar nu i s-a oferit. El a fost arestat în luna octombrie 2016, din motivul că a avut cont bancar la Bank Asya după care a fost trimis în Penitenciarul închis Sivas, categoria E.

kadir eyce

NU A FOST CONSULTAT LA SPITAL

În timpul detenției, durerile stomacale ale lui Kadir Eyce au devenit insuportabile. El a scris zeci de cereri pentru a fi trimis la spital dar nu i s-a acceptat nici una. Răspuns de boala care suferea, Eyce a ajuns să nu mai poată să meargă.

Abia atunci autoritățile l-au trimis la spital pentru îngrijiri medicale. Mai întâi a fost trimis la Spitalul Numune din Sivas, după care a fost transferat la Spitalul Universitar de Cercetare Cumhuriyet. Conform precizărilor lui Kadir Eyce, înainte să moară, el a dezvăluit  că la Spitalul Cumhuriyet  nu  primit îngrijiri medicale, nu i s-au făcut analizele, nu a început nici un tratament. Probe clare pentru o situație de malpraxis. El a mai precizat că medicii Spitalului Cumhuriyet cereau mereu să fie adus în altă zi la spital, după care era trimis la penitenciar. O situație de șicanare tipică pentru autoritățile turce, care aplică în mod frecvent acest gen de șicane.

PROCURORU: ,,DACĂ LAS POLIȚIST ÎN LIBERTATE MĂ VOR ARESTA ȘI PE MINE”.

După ce a început să slăbească și să nu mai poată să meargă în timpul detenției, familia lui Kadir Eyce a depus cereri peste cereri la Procuratură pentru a fi lăsat în libertate. Conform precizărilor apropiaților lui Eyce, între tatăl lui Eyce și procurorul instanței a avut loc un dialog uluitor. În timp ce  tatăl lui Eyce îi spunea procurorului că fiul lui s-a în bolnăvit și nu mai poate să meargă, procurorul i-a răspuns următoarele:,, Ce să fac, dacă las în libertate un polițist, mă vor aresta și pe mine”.

PENTRU CĂ NU A PRIMIT ÎNGRIJIRI MEDICALE, OMUL A PARALIZAT.

Kadir Eyce nu se mai  putea ține pe picioare. În timpul vizitelor, pentru a ajunge la  sala de vizite, Eyce mergea ținut  de mână, cu ajutorul unui gardian. Starea de sănătate a lui Eyce se agrava pe zi ce trecea. În ultima fază el a fost răpuns la pat.

Arestat în Octombrie 2016, când era în perfectă stare de sănătate, Eyce a fost adus de către statul turc într-o stare deplorabilă. La 33 de ani ,tânărul polițist Kadir Eyce nu a mai putut fi salvat.

DIALOGUL TRIST PETRECUT ÎNTRE TATĂ ȘI FIU

O secțiune importantă din dialogul care reflectă starea psihică dintre Eyce și tatăl lui, în timpul în care  tatăl lui l-a văzut, şi tânărul ajunsese să cântărească  60 de kg.

Tatăl lui Kadir Eyce: ,,Fiule, dacă ai o vină spune. Să plecăm de-aici.”,  Eyce: De opt ani de zile de când sunt polițist, nu am  făcut nimic greşti. Dacă există așa ceva, să îmi pună în față și voi fi de acord să fiu pedepsit cu cea mai grea pedeapsă.”

cimitir

 A FOST ÎNHUMAT LĂNGĂ FIUL LUI

Kadir Eyce a fost înhumat în orașul Mut din județul Mersin, lângă fiul lui care a murit în urmă cu doi ani la vârsta de trei ani. Pe partea cealaltă a mormântului se află mormintele mamei lui care a murit în același an cu el și al  fratele lui care a murit într-un accident la o vârstă foarte tânără.

                                                                                    Polițistul Kadir Eyce și familia sa în zilele frumoase


SURSA: http://www.turkishminute.com/2017/04/11/paralyzed-ill-treatment-sivas-prison-turkish-police-officer-dies-33/

 

Un suspect în cazul uciderii unui academician turc prins în Bulgaria

Ministerul de Interne a anunțat că un suspect în cazul de ucidere a unui academician turc a fost prins de forțele de securitate bulgare.

Vești bune! Turcia a introdus un nou card special pentru turiștii în Istanbul 

Istanbul, care face parte din top 10 cele mai vizitate orașe din lume, introduce un nou card de călătorie care va face...

Începe școala! Prețurile la rechizite s-au dublat. 1000 de lire pentru a pregătii ghiozdanul unui elev

Părinții din Turcia, care încep să-și pregătesc copii pentru noul an școalar, se confruntă cu măriri cu până la sută la sută...

Turcia a introdus pașaportul biometric: „În paginile din mijloc există o fotografie cu Hagia Sofia”

Süleyman Soylu, în timpul unei conferințe în locul unde a fost tipărit primul pașaport, a prezentat un prototip al noului pașaport turcesc.

Cea mai mare fraudă din Turcia! Fondatorul fugar al schimbului de criptomonede arestat în Albania

Procurorul Elbasan, Kreshnik Ajazi, a confirmat, marți, pentru BIRN că fugarul turc, Faruk Fatih Ozer, suspectat că a organizat o înșelătorie masivă de criptomonede, este reținut în orașul albanez.

Turcia: Orașul favorit al arabilor. „Peste 30 de avioane sosesc zilnic din țările din Golf”

Aeroportul din Trabzon a atins un nivel record în vara aceasta, ajungând să găzduiască peste 30 de zboruri zilnice din țările din Golf,

Turcia crește de cinci ori mai mult taxele de tranzit pentru strâmtorile Bosfor și Dardanele

Potrivit rapoartelor presei turce, taxa a fost stabilită la 4,08 de dolari pentru fiecare tonă de tonaj net înregistrat, de cinci ori taxa inițială de 0,83 dolari și o creștere a veniturilor anuale curente de la 40 milioane dolari la 200 milioane de dolari, noul regulament fiind așteptat să intre în vigoare pe 7 octombrie.

Vești proaste pentru turci!Prețurile la energie electrică și gaze cresc cu până la 50 la sută

Autoritatea de reglementare a energiei EMRA din Turcia a declarat că a crescut cu 20% prețurile la energie electrică casnică, cu 30% pe cele utilizate de sectoarele publice și de servicii și cu 50% pe cele utilizate în industrie, de pe 1 septembrie.