joi, decembrie 18, 2025

O turcoaică a câștigat premiul supranumit „Nobel al gastronomiei”

Bucătarul turc, Ebru Baybara Demir a primit Premiul Basque Culinary World 2023, care este numit „Nobelul gastronomiei”, la o ceremonie specială desfășurată la San Sebastian, relatează DHA.

Baybara Demir a fost considerată demnă de acest premiu pentru contribuțiile sale semnificative la gastronomie în domeniile integrării culturale, dezvoltării sociale și biodiversității prin expertiza sa culinară.

„Este o expresie a devotamentului meu din toată inima față de profesia mea de peste 20 de ani. Primirea acestui premiu este de mare importanță nu numai pentru mine ca bucătar, ci și pentru țara mea, ca turcoaică pe calea deschisă de Atatürk la aniversarea a 100 de ani a Republicii noastre.”, spune Demir.

Demir a avut un rol activ în inițiativele din timpul procesului de migrație din regiune, a susținut că pământul ar trebui revitalizat în fața schimbărilor climatice și a susținut eforturile de ajutor pentru drepturile omului.

Procese în masă: Turcia deschide o sală de judecată uriașă în penitenciar

Turcia a inaugurat o nouă sală de judecată în incinta complexului penitenciar Marmara, un spațiu conceput să găzduiască procese cu sute de inculpați simultan, pe fondul...

11 ani de detenție și un dosar controversat: cazul jurnalistului Hidayet Karaca

Fostul jurnalist și executiv media Hidayet Karaca a împlinit 11 ani de detenție în închisoare, fiind încarcerat de autoritățile turce pentru presupuse legături cu mișcarea...