Warning: getimagesize(): SSL operation failed with code 1. OpenSSL Error messages: error:1416F086:SSL routines:tls_process_server_certificate:certificate verify failed in /var/www/zamanro/web/wp-content/plugins/td-cloud-library/shortcodes/header/tdb_header_logo.php on line 792

Warning: getimagesize(): Failed to enable crypto in /var/www/zamanro/web/wp-content/plugins/td-cloud-library/shortcodes/header/tdb_header_logo.php on line 792

Warning: getimagesize(https://zaman.ro/wp-content/uploads/2020/08/zaman_romania-300x40.png): failed to open stream: operation failed in /var/www/zamanro/web/wp-content/plugins/td-cloud-library/shortcodes/header/tdb_header_logo.php on line 792

Warning: getimagesize(): SSL operation failed with code 1. OpenSSL Error messages: error:1416F086:SSL routines:tls_process_server_certificate:certificate verify failed in /var/www/zamanro/web/wp-content/plugins/td-cloud-library/shortcodes/header/tdb_header_logo.php on line 792

Warning: getimagesize(): Failed to enable crypto in /var/www/zamanro/web/wp-content/plugins/td-cloud-library/shortcodes/header/tdb_header_logo.php on line 792

Warning: getimagesize(https://zaman.ro/wp-content/uploads/2020/08/zaman_romania-300x40.png): failed to open stream: operation failed in /var/www/zamanro/web/wp-content/plugins/td-cloud-library/shortcodes/header/tdb_header_logo.php on line 792
vineri, iunie 2, 2023

O statistică dramatică la marcarea Zilei Europene Împotriva Traficului de Persoane

Cele mai multe victime ale traficului de persoane din Europa provin din România (statistică)

Cele mai multe victime ale traficului de persoane din Europa provin din România, a afirmat, marți, Mirela Podoiu, președintele Fundației „Ușa Deschisă”, la o conferință prilejuită de marcarea Zilei Europene Împotriva Traficului de Persoane.

Ea a spus că în România 6 din 10 victime sunt femei iar numărul băieților minori victime a crescut considerabil, de la 10 în 2014 la 40 în 2015.

„Victima traficului de persoane poate fi oricine, trebuie să avem în vedre că trafic de persoane înseamnă comerț cu oameni care produce profituri uriașe pentru traficanți. Metodele de exploatare sunt variate — sex, cerșetorie, săvârșire de infracțiuni, căsătorie forțată, prelevare de organe.

Aș vrea să desființez câteva prejudecăți care ne împiedică să fim vigilenți. Traficul de persoane nu este doar de prostituție forțată, ci și de muncă forțată, exploatarea identității. (…) Nu este undeva departe de noi, este peste tot, ne înconjoară. În industria sexului sunt mii de victime exploatate anual în cele mai scumpe și reputate hoteluri”, a subliniat Podoiu.

Cele mai multe victime ale traficului de persoane din Europa provin din România, a afirmat, Mirela Podoiu, președintele Fundației „Ușa Deschisă”, la o conferință prilejuită de marcarea Zilei Europene Împotriva Traficului de Persoane.

Comisarul de poliție George Eremia, din partea Agenției Naționale împotriva Traficului de Persoane, a arătat că principala metodă de recrutare a victimelor rămâne ofertarea cu locuri de muncă în străinătate, bine plătite și fără experiență, alături de loverboy.

„Avem 830 de victime identificate, de trei ani, ne învârtim în jurul acestei cifre și acest lucru nu ne mulțumește pentru că într-adevăr suntem pe primele locuri în toate studiile și cercetările pe care le realizează organismele internaționale. Suntem însă conștienți că în România se luptă împotriva acestei infracțiuni, pentru că vorbim de o infracțiune de crimă organizată, și se luptă pe toate planurile. Principala metodă prin care se poate lupta este de a face parteneriate publice, publice — private, parteneriate cu mass-media, împreună putem reduce această cifră. Noi lansăm campanii de informare în școli, licee, vorbim de internet, rețele de socializare, dar victimele traficului de

persoane sunt în prezent și atât timp cât cererile alimentează rețelele de crimă organizată și noi nu reacționam în același timp cu traficanții, există riscul ca și peste cinci ani să vorbim de acest flagel în România și să fim primii în top”, a explicat comisarul de poliție George Eremia, specialist în prevenirea traficului de persoane.

Potrivit statisticilor Agenției Naționale împotriva Traficului de Persoane, Bucureștiul se situează între primele zece regiuni cu aproape de 10 ori mai multe victime în ultimii doi ani.

Potrivit statisticilor Agenției Naționale împotriva Traficului de Persoane, Bucureștiul se situează între primele zece regiuni cu aproape de 10 ori mai multe victime în ultimii doi ani. Județele de pe primele locuri fiind Timiș și Ialomița, unde numărul de victime s-a dublat și triplat de la un an la altul. George Eremia a arătat că recrutorii sunt în general din grupul de apropiați. Anul trecut, în 14 cazuri, recrutorii au fost rude de gradul 1 și în 42 de cazuri au fost chiar partenerii de viață.Traficul de persoane este un fenomen raportat în toată lumea, inclusiv în Europa. Mii de persoane sunt exploatate în diferite forme, sexual sau prin muncă forțată.

„Pentru că fiinţele umane pot fi revândute, sclavia modernă este a doua cea mai profitabilă afacere ilegală după traficul de droguri, devansând traficul de arme.Pe continent, cele mai multe victime sunt recrutate din est, din țări predispuse sărăciei.”(scrie Europa FM)AGERPRES,anitp.mai.gov.ro

Turcia: Faimosul politician închis după gratii anunţă că se retrage din politică

„Îmi cer scuze sincer pentru că nu am putut să fac o politică care merită poporul nostru. Promit că voi corecta aceste deficiențe cu eforturile mele în practică. În timp ce voi continua lupta din închisoare, am renunțat la politica activă în acest stadiu”, susține Demirtaș.

Suedia a îndeplinit condițiile Turciei pentru a intra în NATO. Iată noua lege împotrivaterorismului

„Odată cu intrarea în vigoare a noii legi a terorismului pe 1 iunie, respectăm ultima parte a acordului nostru cu Turcia”, scrie oficial.

Rata de respingere a vizelor Schengen a Turciei  de cinci ori mai mare decât a Rusiei

Turcia, al doilea cel mai mare solicitant de vize Schengen după Rusia, se confruntă cu o rată de respingere de aproape cinci ori mai mare decât cea a Rusiei.

Lira turcească a scăzut la un nivel record după victoria lui Erdogan

Erdogan s-a impus, în ciuda anilor de tulburări economice. Cel mai longeviv lider al Turciei a câștigat, duminică, cu 52,2% la 47,8% împotriva lui Kemal Kilicdaroglu, continundu-și guvernarea de peste 20 de ani.

Erdogan revendică victoria la alegerile prezidențiale din Turcia, pe măsură ce numărătoarea continuă

Erdogan s-a ridicat pe un autobuz lângă reședința sa din Istanbul pentru a cânta din nou un cântec de campanie susținătorilor săi și a pronunța victoria.

Ce va face Erdogan în continuare? POLITICO: Lira este vulnerabila

O întrebare și mai importantă este dacă Erdogan va reveni la politici economice mai ortodoxe sau va continua cu combinația actuală de cheltuieli mari și rezistență la creșterea ratelor dobânzii. Mulți economiști spun că această combinație este nesustenabilă și riscă o criză în urma alegerilor, lira fiind vulnerabilă la atac.

Faimosul sportiv, Enes Kanter: Nu putem permite alegerilor din Turcia să atenueze greșelile lui Erdogan

În centrul criticilor sale s-au aflat președintele SUA, Joe Biden, care l-a numit pe liderul turc „autocrat” în timpul campaniei sale din 2020. Dar ținta mai largă a reproșului lui Erdogan este lumea occidentală, care l-a descris ca un lider puternic asupra guvernării sale de acum 20 de ani.

Istanbul: 37 de persoane deținute la comemorarea protestelor Gezi Park

Membrii TKP au mărșăluit pe strada Istiklal și s-au confruntat cu intervenția poliției violentă a poliției în primele minute ale protestului.