miercuri, aprilie 24, 2024

O statistică dramatică la marcarea Zilei Europene Împotriva Traficului de Persoane

Cele mai multe victime ale traficului de persoane din Europa provin din România (statistică)

Cele mai multe victime ale traficului de persoane din Europa provin din România, a afirmat, marți, Mirela Podoiu, președintele Fundației „Ușa Deschisă”, la o conferință prilejuită de marcarea Zilei Europene Împotriva Traficului de Persoane.

Ea a spus că în România 6 din 10 victime sunt femei iar numărul băieților minori victime a crescut considerabil, de la 10 în 2014 la 40 în 2015.

„Victima traficului de persoane poate fi oricine, trebuie să avem în vedre că trafic de persoane înseamnă comerț cu oameni care produce profituri uriașe pentru traficanți. Metodele de exploatare sunt variate — sex, cerșetorie, săvârșire de infracțiuni, căsătorie forțată, prelevare de organe.

Aș vrea să desființez câteva prejudecăți care ne împiedică să fim vigilenți. Traficul de persoane nu este doar de prostituție forțată, ci și de muncă forțată, exploatarea identității. (…) Nu este undeva departe de noi, este peste tot, ne înconjoară. În industria sexului sunt mii de victime exploatate anual în cele mai scumpe și reputate hoteluri”, a subliniat Podoiu.

Cele mai multe victime ale traficului de persoane din Europa provin din România, a afirmat, Mirela Podoiu, președintele Fundației „Ușa Deschisă”, la o conferință prilejuită de marcarea Zilei Europene Împotriva Traficului de Persoane.

Comisarul de poliție George Eremia, din partea Agenției Naționale împotriva Traficului de Persoane, a arătat că principala metodă de recrutare a victimelor rămâne ofertarea cu locuri de muncă în străinătate, bine plătite și fără experiență, alături de loverboy.

„Avem 830 de victime identificate, de trei ani, ne învârtim în jurul acestei cifre și acest lucru nu ne mulțumește pentru că într-adevăr suntem pe primele locuri în toate studiile și cercetările pe care le realizează organismele internaționale. Suntem însă conștienți că în România se luptă împotriva acestei infracțiuni, pentru că vorbim de o infracțiune de crimă organizată, și se luptă pe toate planurile. Principala metodă prin care se poate lupta este de a face parteneriate publice, publice — private, parteneriate cu mass-media, împreună putem reduce această cifră. Noi lansăm campanii de informare în școli, licee, vorbim de internet, rețele de socializare, dar victimele traficului de

persoane sunt în prezent și atât timp cât cererile alimentează rețelele de crimă organizată și noi nu reacționam în același timp cu traficanții, există riscul ca și peste cinci ani să vorbim de acest flagel în România și să fim primii în top”, a explicat comisarul de poliție George Eremia, specialist în prevenirea traficului de persoane.

Potrivit statisticilor Agenției Naționale împotriva Traficului de Persoane, Bucureștiul se situează între primele zece regiuni cu aproape de 10 ori mai multe victime în ultimii doi ani.

Potrivit statisticilor Agenției Naționale împotriva Traficului de Persoane, Bucureștiul se situează între primele zece regiuni cu aproape de 10 ori mai multe victime în ultimii doi ani. Județele de pe primele locuri fiind Timiș și Ialomița, unde numărul de victime s-a dublat și triplat de la un an la altul. George Eremia a arătat că recrutorii sunt în general din grupul de apropiați. Anul trecut, în 14 cazuri, recrutorii au fost rude de gradul 1 și în 42 de cazuri au fost chiar partenerii de viață.Traficul de persoane este un fenomen raportat în toată lumea, inclusiv în Europa. Mii de persoane sunt exploatate în diferite forme, sexual sau prin muncă forțată.

„Pentru că fiinţele umane pot fi revândute, sclavia modernă este a doua cea mai profitabilă afacere ilegală după traficul de droguri, devansând traficul de arme.Pe continent, cele mai multe victime sunt recrutate din est, din țări predispuse sărăciei.”(scrie Europa FM)AGERPRES,anitp.mai.gov.ro

CEDO condamnă Turcia pentru arestarea unui judecător: „Pentru prima dată în istoria CEDO”

CEDO a declarat într-o hotărâre emisă, marți, că cazul lui Aydin Sefa Akay a vizat arestarea unui judecător ONU, precum și percheziția casei și persoanei sale, ca urmare a tentativei de lovitură de stat militară din 2016 în Turcia, în ciuda imunității sale diplomatice.

Turcia: 24 de studenți internați după ce au consumat mâncarea de la cantina școlii

În ultimele luni, focarele de intoxicație alimentară au tulburat instituțiile de învățământ din întreaga țară, ducând la sute de studenți să necesite îngrijiri medicale.

Rata inflației la nivel mondial. Turcia, pe locul patru, imediat după Argentina, Siria și Liban 

Turcia a devenit țara cu a patra cea mai mare rată anuală a inflației de consum din lume, înregistrând 68,5%, conform Bianet.org

Președintele Germaniei în vizită în Turcia. Prima întâlnire cu primarul Istanbulului, apoi cu Erdogan

Președintele Frank-Walter Steinmeier va călătorii în Republica Turcia în perioada 22-24 aprilie 2024, cu ocazia împlinirii a 100 de ani de la stabilirea relațiilor diplomatice între cele două țări.

Boicot! Turcii nu merg în weekend la restaurant. „Aceasta nu este inflație, este profit”

Organizatorii și susținătorii boicotului susțin că întreprinderile folosesc inflația din Turcia ca o scuză pentru a-și crește profiturile. Boicotul urmărește să protesteze prețurile crescute pentru porții mai mici, precum și creșterea costului vieții.