luni, decembrie 5, 2022

Numărul cetățenilor turci care cer azil în UE au crescut cu aproape 500 la sută

Numărul cererilor de azil din Turcia a crescut cu 494% în ultimii 12 ani, potrivit datelor Eurostat, citat de Turkish Minutes.

Doar 2.815 cetățeni turci au solicitat azil în țările UE în 2008, însă această cifră a crescut la 13.905 în 2020.

Cetățenii turci se numără printre primii solicitanți de azil din țările UE, ocupând locul șapte pe lista țărilor ai căror cetățeni au solicitat azil în UE în 2020.Cererile de azil depuse de cetățenii turci au reprezentat aproximativ 3,4% din toate cererile adresate UE în 2020.

Cererile de azil din partea cetățenilor turci au atins punctul culminant în 2019 cu 23.420 de cereri.

După puciul eșuat din 15 iulie 2016, autoritățile turce au început epurări masive, urmând ca mulți să fugă din țara. 

Astfel, aproximativ 500.000 de persoane au fost supuse urmăririi penale, potrivit Ministerului Justiției, iar peste 30.000 de adepți Gülen se află după gratii.

Peste 150.000 de cetățeni turci au fost concediați, majoritatea fiind funcționari publici din sistemul educațional sau juridic.

Mai mult, peste 700 de copii cu vârsta sub 6 ani își însoțesc mamele în închisoare și trăiesc în condiții precare.Mai multe rapoarte internaționale indică faptul că incidentele de tortură și de tratamente rele au fost în creștere după lovitura de stat eșuată din 2016, în centrele de detenție turcești.

Erdogan semnalează un posibil război în Siria. Moscova:„ Facem apel la toate părțile să se abțină.”

Pe fondul crizei economice și a alegerilor care urmează în vara anul 2023, Erdogan se concertează pe un posibil război în Siria.

O turcoaică, primul academician, care predă istoria Imperiul Otoman la Vatican

Aksoy, care a lucrat mult timp în arhivele Vaticanului, a fost ales să predea un curs despre relațiile dintre papalitate și Imperiul Otoman în istoria Orientului apropiat la Institutul Pontifical Oriental.

Turcia: Apel de urgențe pentru a închide o mină de aur din estul Turciei

Organizațiile profesionale din Turcia s-au opus împotriva raportului de evaluare a impactului asupra mediului pentru creșterea capacității în mina de aur din İliç.

Un polițist din cadrul Ambasadei Turciei la Atena a creat o rețea de supraveghere în Grecia

Un polițist turc, angajat în cadrul Ambasadei Turciei din Atena a înființat o rețea de supraveghere în Grecia. Scopul era de a...

VIDEO. Un microbuz s-a răsturnat în Istanbul: 9 români au fost răniți

Un microbuz s-a răstunat în Istanbul, după ce șoferul a pierdut controlul din cauza vremii ploioase, confom presei turcești.

Cupa Mondială:Scandal în Turcia după ce numele faimosului fotbalist, Hakan Șukur a fost pronunțat în timpul unui meci 

Alper Bakırcıgil, în timp ce explica golul marcat în meciul Canada-Maroc transmis pe TRT, crainicul a amintind că cel mai devreme gol marcat în istoria Cupei Mondiale i-a aparținut lui Hakan Şükür.