vineri, ianuarie 7, 2022

Norvegia: scandalul imamilor-spioni impulsionaţi de de regimul Erdogan capătă proporţii

Scandalul cu Imami-Spioni ai DIB (Direcției Cultului Islamic- Ankara) care este la ordinea zilei în Germania, Olanda, Austria și Belgia prinde proporții pe zi ce trece. Imamii-Spioni ai lui Erdogan care se află sub controlul DIB, s-au răspândit și în Norvegia.

Scandalul legat de imamii trimişi de DIB să efectueze activităţi de spionare este la ordinea zilei în Europa. În Norvegia, cetățenii turci favorabili politicii preşedintelui turc împreună cu Fundația Cultului Islamic din Norvegia, fac apel pentru spionarea opozanților lui Erdogan pe paginile de socializare Facebook, într-un mod deschis. Imamul Moscheei Osslo, aduce insulte grele unor persoane opozante guvernului Erdogan și simpatizanților Mișcării Hizmet.

Secretarul Moscheii Uniunii Islamo-Turcă din Oslo care se află sub pavilionul “Fundația Cultului Islamic din Norvegia”, Yusuf Yuksel, face un apel de spionare chiar şi pe paginile reţelelor de socializare. Yusuf Yuksel este și columnist pe site-ul oficial al instituției care o reprezintă. Printr-un grup creat de pe pagina de Facebook numit “norsk-tyrkere” (Turcii Norvegieni), Yuksel, face postări de apel la spionarea persoanelor opozante faţă de guvernul AKP. El urmăreşte listarea simpatizanților lui Fethullah Gulen. Pe pagina sa de FB scrie următoarele ,,Dacă cunoașteți teroriști F…, reclamați-i aici.”.

Curtea de Apel a statului Federal german a confirmat că 13 imami, au trimis informații la DIB-Ankara. Forțele de Ordine din Germania au efectuat descinderi la adreselea patru imami-spioni ai DITIB (Uniunea Islamo-Turcă dn Germani).

Ministrul adjunt al Serviciilor Sociale din Olanda, Jetta Klijnsma, a făcut apel către persoanele spionate precizînd: ,,Depuneți plângere față de imamii care vă spionează”

În legătură cu acest subiect, zilele trecute autoritățile Ministerului de Interne al Austriei au precizat că au deschis o anchetă pe numele imamilor spioni ‘vizînd activitățile lor de spionaj.

In Uniunea Europeană dreptul la opinie religioasă este unul liber.Imamii spioni se află sub incidenţa legilor Uniunii Europene.


Sursa: https://www.turkishminute.com/2017/02/20/turkeys-spying-imams-also-active-norway-monitoring-group/

Inflația din Turcia a ajuns la 36,1%, nivelul record în era lui Erdogan

Inflația din Turcia a ajuns la 36,1%, nivelul record în era lui Erdogan

Peste 9 milioane de turiști au venit în Antalya în 2021. Rușii și nemții pe primul loc

Potrivit datelor Direcției pentru Turism, 8 973 785 de turiști au aterizat pe Aeroportul Antalya și 107 700 turiști pe Aeroportul Gazipașa în perioada de 12 luni.

COVID-19: Turcia a atins cel mai mare număr de cazuri în ultimele opt luni

Ministerul Sănătății a confirmat 44.869 de noi cazuri de coronavirus și 160 de decese într-o zi, fiind cel mai mare număr de cazuri noi zilnic din 23 aprilie.

Un nou efect al crizei economice. Turcia a devenit o țară ieftină pentru străini

2021 pentru turci a fost un an plin cu emoții din cauza fluctuației lirei turcești, care a dus la creșterile a chiriilor cu până la 300 la sută și a mâncării cu o medie de 60 la sută. 

De necrezut! Femeia bolnavă cu lupus, care a murit în timp ce era însărcinată, a fost reintegrată la muncă

De necrezut! Femeia bolnavă cu lupus, care a murit în timp ce era însărcinată, a fost reintegrată la muncă

Turcia reduce perioada de carantină pentru cazurile pozitive la 7 zile. Iată condițiile

Turcia reduce perioada de carantină pentru cazurile pozitive la 7 zile. Iată condițiile

Demirtaș: Erdogan ar putea convoca alegeri anticipate

Filantropul închis și fostul președinte al Partidului Democrat Popular (HDP). Selahattin Demirtaș a făcut declarații despre situația politică a Turciei pentru ziarul de opoziție, Yeni Yașam.

Raport: 280 de cazuri de femicid în Turcia în 2021

80 de cazuri de feminicid, din care 217 de femei au murit în circumstanțe suspecte au avut loc în Turcia, în 2021,