marți, aprilie 12, 2022

Norvegia: scandalul imamilor-spioni impulsionaţi de de regimul Erdogan capătă proporţii

Scandalul cu Imami-Spioni ai DIB (Direcției Cultului Islamic- Ankara) care este la ordinea zilei în Germania, Olanda, Austria și Belgia prinde proporții pe zi ce trece. Imamii-Spioni ai lui Erdogan care se află sub controlul DIB, s-au răspândit și în Norvegia.

Scandalul legat de imamii trimişi de DIB să efectueze activităţi de spionare este la ordinea zilei în Europa. În Norvegia, cetățenii turci favorabili politicii preşedintelui turc împreună cu Fundația Cultului Islamic din Norvegia, fac apel pentru spionarea opozanților lui Erdogan pe paginile de socializare Facebook, într-un mod deschis. Imamul Moscheei Osslo, aduce insulte grele unor persoane opozante guvernului Erdogan și simpatizanților Mișcării Hizmet.

Secretarul Moscheii Uniunii Islamo-Turcă din Oslo care se află sub pavilionul “Fundația Cultului Islamic din Norvegia”, Yusuf Yuksel, face un apel de spionare chiar şi pe paginile reţelelor de socializare. Yusuf Yuksel este și columnist pe site-ul oficial al instituției care o reprezintă. Printr-un grup creat de pe pagina de Facebook numit “norsk-tyrkere” (Turcii Norvegieni), Yuksel, face postări de apel la spionarea persoanelor opozante faţă de guvernul AKP. El urmăreşte listarea simpatizanților lui Fethullah Gulen. Pe pagina sa de FB scrie următoarele ,,Dacă cunoașteți teroriști F…, reclamați-i aici.”.

Curtea de Apel a statului Federal german a confirmat că 13 imami, au trimis informații la DIB-Ankara. Forțele de Ordine din Germania au efectuat descinderi la adreselea patru imami-spioni ai DITIB (Uniunea Islamo-Turcă dn Germani).

Ministrul adjunt al Serviciilor Sociale din Olanda, Jetta Klijnsma, a făcut apel către persoanele spionate precizînd: ,,Depuneți plângere față de imamii care vă spionează”

În legătură cu acest subiect, zilele trecute autoritățile Ministerului de Interne al Austriei au precizat că au deschis o anchetă pe numele imamilor spioni ‘vizînd activitățile lor de spionaj.

In Uniunea Europeană dreptul la opinie religioasă este unul liber.Imamii spioni se află sub incidenţa legilor Uniunii Europene.


Sursa: https://www.turkishminute.com/2017/02/20/turkeys-spying-imams-also-active-norway-monitoring-group/

Istanbul: Prețul la  transportul public crește pentru a doua oară anul acesta. Cât costă un bilet?

condus de principalul partid de opoziție, Partidul Popular Republican (CHP), a majorat pe 6 aprilie prețurile transportului public cu 40% din cauza inflației,

Acuzat de „insulta președintelului”, din cauza unui articol despre incendiile forestiere

Columnistul Ender İmrek, de la ziarul de stânga Evrensel, se confruntă cu acuzații de insultare pe președinte într-un articol intitulat „ (Turcia arde, palatul [o referire la Erdoğan]se uită” din 31 iulie 2021, în care a  raportat răspunsul guvernului la incendiile din țară din vara anului 2021.

Asociație americană: Avocații turci sunt puși după gratii pentru că-și fac munca

Turcia: Avocații puși după gratii pentru că-și facă munca

Turcia: Numărul deținuților a atins un nou record

Numărul deținuților din închisorile turcești a atins un record de 314.512 până la sfârșitul lunii martie, conform Turkish Minutes.

Miliarde de dolari pierduți: Invazia din Ucraina afectează domeniu vital din Turcia

Potrivit președintelui Federației pentru Afaceri Turistice și Cazare din Marea Egee, Mehmet İşler, cele trei milioane de ucraineni așteptați nu vor veni în Turcia în acest an, în timp ce sosirea celor șapte milioane de turiști ruși așteptați rămâne fără răspuns, în funcție de traiectoria războiului.

Care este cea mai problemă din Turcia? Iată ce cred turcii

31,4% dintre persoane au spus că este violență domestică, 29,5% au spus că sunt toate problemele menționate în sondaj, inclusiv șomajul, presiunea familială sau socială și hărțuirea sexuală, 12 la sută au spus lipsa de educație, iar 6,2% au spus inegalitatea de gen.

Erdogan modifică legile electorale pentru a-și asigura puterea la alegerile de anul viitor

Schimbările închid, de asemenea, o lacună care ar fi permis principalului partid pro-kurd al țării, în prezent al treilea ca mărime din parlament, să eludeze o potențială interdicție.

Cum afectează inflația Turcia: Legume la bucată, unele și extra-mature. „Care să aleg ardei sau carne?

Însă, inflația din Turcia care a atins un nivel record în ultimi 20 de ani, i-a forțat pe cetățenii turci să treacă prin situații dificile și mai nemaiîntâlnite până acum.