luni, septembrie 27, 2021

Norvegia: scandalul imamilor-spioni impulsionaţi de de regimul Erdogan capătă proporţii

Scandalul cu Imami-Spioni ai DIB (Direcției Cultului Islamic- Ankara) care este la ordinea zilei în Germania, Olanda, Austria și Belgia prinde proporții pe zi ce trece. Imamii-Spioni ai lui Erdogan care se află sub controlul DIB, s-au răspândit și în Norvegia.

Scandalul legat de imamii trimişi de DIB să efectueze activităţi de spionare este la ordinea zilei în Europa. În Norvegia, cetățenii turci favorabili politicii preşedintelui turc împreună cu Fundația Cultului Islamic din Norvegia, fac apel pentru spionarea opozanților lui Erdogan pe paginile de socializare Facebook, într-un mod deschis. Imamul Moscheei Osslo, aduce insulte grele unor persoane opozante guvernului Erdogan și simpatizanților Mișcării Hizmet.

Secretarul Moscheii Uniunii Islamo-Turcă din Oslo care se află sub pavilionul “Fundația Cultului Islamic din Norvegia”, Yusuf Yuksel, face un apel de spionare chiar şi pe paginile reţelelor de socializare. Yusuf Yuksel este și columnist pe site-ul oficial al instituției care o reprezintă. Printr-un grup creat de pe pagina de Facebook numit “norsk-tyrkere” (Turcii Norvegieni), Yuksel, face postări de apel la spionarea persoanelor opozante faţă de guvernul AKP. El urmăreşte listarea simpatizanților lui Fethullah Gulen. Pe pagina sa de FB scrie următoarele ,,Dacă cunoașteți teroriști F…, reclamați-i aici.”.

Curtea de Apel a statului Federal german a confirmat că 13 imami, au trimis informații la DIB-Ankara. Forțele de Ordine din Germania au efectuat descinderi la adreselea patru imami-spioni ai DITIB (Uniunea Islamo-Turcă dn Germani).

Ministrul adjunt al Serviciilor Sociale din Olanda, Jetta Klijnsma, a făcut apel către persoanele spionate precizînd: ,,Depuneți plângere față de imamii care vă spionează”

În legătură cu acest subiect, zilele trecute autoritățile Ministerului de Interne al Austriei au precizat că au deschis o anchetă pe numele imamilor spioni ‘vizînd activitățile lor de spionaj.

In Uniunea Europeană dreptul la opinie religioasă este unul liber.Imamii spioni se află sub incidenţa legilor Uniunii Europene.


Sursa: https://www.turkishminute.com/2017/02/20/turkeys-spying-imams-also-active-norway-monitoring-group/

Poliția germană descoperă o listă suspectă cu numele susținătorilor Mișcării Gülen

Poliția germană descoperă o listă suspectă cu numele susținătorilor Mișcării Gülen

Le Monde: Interviu inedit cu scriitorul turc, Ahmet Altan

Le Monde: Interviu inedit cu scriitorul turc, Ahmet Altan

Povestea tragică de viață a unei femei din Turcia: „Am fost judecător și peste noapte am devenit terorist căutat”

Povestea tragică de viață a unei femei din Turcia: „Am fost judecător și peste noapte am devenit terorist căutat”