luni, martie 1, 2021

Noi reguli în Turcia: Vânzarea de țigări, mobilier și electronice vor fi interzisă

Ministrul Comerțului a anunțat noi reguli pentru comercianții pentru a proteja antreprenorii locali, informează T24.com.tr

Conform proiectului al Ministerului Comerțului, produsele din tutun, mobilierul, telefoanele mobile și produsele electronic nu pot fi vândute pe magazinele de lanț.

De asemenea, pentru a proteja micii comercianți, piețele de lanțuri alimentare nu vor fi deschise duminica înainte de ora 11.00.

Care sunt noile reguli?

 Cu excepția magazinelor de electronice și a magazinelor mai mici de 1500 de metri pătrați, produsele din tutun, mobilierul, telefoanele mobile, produsele electronice nu pot fi vândute, mai ales de către lanțurile de magazine.

Mai mult, 1% din rafturile supermarketurilor și lanțurile de magazin care vând bunuri esențiale vor fi rezervate pentru vânzarea produselor locale. 

 Nu vor fi solicitați bani de la producător sau furnizor pentru servicii precum publicitate, anunțuri, plasarea produselor, dar se poate percepe o taxă în cazul în care se încheie un contract bilateral.

 După livrarea a produselor agricole și alimentare pe piață, în caz de deteriorare a produsului, producătorul nu va solicita daune.

Prețul legumelor, fructelor și produselor care pot expira în termen de 30 de zile va fi plătit producătorului în termen de 30 de zile.

„Cătușe moderne”: Rețineri la domiciliu pentru protestatarii de la Universitatea Boğaziçi

Cel puțin 41 de protestatarii de la Universitatea Boğaziçi sunt deținuți la domiciliu cu cătușe electrice la picior, devenind o practică obișnuită în Turcia împotriva opozanților guvernului,

Turcia lansează o aplicația pentru a „contracara minciunile din social media”

Directorul comunicațiilor prezidențiale turcești, Fahrettin Altun, a declarat că Turcia va lansa o aplicație de verificare a faptelor pentru a „contracara minciunile din social media”

Turcia:Bărbat paralizat trimis după gratii sub acuzații de terorism

Curtea Supremă de Apel a Turciei a decis ieri, condamnarea, lui Bilal Konakçı, sub acuzația de terorism , în ciuda faptului că este paralizat,

Turcia: Cântăreață de renume mondial acuză că a fost supusă perchezițiilor până la piele

Bağcan a răspuns într-o postare pe Twitter, de pe 20 februarie, la declarațiile vicepreședintelui al AKP, care a subminat zeci de rapoarte ale femeilor cu privire la percheziția până la piele.

Libertatea presei în Turcia: 1 din 4 jurnaliști, supus violenței fizice și verbale

Unul din patru jurnaliști a fost supuși violenței fizice și verbale în 2020, conform unui raport al Asociației Jurnaliștilor Turci (TGC), care dezvăluie presiunea crescândă asupra jurnaliștilor din Turcia

Turcia: 219 femei însărcinate și mame cu copii mici au fost reținute

219 de femei însărcinate și femei cu copii sub șase ani au fost reținute sau arestate sub acuzația unor presupuse legături cu Mișcarea Gulen, conform raportului unei organizații care luptă pentru drepturile omului

Kosovo:“Abuz de serviciu” în cazul celor șase profesori turci exilați în Turcia

Kosovo:“Abuz de serviciu” în cazul celor șase profesori turci exilați în Turcia

Interviu cu scriitoarea celei mai citite rubrici politice din Turcia: ”Potrivit lui Erdoğan, cetățeanul ideal este cel ascultător”

Una dintre cele mai populare scriitoare din Turcia, Ece Temelkuran a vorbit despre societatea turcă și situația politică din țară