duminică, mai 16, 2021

Noi reguli în Turcia: Vânzarea de țigări, mobilier și electronice vor fi interzisă

Ministrul Comerțului a anunțat noi reguli pentru comercianții pentru a proteja antreprenorii locali, informează T24.com.tr

Conform proiectului al Ministerului Comerțului, produsele din tutun, mobilierul, telefoanele mobile și produsele electronic nu pot fi vândute pe magazinele de lanț.

De asemenea, pentru a proteja micii comercianți, piețele de lanțuri alimentare nu vor fi deschise duminica înainte de ora 11.00.

Care sunt noile reguli?

 Cu excepția magazinelor de electronice și a magazinelor mai mici de 1500 de metri pătrați, produsele din tutun, mobilierul, telefoanele mobile, produsele electronice nu pot fi vândute, mai ales de către lanțurile de magazine.

Mai mult, 1% din rafturile supermarketurilor și lanțurile de magazin care vând bunuri esențiale vor fi rezervate pentru vânzarea produselor locale. 

 Nu vor fi solicitați bani de la producător sau furnizor pentru servicii precum publicitate, anunțuri, plasarea produselor, dar se poate percepe o taxă în cazul în care se încheie un contract bilateral.

 După livrarea a produselor agricole și alimentare pe piață, în caz de deteriorare a produsului, producătorul nu va solicita daune.

Prețul legumelor, fructelor și produselor care pot expira în termen de 30 de zile va fi plătit producătorului în termen de 30 de zile.

Povestea nesfârșită a Turciei cu Uniunea Europeană

Republica Turcia este un stat de aproximativ 100 de ani. A fost fondată în condiții dificile, a suferit de foamete în primii 30 de ani, a fost afectată de cel de-al doilea război mondial. A trecut la sistemul multipartid în 1950, dar experiența democrației a fost întreruptă în medie la fiecare zece ani.

Peste 26 la sută din turci nu își permit să acopere cheltuielile de bază

26,6 la sută dintre turci nu își permit să acopere costurile de bază ale traiului, pe când 54 la sută sunt la...

Enes Kanter a dat foc la înștiințarea de arestarea la cererea lui Erdogan

Faimosul baschetbalist, Enes Kanter a dat foc la înștiințarea de arestare trimisă la cererea președintelui Turciei, Recep Erdogan.

Hagia Sofia: Bannerul „Nu există alt Dumnezeu decât Allah” a stârnit controverse

Hagia Sophia a fost împodobită, vineri, cu un semn tradițional iluminat, cunoscut sub numele de mahya, pentru prima dată în 87 de ani, stârnind controverse, conform Ahval News.

Fostul ofițer de poliție, victimă a epurării practicate de guvernul turc, a murit la scurt timp după eliberare

Fostul ofițer de poliție, victimă a epurării practicate de guvernul turc, a murit la scurt timp după eliberare

Moartea suspectă a jurnalistei de origine kazahă, rămâne fără răspuns după 3 ani

Un parlamentar din partidul de la conducere a făcut declarații despre moartea controversată a unei tinere jurnaliste de origine kurdă, conform Turkish Minutes.